16 mars 2012

SVT ljuger

Vilken annan europeisk regering skulle samla en kvarts miljon demonstranter till stöd mot EU:s översitteri? Men Sveriges television påstod att bilderna de visade föreställde motståndare till den ungerska regeringen! Besökare från Polen höll upp flaggor med Solidaritet med Ungern på dess nationaldag, men SVT vinklade det till motsatsen. På några sidogator fann man några regeringskritiska röster som dock till reportrarnas förtret framhöll att två tredjedelar av folket faktiskt valt denna regering.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán höll ett brandtal och tackade Polen, Litauen, Spanien och andra länder för att de begripit att EU använder Ungern som en test för att genomdriva sitt totalitära styre. - Vi har befriat oss från Sovjet och vill inte få en ny diktatur.

- Jag blev vald. Den ungerska regeringen är vald och EU-parlamentet är valt. Men vem valde Europeiska kommissionen?

Att inte västjournalisterna begriper bättre? Klaga i stället över EU:s datalagringsdirektiv som tar ifrån folk rätten till ett privatliv.

Orbán tvingas på punkt efter punkt backa för den ekonomiska utpressningen från EU, som i sin tur utpressas av islamiska oljestater, men han säger att den ungerska konstitutionen står fast. Där står nämligen ett par rader om att Ungern är ett kristet land, något som retar gallfeber på våra multikulturella styresmän som hyllar Marx och Muhammed i oskön förening.

Texten på bilden, ”lehet nemet is mondani” betyder ”det går också att säga nej”. Efter att tvingats skaka hand med nazister och kommunister går det faktiskt an att vägra ta eurokrater i hand. Men det var förstås innan Ungern blev medlem i EUSSR.

Uppdatering: Nu har SVT erkänt att de vilseledde tittarna genom att påstå att det var motdemonstranter som fyllde Kossut-torget vid parlamentet. Någon ånger var det dock inte frågan om, utan nyhetsuppläsaren verkade snarare skamsen över att att den fräcka lögnen avslöjats.

18 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte formuleringen om att Ungern är kristet som stör både oppositionen i Ungern och utländska betraktare, utan faktum att författningen används till att "gjuta in" orbán och hans gäng i maktpositioner och göra det svårare för eventuella framtida regeringar.

Dessutom var det knappst 250 000 demonstranter på orbáns jippo utan runt ca 100 000...som på oppositionens..men tyvärr styr regeringen ungerska telegrambyrå med järnhand och tvingar den till lögn och överdrifter.

Oxe73

Knute sa...

Visst var det en kvarts miljon, det var ju nationaldag!

http://www.politics.hu/20120316/orban-says-hungary-will-not-be-a-colony-as-thousands-chant-viktor-viktor/

Orbán sa ironiskt i sitt tal:

"Nobody should be misled by reports in the international press stating that only a few hundred people showed up in Kossuth Square and even these people protested against the government."

Anonym sa...

Knute.

Var du där, vet du hur stort det torget är som de stod på? Ingen har sagt några hundra,( inkl. 3000 polacker...) De var ca 70 000-100 000, ung. lika många som demonstrerade mot orbán.
Det var nu betydligt färre pro-orbán folk än i januari, då de inte fick plats på torget...

Det är betecknande för orbán-regeringens ständiga lögner att påstå att det var 250 000..
Oxe 73.

Knute sa...

Oxen verkar vilja försvara Sveriges television, som emellertid nu faktiskt tagit tillbaka sina skandalösa uppgifter om att det var motdemonstranter som fyllde Kossut-torget vid parlamentet. För övrigt är 100.000 åhörare av Orbáns tal inte så få det heller. Sedan tillkom alla människor som fyllde angränsande kvarter.

Det duger inte komma med påståenden om "ständiga lögner" utan att ge exempel.

EU vill inte ge stöd till Ungern bland annat därför att det är det ungerska parlamentet som ska godkänna religiösa samfund. Muhammedanismen är faktiskt godkänd, så varför bråka om det? Är det för att ungerska staten inte vill ge några pengar att bygga moskéer för?

Det verkar som EU hittar på alla möjliga svepskäl för att statuera ett exempel till varning för andra länder som inte vill underordna sig EU-diktaturen.

EU klagar över att Ungern sänkt pensionåldern för domare till 62 år. Än sen då, dessa domare tillsattes under den kommunistiska Kádár-regimen. EU ska inte lägga sig i medlemsländernas inre angelägenheter.

Polacker och litauer är broderfolk som alltid är inbjudna denna minnesdag av 1848 års uppror mot Österrike.

Ungern ockuperades av muslimska turkar i 150 år, sedan av österrikare, tyskar och ryssar. De vill inte bli en koloni igen.

Knute sa...

EU vill tvinga på Ungern muslimsk invandring vilket vore förödande för de många judarna i landet. Många israeler kommer till Budapest och arbetar, det finns affärer som heter Haifa och det är ofta man hör hebreiska talas. Budapest har världens näst största synagoga. Judarna skulle drabbas hårt om Ungern i likhet med i Västeuropa skulle få en stor invandring av palestinier och andra araber med judehat på agendan.

Det var inte bara Wallenberg som räddade judar under kriget. Fram till 1944 skonades Ungerns 700.000 judar eftersom Ungerns statschef Admiral Miklós Horty var en nödtvungen bundsförvant till tyskarna och Hitlers hantlangare därmed inte kunde verka fritt där. När Horty drog sig ur samarbetet ockuperades Ungern av tyskarna och slakten började.

Ungrarna var varken då eller nu mer antisemitiska än till exempel svenskarna, som inte har någon anledning att slå sig för bröstet, inte med tanke på den dolda antisemitismen hos den svenska vänstern och den mer uppenbara hos dess invandrade muslimska allierade.

Otto sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Otto återger det falska påstående som svensk press ibland sprider om partiet Jobbiks uniformerade garden. Men sådana är faktiskt förbjudna enligt ungersk lag. Liksom i Sverige är det polisen och inte medborgargarden som ska bekämpa kriminalitet.

Den ungerska regeringen arbetar ihärdigt för romernas rättigheter. Integrationen har förbättrats under senare år vilket visar sig i det ökande politiska stöd regeringspartiet Fidesz får från romer/zigenare. Romernas problem är fattigdom, inte diskriminering.

Steve sa...

Ungern-problemen har hittills varit okända för mig. Idag har DN en ledare som förklarar lite. ”Skall Ungern få bestämma [om domstolarna] på egen hand? Nej, demokratin kan aldrig avgränsas nationellt … Dessutom har Ungern valt att gå med i EU.”
- Tack. - Ungern vänder sig mot det för oss obekanta, opåverkbara lagstiftandet i Bryssel. Har kanske DN en löpande rapportering om tankarna inför besluten i Bryssel? Nej. Det förblir okänt för oss, till dess lagarna införts.
- Vet kanske DN hur problemet Grekland -- eller på sikt PIGS -- ska lösas? Mer centralstyre från Bryssel är väl enda lösningen för er? Att låta grekerna (dvs deras politiska överklass) bestämma själv, samtidigt som man har Euron som valuta -- det går ju bevisligen inte.
- Eller hur, DN? Centralstyre från Bryssel måste det bli? Det vill vi progressiva! Ja, inte vänsterpartiet, förstås… Vi vid makten.

Steve sa...

’Det allvarligaste brottet Orban’s regering anklagas för är kulturellt och religiöst. I inledning till konstitutionen nämns Gud. Och än värre, man talar om kristendomen som en särskild del av Ungerns arv.
- Och mer än så: Konstitutionen definierar ’äktenskap’ som ’en förening av en man och en kvinna, som bygger på ett frivilligt beslut’ och ’skyddar familjen som grunden för nationens existens’. Man till och med går så långt att man säger att ”fostrets liv ska skyddas från befruktnings-ögonblicket”.
- Det var här som Ungerns regering klev över den ”röda linje” som slår fast vad som kan tolereras i det moderna Europa.’
Taki's Magazine, 8 mars 2012. (Mer där!)
- Och citatet var hämtat från Hunsor Observer, A Magyar-Svéd Online Források, dvs ”Hungarian-Swedish Online Resources”
- Det här blir spännande! Eller som Taki säger: ”De ansiktslösa byråkraternas furste, förre belgiske premiärministern Guy Verhofstadt, arbetade sig upp i emotionellt lödder över detta. Och Hillary Clinton [definition saknas] fördömde det på dina och mina vägnar.”
- Men nu har man den magyariska nationen emot sig! Och inte bara den… Polacker, slovener…
- (Läste något helt annat som intresserade, i Taki’s f.f.g, och fann detta! Nätet är kul ibland.)

Anonym sa...

Det är en bra idé att läsa kommentater och bloggar kopplade till artiklarna, de är ofta mera substantiella än artiklarna... Så är fallet med senaste DN ledare.

LP

Knute sa...

Kommer ni ihåg att bara för 20 år sedan diskuterades om det skulle stå i EU:s konstitution att kristendomen är en del av Europas arv?

Sedan dess EU har utsatts för en statskupp av något slag.

Det brukar heta i EU:s högtidstal att vi ska respektera varandras olikheter, men det är inget värt, alla medlemsländer ska tycka likadant.

Knute sa...

DN skriver också att de ungerska domstolarna politiseras då domarna tillsätts av en person som utnämns av parlamentet, en åtgärd som undergräver rättstatens mest grundläggande principer. Om detta är att undergräva rättstatens principer existerar ingen rättstat i Sverige; nämndemännen är nämligen politiker.

http://metrobloggen.se/vonswartz/oppet-brev-till-dn/

Berit sa...

Remember Iceland? Threatened with the end of the world by the EUrocrats and Bankers, these brave descendents of Vikings told them all to stuff it and sod off.

- Guess who has THE best performing economy in Europe today? Righty-oh, Iceland.

Signs of a Hungarian Spring (is Hungary about ready to do an "Iceland?").

- Hungary's Prime Minister Viktor Orban, celebrating the anniversary of a 19th century revolt against Austrian rule, recently said:
"HUNGARIANS WILL NOT LIVE AS FOREIGNERS DICTATE."

Additionally, a placard spotted at a Hungarian demonstration read: "Colonization: 1956 Soviet Tanks, 2012 Western Banks."

Now tell us how you REALLY feel!

If enough Magyars feel this way, Hungary may very well do an Iceland instead of 'assuming the position' like Greece.

This must be a EUrocrats nightmare. The debt-slaves revolting against the yoke of Brussels?
- Almost 'live' from your soon-to-be favorite "twin cities" of Buda and Pest.

http://www.theospark.net/2012/03/becoming-icelandfrom-rico.html

Knute sa...

Göteborgs tingsrätt omyndigförklarade en socialdemokratisk fritidspolitiker. Trots det dök han två år senare upp som nämndeman vid samma domstol.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.891862-omyndigforklarad-blev-namndeman

Knute sa...

Den tidigare premiärministern Gyurcsány är åtalad för mutbrott. Han har enorma tillgångar och det var hans svärmor som ägde fabriken som råkade ut för giftkatastrofen i västra Ungern för ett par år sedan.

Gyurcsány står inför rätta, men hans domare är hans gamla kompisar som tillsattes på kommunisttiden.

Knute sa...

Varför är EU-kommissionen rädd för Ungern?

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/03/eu-kommissionen-bange-for-ungarn.html

http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.11583/pub_detail.asp

Anonym sa...

Det var faktiskt mellan 250 tusen och 400 tusen människor som demonstrerade för regeringen och mellan 50 tusen och 100 tusen motdemonstranter.Allt annat är lögn.

Trygg

Knute sa...

Viktor Orban i en intervju: Vi har krossat Vänstern

"Vid mitt regeringstillträde ​​för två år sedan var Ungern i sämre skick än Grekland [efter att en socialistisk regering hade gjort Ungern nära bankrutt, det glömmer journalister gärna].
Grekland har kollapsat, Ungern står fortfarande kvar.
Antalet anställda har ökat. Vi har 3,8 miljoner skattebetalare i stället för 2,6 miljoner. En ökning med 50 procent.
Statsskulden är mindre än för två år sedan.
Vi kan inte som kejsare Franz Josef att säga att allt är i sin ordning. Vi har allvarliga problem, men än så länge vi är mycket framgångsrika i att närma oss våra mål."

http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/766412/Orban-im-Interview_Wir-haben-die-Linke-zertruemmert

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.