07 mars 2012

Satsa dina egna pengar, Obama.


På det stora hela är andelen av den energi som kommer från världens vindkraftverk i dag lika med noll. Trots bromsande bidrag (tvinga pensionärer till energi-fattigdom och samtidigt utöka vinkällarna i de stora godsen), trots att de orsakar osämja bland landsbygdens invånare, tar kål på jobb, förstör utsikter, består av fula, höga kolonner, orsakar avverkning av skogar, dödar fladdermöss och örnar, orsakar olycksfall, belamrar motorvägar, förorenar sjöar i Inre Mongoliet med det giftiga och radioaktiva avfallet från rening av neodym, (ungefär ett ton i genomsnitt per turbin) - trots allt detta, har den totala energi som åstadkommits varje dag med vinden, ännu inte nått en halv procent globalt ... källa.

Gröngölingarna som stöder detta är den största faran för mänskligheten, inte den påstådda halva grad av uppvärmning, som de gömmer sig bakom. De är den hjärntvättade, pladdrande energikällan för totalitarismens frammarsch.

Först var det Solyndra men nu har en annan solpaneltillverkare, som stöttats med stimuleringspengar och som Obama skrutit om i sitt radiotal varje vecka, skickat hem de flesta av sina anställda. Definitionen av galenskap är att göra samma sak om igen och vänta sig ett annat resultat.

President Obama är den lilla Orphan Annie bland presidenter. Han sjunger alltid att solen kommer att skina på den amerikanska ekonomin i morgon och hans drömmar handlar om grön energi. Men som regel har företag som Solyndra producerat mera "avsked på grått papper" än gröna jobb. Solenergi och alternativ energi fortsätter att överskuggas av utvecklingen och produktionen av fossila bränslen.

Den senaste "dödsfallet" är Abound Solar Manufacturing som tagit emot 400 miljoner dollar i federala lånegarantier för att expandera solpanel-produktionen, men som nu varslar 280 anställda och senarelägger uppförandet av en ny fabrik i Indiana.
Man gör sig av med 70% av antalet anställda.

Företaget säger att det är enbart är en omstrukturering. "Vi står inför tuffa marknadsvillkor och fallande priser", säger deras finanschef. Den kommentaren är kusligt lik den som Solyndra levererade.

Det är ett enkelt faktum att sol-och-vind-energi inte är ekonomiskt konkurrenskraftig ens när den kraftigt subventioneras, så som skett med Abound Solar och Solyndra och många fler som inte packat ihop fullständigt ännu.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Du tror på bigfoot också eller?

Berit sa...

Både Bigfoot och Storsjöodjuret (som jag också sett!) är mer verkliga :0)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.