27 mars 2012

Viktigare än många tror

Det beslut som Högsta Domstolen kommer att fatta denna vecka är ett bland det viktigaste i modern amerikansk historia. De ska ta ställning till om Obamacare bryter mot Konstitutionen, därför att den tvingar varje individ att köpa en tjänst, vare sig han vill ha den eller inte. Om man bestämmer att regeringen har den makten, finns det sedan inga gränser för vad vi kan tvingas göra och finna oss i.

Det jag verkligen skulle önska är att det amerikanska folket förstår att Obamacare INTE antogs för att förbättra sjukvården eller för att försäkra att varje amerikanerna har tillgång till hälsovård. Anledningen var att befästa makten genom att göra fler och fler människor beroende av regeringen.

Democrats mål, vad gäller den sk. reformen, var inget annat än en övergång till socialiserad sjukvård och de övervägde aldrig ens ett privatalternativ i sina planer. De presenterade sjukförsäkringsbolagen som skurkar och utvecklade en plan för att tillintetgöra dem och ersätta dem med regeringen.
Man kallar det försäkring och avsikten med en försäkring är att den ska täcka oförutsedda utgifter. Ta bilförsäkring som exempel. Vi kräver inte att den ska täcka oljebyte och nya däck.

Olika intressegrupper (läs läkare och läkemedelsindustrin) har genom åren bearbetat lagstiftarna för att tvinga försäkringsbolagen att täcka alla möjliga åtgärder, som de kallar sjukvård.
Bara ett exempel: I Connecticut har intressegrupper tvingat hälso-försäkringarna att täcka hår-transplantationer för skalliga män. Det är inte en valmöjlighet utan alla måste vara med och betala hår för flintskalliga och bolagen måste höja premierna för att täcka kostnader. Att vara skallig är inte ett hälsoproblem.
Har Democrats föreslagit att boende i Connecticut kan köpa sjukförsäkring från ett företag i Ohio, som inte kräver täckningen för hårtransplantation? Inte en chans!

Alla måste vara försäkrade för kostnader för (oförutsedda utgifter??) som havandeskap, behandling för alkoholmissbruk och droger även en person som varit nykter hela livet,
Om avsikten var att förbilliga sjukvården skulle man också kunna tillåta att "nurse practitioners" och "physician assistants' (distriktssköterskor kommer väl närmast) att hantera hosta-snuva och andra enkla vanliga problem.

Den amerikanska kapitalistiska privata sektorn har visat sig vara den mest effektiva mekanismen när det gäller att leverera livets nödtorft. Likaså är den världens mest framgångsrika uppfinnare. När regeringen övergav idén om ett monopol inom telekommunikation såg vi en explosion inom den marknaden. Hur tror ni att alla bilar skulle se ut om regeringen kontrollerade bilindustrin?
Om du tror att Democrats faktiskt försöker förbättra leverans, kvalitet och effektivitet inom vården genom ett regeringsövertagande, då är du bortom all räddning.

Om någon är intresserad har jag skrivit mycket om detta tidigare.

Obamacare; Vad det egentligen handlar om; Den verkliga faran med Obama(s)care; Vad man tror sig ha rätt till


Detta är också en lektion i hur viktigt det är att komma ihåg att när man väljer president väljer man också den som har rätt att nominera medlemmarna till Högsta Domstolen . Nästa president kommer att ansvara för vilka som i framtiden kommer att ha ett betydande inflytande över våra liv.

17 Kommentarer:

Edgar sa...

I värsta fall får ni en krigshetsande böghatare. Då blir det inte så roligt i världen.

Knute sa...

Vilken bedrövlig nivå du placerar dig på Edgar. Obama är krigshetsande, om det gått dig förbi. Han anföll Libyen och såg till att Gaddafi blev mördad.

Edgar sa...

Den förre anföll Irak, Afghanistan och startade Guantanamo. Sen var han böghatare också. Nästa virrpanna riskerar att bli värre.

Gaddafi var krigsförbrytare och det var folket och inte Obama som mördade honom...

Knute sa...

Nästa virrpanna? Kanske det. Obama är i alla fall ingen virrpanna. Låt er inte luras av hans inkompetens:

Hans strategi går ut på att krossa kapitalismen genom att överbelasta systemet. Det åstadkoms till stor del genom att göra fler människor desperata och beroende av regeringen. Vi kan därför inte förutsätta att Obamas inkompetens vad gäller sjukvård, invandring, miljön, Mellanöstern, eller inom andra områden, inte är en avsiktligt övergripande strategi.

http://everykindapeople.blogspot.se/2010/06/lat-er-inte-luras-av-hans-inkompetens.html

Anonym sa...

Barack Obama Is a Illuminati Puppet - YouTube
Sep 15, 2008 ... Barack Obama Is a Illuminati Puppet http://tracker.conspiracycentral.net/
www.youtube.com/watch?v=0Gc-6HjFZFY

Ann-Marie sa...

Nästa lag kommer att bli att alla måste ha en s.k. smartphone och kontanter kommer att försvinna, precis som dom är på väg att göra i Sverige. Steget därefter blir ett inplanterat chip. Fem år kanske om ens det.....

Knute sa...

På tal om Libyen så var det helt klart en fälla. Först tubbades Väst att anfalla Gaddafi, sen drog sig Arabförbundet ur, och Väst satt fast i ett stamkrig på al-Qaidas sida. Samma sak hände i Bosnien och Kosovo.

Även utan Västs inblandning hade det inte blivit något folkmord i Libyen. Folk vill inte kämpa till sista blodsdroppen utan hade lagt ner vapnen och så hade ordningen under tyrannen återställts.

Berit sa...

Edgar, läs här och här och här och motivera sedan dina påståenden i stället för att barnsligt sparka och skrika

Steve sa...

Men det är väl bara trevligt om vänstern visar upp sig här? Visar kvaliteten på resonemangen. Bush som ”krigshetsande böghatare” - bra, Edgar!

Anonym sa...

Jag har jobbat flera år på ett stort sjukhus i USA. Jag fick en chock när jag kom dit, hjärntvättad som jag var över hur överlägsen svensk sjukvård skulle vara i förhållande till den amerikanska. Så var det inte alls - tvärtom! Amerikanarna visade sig vara fullblodsproffs medan svenskarna visar sig vara något mitt emellan proffs och amatörer. (Som inom alla andra områden). Och alla som arbetat några år inom amerikansk sjukvård säger precis samma sak som jag. Jag har inte träffat någon som inte håller med. Det som är absolut helt enastående är deras undervisning och kliniska handledning, som saknar motstycke i Sverige och som leder till god klinisk skicklighet. Detta bör man också ha i åtanke när man diskuterar den amerikanska sjukvårdens "dålighet".

Steve sa...

Apropos “krigshetsare”: År 1417 (1996 för er kufar) förklarade Bin Laden krig mot USA som “ockuperade de två heliga platsernas land”. (USA och Saudi ville befria Kuwait från Saddam.)
- Och UBL menade det: Två bombdåd mot amerikanska militärbaser i Saudiarabien blev det. 1998 sprängde man amerikanska ambassaderna i Nairobi och Dar es-Salaam. 2000 anföll man USS Cole i Adens hamn. Och så det största: 11 september 2001 anföll man, med fyra kapade plan, World Trade Center i Washington (två byggnader) och Pentagon i Washington. (Det fjärde planet tvingades ner av Todd Beamer och de andra passagerarna.) Minst tre tusen människor dog…
- Och så vidare; hela Qaidariet fortsatte flera år till.
- Mot detta? Clinton (-2000) bombade en kemi-fabrik i Sudan (1998) och skickade några missiler mot Afghanistan (1999). Mer blev det inte. “Bagateller, trots allt."
- Men tänkare här (E--ar) menar att alltihop är Busch’s fel… Krigshetsare!

Edgar sa...

Berit: Jag sa: I värsta fall en religiös fanatiker som är krigshetsare och böghatare. Vad har Obama med det att göra?

Steve: Och sen anföll Bush... *trumvirvel* Irak! Ingen av kaparna kom därifrån och inte en jävel tillhörde Al-Qaida... De flesta kom från Saudi... Så krigshetsande var han och böghatare helt säkert.

Anonym sa...

Wow. Finns det en svensk som på allvar försvarar det nuvarande amerikanska sjukvårdssytemet? Det här måste vara trollning...

Steve sa...

Obama’s födelsecertifikat har nu granskats av sheriff Joe Arpaio (Maricopa County, AZ), eller rättare sagt av ”a cold case party” av pensionerade poliser och jurister. De kom fram till att det troligen är ett falsifikat.
- Och det var Voice of Russia som först kom upp med detta! 26/3.
- Nu har också WND skrivit om det! 28/3.
- Ni hittar inte mycket om själva undersökningen hos dem, mera om varför media helt förtiger det här problemet.
- Själv har jag det argumentet att vi 1961 inte talade om ”svarta” som ”Africans”, inte ens om ’afrikaner’ från Kenya. Risken för sammanblandning med ”afrikaner”, vita sydafrikaner, var för stor.

Berit sa...

Om du studerar lite mer än vad som får plats på en blogg och dessutom läser det jag skrivit en gång till kanske du ser att Obama-lagen INTE handlar om att förbättra sjukvården utan om att ta kontroll av människors liv och att domstolen behandlar just nu om Staten ska kunna tvinga folk att köpa något de inte vill ha.
Jag hoppas att du också ser att jag gett många förslag på hur sjukförsäkringssystemet kan förbättras och nationalisering innebär inte förbättring. Jag förstår också att många svenskar inte kan se annat alternativ än att om Staten tar hand om allt så blir det bra!

Edgar sa...

Det är sannerligen intressant att mitt påstående om nästa virrpanna tillika galning till president gav mig svar på Obamas födelsecertifikat, sjukvården och Bushs krig. Jag skiter väl i vad som händer nu i USA. Jag är orolig för nästa, med Obama så vet vi vad som händer. En ny galning kan hitta på precis vad som helst...

Varför ska jag behöva motivera något sådant?!?

Steve sa...

Men käre Edgar, vi sk-ter väl fullständigt i dina ’åsikter’ om USA! ”Krigshetsare… Böghatare… Virrpannor… Galningar… Religiösa fanatiker…” Det är rätt festligt att se hur de USA-fientligas åsikter ser ut -- men nu räcker det. A Dieu, monsieur. Jag sk-ter i dig och dina ’åsikter’. Mina inlägg, om redaktören tar dem, har ingenting med dig att göra.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.