12 mars 2012

"Tills skulden skiljer oss åt"


USAs skuld har ökat med 700 miljarder dollar enbart under de senaste 5 månaderna. Räkenskapsåret 2012 började den 1 oktober och sedan dessa har regeringen lånat 42 cent av varje dollar de spenderat; 229 miljarder enbart i februari vilket är det högsta för en enskild månad (hittills!) detta är siffror från CBO ( det opartiska Congressional Budget Office)
Under 41 månader i följd, ända sedan Bushtiden, har regeringen gått med underskott och under de senaste 5 månaderna är det mer än 700 miljarder. 140 miljarder dollar varje månad!

Sedan den 1 oktober har skulden för varje heltidsanställd ökat med runt 40 dollar per dag! Skulden har ökat snabbare under detta år än under de två tidigare åren trots att Obama hävdar att man skulle göra besparingar och nedskärningar, men den dag räntekurvan blir parabolisk kan man inte betala skulderna.
En ekonomi som är baserad på skuld och ränta på ränta kan inte existera för evigt. Världens resurser kan inte hantera det, så någonting brakar samman.
Antingen låter man bli att betala eller så använder man sig av det mest vanliga tricket, man trycker upp mer pengar som därmed förlorar i värde genom inflation.

Några republicans med Rand Paul (Ron Pauls son) i spetsen har introducerat en budgetplan som kommer att balansera budgeten inom 5 år och betala av 2 trillioner (12 nollor) inom 10 år genom att minska offentliga utgifter, reformera pensionsavtal och skattereformer.
Planen eliminerar Handelsdepartementet, Utbildningsdepartementet, Institutionen för bostäder och stadsutveckling och Energidepartementet. Rand Paul menar att varje delstat ska själv ansvara för dessa frågor.

Man föreslår också att administrationen säljer federal mark och gör sig av med instanser som överlappar och dubblerar varandras uppgifter. OmabaCare ska skrotas, liksom Dodd-Frank Wall Street Reform och Consumer Protection Act.
Förutom att eliminera Energidepartementet yrkar man på att öppna Arctic National Wildlife Refuge för olje-och gasprospektering och ge klartecken till Keystone XL Pipeline -projektet.
Skattereform inkluderar en 17 procent skatt för privatpersoner och företag.

Det är ju helt uppenbart att Förenta Staterna inte längre har råd att stödja uppsvällda, byråkratier som inte fordras i Konstitutionen, men som i oändlighet lägger sig i våra liv och tar ifrån oss våra friheter genom en förordning i taget.4 Kommentarer:

Arlav sa...

Vad klagar du över? Obama gör enbart vad han vill göra och alltid planerat göra, köra landet i botten..
Läs på lite hur den marxistiska revolutionen skall genomföras, först rasera, sedan på ruinerna ska Den Sanna Marxistiska samhällbygget utföras.
Minns Kambodja?? Rasera, avliva intellektuella etc.
Idag kanske det inte är marx läror man bereder marken för utan mera för en del suspekta religioner? (varav Obama är medlem i en)

Steve sa...

USA:s nationalskuld är nu större än BNP (bruttonationalprodukten). Det har den inte varit sedan andra världskriget (-1946).
- Om media nämner det, säger man att det beror på Busch…
- År 2000, Clintons sista, var skulden 57,6% av BNP, bästa på länge.
- Bush fick ”9/11” och Afghanistan-Irak på sig, men 2006 var skulden ”bara” 64,0% av BNP.
- Valen nov 2006 gav Dems kontroll över kongressens båda hus.
- Och skulden? 2008 69,6%, 2009 84,4%, 2010 93,4%. (Wikipedia, nederst) Och nu är den som sagt 103% av BNP eller mer.
- Det här kommer att beröra oss alla, även vi svennar.
- Men media vill inte se det.

Steve sa...

Får jag tillägga att Sveriges nationalskuld nu är 32% av BNP…
”Den som är satt i skuld är icke fri”!

Peter sa...

Som jag förstått så saknar Rand Paul mycket av den utstrålning och talang som pappa Ron begåvats med. Det är synd för en president med deras sätt att tackla problemen kommer att behövas i framtiden.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.