26 april 2012

De smyger sig på oss från alla håll

Jordbruksdepartementet i USA är redo att lägga sista handen vid en lag som reglerar rätten för barn att arbeta hemma på familjens jordbruk.
Enligt den nya lagen kan barn under 18 inte längre delta "i lagring, marknadsföring och transport av gårdens produkter och  råvaror."
Inte mata djur, köra traktor, bärga hö, plocka potatis...(en gång i världen fick svenska barn ledigt från skolan ett par dagar på hösten just för att plocka potatis och bär - är det någon som minns det?)

Dessa nya regler har utarbetats av marxisten och arbetssekreterare Hilda Solis som också vill att de kurser som  4-H ger barn, ska ersättas med 90 timmars obligatoriska statliga träningskurser.

Man undrar varför någon vill förstöra traditionen av familjejordbruk genom att hindra att barnen lär sig  medan de växer upp?

Förlusten av arbetskraften i sig är bara en del av problemet.  De verkliga förlusten är att barnen inte lär sig arbetsetik, vilket är mycket svårare att inpränta senare i livet.
Familjefarmen är en självständig enhet där barnen växer upp och lära sig värdet av hårt arbete och personligt ansvar.  För att skapa hjärntvättade, sannolika Democrat-väljare, gör vi om världen så att  barn måste smyga omkring som brottslingar för att göra sina sysslor.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit
De här människorna är makalösa i sin iver att klampa in överallt och förstöra allting. Och de har väl hittat på något krystat och tillgjort argument för det också, förstås. Någonting med "humanitet", "rättvisa", "skydda barnen mot exploatering" bla., bla., bla.
/SB

Steve sa...

”The Corner” om detta. Skribenten, Mario Loyola av kubansk familj, berättar om hur barnen (8, 10, 12 år) fick hjälpa till på gården i Florida, inte därför att det behövdes utan för att det var bra för dem. Bra att hålla igång, bra att lära sig hur världen fungerade.
NRO Corner 25/4.

Steve sa...

Lagförslaget nu tillåter ”barn” (under 18) att arbeta på sina föräldrars (helägda) jordbruk.
Men Mario Loyola arbetade på sin mors kusins gård. Sådant förbjuds nu, om Obama får sin vilja igenom.
Ska (den federala) regeringen ha makt och rätt att bestämma sådant?
Obama tycker det.
Varför? Vad vinner man på det här? Om tonåringar inte får arbeta, när de vill det? Är det bättre att de i stället tittar på TV, eller spelar dataspel?
NRO Corner, 26/4.

Steve sa...

Lagförslaget skulle ha stoppat ungdomar under 16 från en mängd arbeten på en gård. Arbete med tobak, nej. Med maskinell utrustning, nej. ”Country grain elevators, grain bins, silos, feed lots, stockyards, livestock exchanges and livestock auctions” - allt förbjudet, enligt ett pressmeddelande i augusti. (Först nu har man upptäckt detta och reagerat!)
- Och tydligen gällde detta även när gården ägdes av familjen. Det var inte fritt då!
- Men reaktionen blev för intensiv när det här blev känt. Lagförslaget dras nu tillbaka av Department of Labor, och under Obamas tid kommer man inte försöka igen.
(Daily Caller, 26/4.)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.