25 mars 2012

Tragedi

Amerikansk media frossar just nu i fallet Zimmerman/Trayvon Martin där man påstår att Zimmerman sköt och dödade den 17-årige Trayvon bara för att han är svart.
Jag och de allra flesta med mig har ingen aning om ifall Zimmerman är skyldig eller inte, men av en tragedi som denna har man skapat en lynchmobb-mentalitet som bara förvärrats av att Obama uttalat sig: "Om jag hade en son skulle han ha sett ut som Treyvon Martin".
------------

Om vi hade en riktig president i stället för en ras-uppviglare skulle han verkligen inte uppföra sig som Obama.
Varför blandar han sig i problem som dessa? De allra flesta amerikaner litar på att rättvisan har sin gång, men Obama måste tydligen dra till sig uppmärksamhet av politiska anledningar.
Han tar alla tillfällen i akt att blåsa upp konflikter mellan grupper. Vi såg hur skamligt han utnyttjade kvinnor i sitt försök att genomdriva gratis preventivmedel inom sin katastrofala sjukvårdsreform och hans uttalande nu förbättrar verkligen inte rasrelationer.

Genom att underblåsa raskonflikter försöker han desperat avleda uppmärksamhet från den politik han för, som driver oss mot ekonomisk undergång.
Precis som en trollkonstnär eller ficktjuv måste han lura oss, så att vi inte ser hans fingerfärdighet. Han vet att det hjälper att underblåsa ett raskrig eller distrahera oss med "kvinnohat", så att många amerikaner ser åt andra hållet och vänder sin ilska ifrån honom och hans administration.

Syndabockar. Han kräver ständigt syndabockar som han kan skylla på.
----------
"Anonym" skickar en länk till detta foto och föreslår att jag lägger ut det och jag håller med (önskar du kunde skriva en signatur!)
Här är ytterligare ett exempel på hur media undviker att ge oss sanningen och försöker påverka vår attityd.
Vi vet inte vad som hände den där kvällen och vad som orsakade attacken, men medias fördomar gick på högvarv från första stund. Även när det gäller något så enkelt som att välja vilken bild man ska publicera.
Polisbilden från arresteringen av Zimmerman i fångkläder jämfört med en 5 år gammal bild av offret som barn.

20 Kommentarer:

Anonym sa...

Han gör så därför att han är rasist och vill underblåsa fientligheter mellan människor. Vi andra har för länge sedan insett att de genetiska skillnader som finns mellan olika "raser" bara berör det yttre förhållandet till solen, inte de inre kvaliteterna. De svarta (eller negrerna) levde i Afrika där solen var stark och därför måste de ha svart hud som förhindrade solskador, bruna ögon, som inte släpper in för mycket ljus till epifysen (påverkar bildningen av melatonin) och svart krulligt hår (som gör att det inte blir så hett på huvudet). De vita levde i solfattiga områden varför de behövde ljus hud för att kunna ta emot mycket sol och bilda den nödvändiga D-vitaminet (viktigt för skelettet bland annat) och blåa ögon som släpper igenom den lilla, men viktiga, solmängden till epifysen. Och så har vi de folk som levde i områden mittemellan (de gula och röda raserna). Punkt slut. Detta har vi insett för länge sedan. Men rasister som Obama fortsätter att tjata om olika raser trots att detta inte har någon som helst betydelse för umgänget mellan människor.
/SB

Edgar sa...

Om killen skulle varit vit så skulle han ju med största sannolikhet levt... Och ha en så urbota sinnessjuk lag att man får skjuta först och fråga sen i ett land i ett civiliserat land är bortom mitt förstånd.

Berit sa...

Edgar, du har inte den minsta aning om vad som hände
och inget begrepp om amerikanska lagar heller, tycks det.

Edgar sa...

Är Zimmerman frihetsberövad för dråp/mord?

Anonym sa...

Berit
Du som kan USA. Är det så att det bara är vita som dödar svarta? Det verkar vara så Obama tänker. Är det aldrig så att svarta dödar vita eller kanske t.o.m. svarta?
/SB

Berit sa...

Edgar, det jag kan hitta från en arrestrapport är Homicide, Negligent Manslaughter, Unnecessary Killing to Prevent Unlawful Act.

Berit sa...

SB, det är väldigt mycket hysh-hysh om en svart person mördar en vit. Har inte hittat någon statistik.
Svarta i detta land utgör 13 procent av befolkningen, men står för mer än 50 procent av mordoffren. Cirka 95 procent av mördade svarta dödades av en svart person. Svarta står inte bara högst på listan över mordoffer, men är också i hög grad utsatta för alla sorts allvarliga våldsbrott. Oftast är det en annan svart person som är gärningsmannen.
Under 1960-talet, hävdade akademiska liberaler och stressade politiker att för att ta itu med brottsligheten, måste vi ta itu med roten till det onda: fattigdom och diskriminering. Thomas Sowell har påpekat att år 1960 var det totala antalet mord i USA lägre än i 1950, 1940 och 1930, trots att befolkning vuxit och två nya stater hade tillkommit.
Den liberala agenda, tillsammans med domstolarna som beviljar brottslingar nya rättigheter, orsakade senare att antalet mord fördubblades, samt att andra våldsbrott också började skjuta i höjden.

Steve sa...

USA har förbättrats senare år. Siffran för ’Murder & nonnegligent manslaughter’ hade ett max 1990 med 23.300. Sedan har det bara gått nedåt, till 14.700 år 2010. ’Robbery’ gick från 639.000 år 2010 till 368.000 år 2010.
- (Polisen i New York bytte taktik, och ingrep nu även för rena småsaker. Det här spred sig i landet.)
- Men ser man på siffran för mord och dråp var det 48,7% svarta, och 49,3% vita som arresterades. För ’robbery’ var det 55% svarta och 43% vita. (Någon procent var indianer etc.)
- Det är väl tyvärr så att ’familjen’ brutit samman bland de svarta. Av barn födda 2008 hade 35,7% av de vita en ogift mor, men 71,8% av de svarta. (Och 16,9% av asiaterna.)
- (Källa: World Almanac 2012)

Anonym sa...

U S A är ett vålds samhälle - punkt - slut.

Anonym sa...

Anonym, vilken fantastisk intressant väl underbyggd kommentar. Jag är djupt imponerad.
Lisa//

Edgar sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Stand_your_ground_law

Ren idioti.

Berit sa...

Edgar, innan du fördömer så fullständigt, har du satt dig in i konsekvenserna av en attack mot dig själv eller din familj? ett inbrott i ditt hem mitt i natten?
Det finns stater som inte har "Stand Your Ground'-lagen utan i stället något som kallas "Duty to Retreat"-lagen:

Innan du skydda dina nära och kära, måste du ta till feghet genom att söka reträtt. Efter det måste situationen eskalerar till den punkt att en domstol ser det "rimligt" att tro att skador och dödsfall kan inträffa (om de inte redan har gjort det på grund av reträtten) och sedan, och endast då, kan du vidta de åtgärder som krävs för att stoppa angriparen.

Det faktum att den angripne inte kan dra vapen förrän situationen har nått en verkligt kritisk punkt är absurd. Personligen skulle jag vara invalid nu om jag följt den regeln för några år sedan. Sekunder - eller till och med minuter - som det tar att gömma sig för en angripare kan vara skillnaden mellan fysisk säkerhet, sexuell säkerhet eller livet självt för de personer vars hem har invaderats. Släpp ditt försvar och du ger den kriminella den största fördelen.

"Stand Your Ground" handlar om sunt förnuft både i praktisk och juridisk mening. Den lagen låter offret försvara sig mot rovdjuret och det finns ingen anledning att inta en vänta-och-se-hållning, vilket i de flesta fall kan resultera i skada, våldtäkt eller mord av offret. Trots reglerna om vapeninnehav är "Stand Your Ground" en av de tydligaste statliga tolkningarna av grundsatserna bakom Second Amendment (rätten att bära vapen)

Anonym sa...

Berit
Du har naturligtvis helt rätt. Men i Sverige har människor väldigt svårt att ta detta till sig. De lever fortfarande kvar i tron att Sverige skulle kunna vara som det var förr då det hade en homogen befolkning som var uppvuxna med en moral som gick ut på att man inte skall döda, ljuga eller stjäla. Så är det ju inte längre när vi fått in en helt annan moral i landet som inte är kompatibel med vår egen men som ändå skall dömas efter samma lagar som skapats för en mild, ärlig och oaggressiv befolkning. Några har börjat vakna men det tar tid. Sent skall syndaren vakna, som det heter.
/SB

Anka sa...

Enligt vittnen så var det Trayvon som anföll Zimmerman

http://www.latimes.com/news/nation/nationnow/la-na-nn-trayvon-martin-case-20120326,0,4845076.story

Anonym sa...

Den här bilden säger allt om amerikansk medias hantering av fallet Treyvon, obamas son...

http://tinypic.com/view.php?pic=2vsq5qu&s=5

Den är så talande att den förtjänar ett tillägg till denna post.

Knute sa...

Zimmerman handlade i nödvärn, men Black Panthers ledare Mikhail Muhammad erbjuder 10.000 dollar för Zimmermans huvud och har mobiliserat 5000 svarta män för att spåra upp honom.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/03/mord-selvforsvar-racehad-og.html

Ann-Marie sa...

SB här är en länk på tvärtom men inte skrivs det om det här fallet:
http://www.cdispatch.com/news/article.asp?aid=16252#.T3EIRYI0FQI.twitter

Ann-Marie sa...

Sverige borde verkligen anamma liknande lagar med tanke på laglösheten nuförtiden! Men i Sverige ska man bara vända andra kinden till annars råkar man ännu mer illa ut! Hur sjukt är inte det?!

Ann-Marie sa...

Vad som hände var en tragedi, grabben borde inte vara död, men..... han var inte någon liten oskyldig korgosse heller som media och alla dessa "race pimps" försöker få honom att se ut som:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2120504/Trayvon-Martin-case-He-suspended-times-caught-burglary-tool.html

Knute sa...

Hollywood och amerikansk TV undviker att ha svarta skurkar, men det verkar svarta pantrarna ha missat:

Khalid Abdul Muhammed (former assistant to Louis Farrakhan — current leader of the New Black Panther Party):

"Hollywood is owned by these so-called Jews. Look at the movies they make about us, black people killing black people. Let's make some revolutionary movies where we kill white people in the movie. Kill 'em so hard you have to cover up your popcorn from the blood spraying out of the screen." [Speech at San Francisco State University, May 21, 1997.]

http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.se/2012/04/john-derbyshire-i-blasvader.html

http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=22185

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.