03 mars 2012

Nu ska Ungern testas i det socialist-liberal-gröna EU-maskineriet

EU utnyttjar valutakrisen för att tvinga fram en politisk union. Det är ett lurigt försök som överskrider vad EU har rätt till och vad allmänheten skulle godkänna - om den bara kunde höja rösten.

Ungern har valts ut som måltavla och ska tjäna som ett testfall för att koncentrera makten till Bryssel. Testet är att påtvinga Ungern ett vänsterorienterat projekt. Avsaknaden av en effektiv utrikespolitisk lobby - magyarerna håller inte ihop utomlands utan assimilerar sig väl - och den begränsade informationen om landet, gör målet attraktivt.

EU:s socialistiska-liberala-gröna majoritet förlitar sig på effektiva instrument. Deras syfte är att "försvara demokratin" genom att avlägsna Ungerns konservativa regering och Viktor Orbán som statsminister. Först attackeras landets rykte. EU-församlingen hotar med en aktion för att fördöma Ungern.

För det andra kan internationella media mobiliseras genom vänsterns nätverk. Ammunitionen kommer från den marginaliserade lokala vänstern som är en del av "nätverket". Den dåliga behandlingen i media skär ner inflödet av investeringar. Detta orsakar en nedgradering från kreditvärderingsinstituten vilket undergräver ekonomin och nedvärderar den lokala valutan.

Slutligen hotar EU att neka en stand-by kredit på 15 miljarder euro som behövs som säkerhet för att lugna marknaderna. Dessutom är en 500 miljoner "sammanhållningsfond" som ges till nya medlemmar på väg att avslutas, eftersom underskottet kommer att överstiga 3% av BNP.

Frustrerande nog återspeglar aktionerna mot Budapest förutfattade meningar och åklagarna är domare. Därför blir inte försvaret hört och vad som sägs ignoreras.

En judisk medlem av Europaparlamentet, Agnes Hankiss från Orbáns regeringsparti (som ingalunda är "antisemitiskt") säger att de utländska kritikerna har fel, men att de tror på vad de säger. Bilden presenteras i skeva speglar av källor som bekräftar deras egna åsikter.

De litar på de människor som en gång i tiden kritiserade sovjetism och kämpade för en "socialism med ett mänskligt ansikte". Att Ungern förkastade det socialistiska parti som efterträdde kommunisterna sårar de intellektuella. De kan inte föreställa sig en demokrati utan att ha en "ledande roll" och därför reagerar de genom att bestraffa "desertörerna" som förnekar deras idéer.

Den avslutande frågan här är; kommer de som kontrollerar media kunna skapa ett relativt obemärkt prejudikat att utöka sin makt genom att använda Ungern?

Viewing Hungary Through Warped Mirrors

8 Kommentarer:

Jacobssons tankar sa...

Nicolas Sarkozy och Angela Merkel är en farlig kombination för de andra länderna inom EU. Dessa två despoter är en fara för medlemmarna i EU. Man tar sig rätten att köra över befolkningen i ett land så att rätt politiker sitter vid makten.

Anonym sa...

det intressanta är varför Fidesz har hämligstämplat listan på informatörer som samarbetade med regimen före 1989. Kan det bero på att många fidesz -politiker har ett förflutet inom gamla regimen

Knute sa...

Money talks:

Hungary Gives in and Recognises Mohammedanism as a Religion

Unelected EUSSR Despot Herman Van Rompuy seen laughing hysterically…..

http://sheikyermami.com/2012/03/03/hungary-submits-recognizes-mohammedanism-as-a-religion/

Knute sa...

EU:s anklagelser mot den ungerska medielagen håller inte vid närmare granskning:

"Samtidigt har Medierådet bötfällt Echo TV för ett inslag som granskade högerextremt våld gentemot romer."

Den meningen tyder på att Medierådet inte ville att extremhögern granskas. Faktum är att programinslaget (kan ses här på ungerska:
http://www.youtube.com/watch?v... ) innehöll grovt antisemitiska och antiromska uttanden, "granskningen" gick ut på att det är judarna som hetsar ungrare och zigenare mot varandra. Det var mer än rätt att bötfälla Echo TV för detta.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/eu-lander-bor-satta-press-pa-ungern_6912959.svd#comment-460707077

Knute sa...

Rätten till ett privatliv finns skyddad i bland annat Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna.

Men det struntar EU i. Datalagringsdirektivet är snart verklighet.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/eus-prislapp-pa-personlig-integritet_6922473.svd

Knute sa...

Varför snackas det inte om Rumänien?

Eurokraterna grälar på rättsstaten Ungerns nyliberala/kristdemokratiska regering, men har inget emot att kommunister styr Rumänien, ett korrupt land vars EU-medlemskap bör suspenderas. EU:s bistånd bör stoppas så länge premiärminister Victor Ponta fortsätter sin kurs mot diktatur.
EU-bossen Barroso var i sin ungdom fanatisk kommunist.

Don’t compare our Viktor to Romania’s Victor!

http://www.politics.hu/20120718/hungary-deputy-state-secretary-blasts-financial-times-for-comparing-romanian-pm-ponta-to-viktor-orban-says-reforms-comply-with-the-constitution/

Knute sa...

På tal om att Ungern går mot strömmen och har skrivit in kristendomen i sin grundlag, så förvånar det nog många eftersom Kristus-gestalten har förlorat mycket av sin kraft i våra dagar, beroende på att kyrkan fortfarande anser det nödvändigt att fasthålla dogmen om Jesus uppståndelse i bokstavlig mening.

"Sådan fungerer en arketype i det kollektivt ubevidste slet ikke. Der er intet behov for naturstridige begivenheder. Det der tæller er den psykiske energi som arketypen afgiver til menneskets forestillinger. Kristendommen har uden tvivl potentiale til en afgørende fornyelse - til en emergent evolution i vor tid - men det kræver opgør med alle dogmer om Kristus-skikkelsens tilknytning til brud på naturlovene - til fordel for frigørelsen af den psykiske energi der fortsat lever i Kristus-arketypen og som er den eneste der kan bringe os over den dybe kulturkrise vi befinder os i og som er aktualiseret i sammenstødet mellem den sekulariserede vestlige verden og den ikke-sekulariserede muslimske verden.

Kristendommen har potentiale til den nødvendige fornyelse, men det kræver opgør med kirkens dogmer, udbredelse af forståelsen for det kollektivt ubevidste og dermed i realiteten en emergent evolution der så at sige er identisk med en 'genindførelse af kristendommen' i Norden."

http://www.jernesalt.dk/sende12ubevidst.asp

Unknown sa...

Jag tror det kommer en förnyelse för kyrkan, det visar den abdikerade påven som inte orkar med sitt ämbete längre. Ungern vill vara pådrivande, helt klart för ingen glömmer 150 års okcupation av turkar. Påven har då bestämt att kl 12 ska klokkorna ringa i hela kristna världen. Många har glömt det men i P1 klockan 12 så ringer klockan!! Men varför tillåter VI snarare Riksdagen den här släpphänta hanteringen av vår kristna tro. I demokratins namn kommer alla typ av tro och samfund trycka undan, och ta över, det vet vi redan nu, om vi inte begränsar ganska kraftfullt. Jag förstår inte hur minareter kunde byggas, det är en gåta för mig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.