25 mars 2012

Välkommen till Obamaville



Om Republican-kandidaterna fokuserade på politiska annonser som denna i stället för att puckla på varandra, skulle deras popularitetssiffror i förhållande till Obama vara betydligt bättre.

7 Kommentarer:

Steve sa...

Men runtom i världen har Obama fullt av vänner och allierade…
Se bara, när Danmarks Radio berättar (Youtube 3:47)!
Weekly Standard har hittat detta. Danish TV Host Mocks Obama for His Rhetoric. ”Maybe the copy key got stuck on the presidential speechwriter's keyboard.”

Anonym sa...

Tack för det clipet, Steve.
Det var faktiskt 'hilarious' som man säger på engelska. Obama är helt enkelt obegåvad och kan varken tala eller skriva. Måste försöka skicka det till Karin Henriksson på SvD. Obama är hennes stora idol, medan alla republikaner är 'idioter' (fast med ett inlindat språk).
/SB

Steve sa...

Fann en ny bok på biblioteket: ”Global ekonomi” (2012; 554 sid.). Under ”Den globala finans- och skuldkrisen” skriver förf. om Fannie & Freddie, som krisade rejält 2008: ”Många låntagare med låg kreditvärdighet hade under en tid kunnat låna till husköp p.g.a. urholkade regelverk och otillförlitliga bedömningar”.
- Så skulle väl fr. Henriksson på SvD ha uttryckt det med. ”Otillförlitliga bedömningar!”
- Men i själva verket var det ett krav från Demokraterna (Clinton 1999!) att man skulle ge lån även till dem som var stora risker. (Fannie & Freddie kontrolleras av staten)
- NY Times 1999: ”Fannie Mae tar en påtagligt större risk, vilket kanske inte ger svårigheter under goda tider. Men man kan få problem i en ekonomisk nedgång…” En annan skribent 2007: ”Fannie verkar sitta på en tunna dynamit, och minsta hicka kan bli farlig.” Etc. (Wikipedia)
- Även i en stor svensk lärobok kan man alltså uttrycka sig som om ’det bara blev så’; som om det var något som hörde till kapitalismen och dess risker.
- I praktiken var det alltså Demokraterna som styrde fel, av ideologiska skäl. (Clinton till 2000; Dems kontrollerade kongressen efter valet nov 2006.)
- Men i svenska media skulle man nog ändå säga att ”allt elände beror på Busch”…

Steve sa...

Har ni sett att chefen för CIA’s ”Counterterrorism Center” de senaste sex åren, har konverterat till islam? WaPo rapporterar: rapporterar: At CIA, a convert to Islam leads the terrorism hunt.

Knute sa...

Tack för tipset Steve, det blev en postning:

http://everykindapeople.blogspot.se/2012/03/konvertit-till-islam-ar-chef-for-obamas.html

Steve sa...

Ken Livingstone [Londons borgmästare 2000-2008; Labour] var plågsam att höra på 80-talet… var han en ultra-liberal politiker, den snörvlande inkarnationen av regnbågs-ideologi. Men nu: Vad har hänt?
- Jo, för 30 år sedan försökte han inte få röster från ett muslimskt block med anti-sionister och homofober.
- Den demografiska krisen [alldeles för få barn] och förlusten av ekonomisk styrka blir nu en katastrof för den västerländska liberalismen. Vänster-politiker ändrar sina principer hellre än att stöta sig med den konservativa [tja…] icke-vita majoriteten.
- För vänstern har 2000-talet varit en rad av bakslag. Europa har absorberat immigration av djupt konservativa muslimer. Arabvärlden… Ryssland… De struntar helt i den progressiva agenda man hittar hos BBC eller Guardian.
- Jodå, vi får nog se likströms-äktenskap här. Men tanken att de kan säljas till andra kulturer är rena fantasier. ”Utvecklings-länderna” är inte intresserade av ’mänskliga rättigheter’. Om vänstern predikar mot sionismen är det bara fint [tycker muslimerna]; u-hjälp tas också gärna emot. Men när det gäller känsliga frågor om tro och kultur, vill de bara höra det budskap som Mr. Blair gett: ”This is not for me.”
- Damian Thompson i The Telegraph, UK, 23 mars. Nedkortat av mig.
- Någon som tänker på Malmö? Och s-ledningen där?

Anonym sa...

The Real Obamville...

http://www.youtube.com/watch?v=9GQtQBoyMy8&feature=plcp&context=C4758e71VDvjVQa1PpcFPCzRdT0w099WeRXC7lxK8JgEuzTCG7s0s%3D

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.