19 april 2012

Distraktion


Vad Obama och hans anhang ägnar sig åt nu är ren distraktion. En förskjutning av människors uppmärksamhet från en viktig del till något annat som är relativt oviktigt.

Det är medvetet och kalkylerande, för att distrahera och splittra amerikanens uppmärksamhet och styra det över på frågor som Obama och hans kumpaner tror kommer att gynna dem i det kommande valet. Genom att göra detta hoppas de också kunna förskjuta ilska, frustration och känsla av hopplöshet om ekonomin, jobben och det osäkra tillståndet i världen, bort från Obama och rikta energin mot påhittade kriser, vad gäller klass, ras och könstillhörighet, där Obama tror att han är favorit. Obamas handhavande av ekonomin och förhållandet till allierade och fiender utomlands lever inte upp till löften om "hopp och förändring", som han så frikostigt levererade och därför måste man dra uppmärksamheten från dessa problem.

Men man kan ju hoppas att även den mest hängivne av hans beundrare har börjat misstänka att han är en falsk Gud, och att hans löften är inget annat än avledande taktik och försök att vilseleda.
En av dessa planer är att skylla de stigande oljepriserna på onda, giriga spekulanter, beskriva oljebolagen som en samling banditer och klämma åt spekulanterna. Democrats har lovat att göra det i 30 år - det var ett av Obamas löften 2008 - och nu ska han göra det igen.

Men på tal om spekulation...är inte det exakt vad Obama gör med våra pengar när det gäller grön energi? Över 100 miljarder som kommer från skattebetalarna och inte från Obamas plånbok.
Se på Solyndra. Se på alla dessa solpanelföretag som antingen har gått i konkurs eller är på väg. Vind-energiföretag som biter i gräset. Chevrolet Volt som har problem.

Media gör sitt bästa för att bidra med distraktioner, nu senast att Romney inte kan bli en bra president därför att han 1983, transporterade sin hund i en bur på taket till familjens bil.
Romney-kampanjen gav svar på tal omedelbart genom att påpeka att Obama åt hundar på den tiden. Från Obamas bok "Dreams from My Father":

"Hos Lolo lärde jag mig att äta små gröna pepparkorn, och också hundkött, ormkött, och gräshoppor. Lolo förklarade att man fick kraft från det man åt. 'Jag ska komma med ett stycke tigerkött som vi kan dela.'"
- Barack Obama! Om barndomen med styvpappan Lolo Soetoro i Indonesien.
(Daily Caller : Obama bites dog, 17 april)

Berättat av Obama här
.

10 Kommentarer:

Berit sa...

På tal om hundar:
David Huckabee, son till guvernören och tidigare presidentkandidat Mike Huckabee, hängde en hund och skar upp strupen på den. Pappa Mike fick använda en hel del av sitt inflytande för att få tyst på den historien.
Libertarianen Gary Johnson yttrade i en debatt att hans grannes två hundar åstadkommit mer jobb, redo för ett spadtag än vad Obama någonsin skapat.
Så baserat på alla dessa hundhistorier, vilken president skulle troligtvis inte äta upp min hund?
Jag håller på Gray Johnson.

Steve sa...

Demokraternas strateg Tamara Holder fick frågan vad som förbättrats (ekonomiskt) under Obamas år. ”Arbetslösheten” var hennes första förslag. (Den har vuxit…) Sedan blir det lite svårt att höra, när hon och Sean Hannity talar i munnen på varandra på Fox. Men att Romney är ”border-line brain dead” sägs där. På mitt-bilden sitter Michelle Malkin (GOP, känd bloggare, filipina) och trivs.
- Youtube (1:18)
- Arbetslöshet (vanlig, U3); siffror 1980-2012 finns där!
- Arbetslöshet U6 (inkl ofrivillig deltid, och ”slutat söka”) (siffror 1984-2012 finns!)
- Demokraterna fick kontroll över kongressens båda hus efter valet nov 2006.

Steve sa...

Michelle Malkin kommer upp i högvarv i fråga om Obama, i samma program, Fox. Med Tamara Holder på motsatta sidan. Och Sean Hannity i ett hörn. Hon ger ett gott råd till Mitt Romney: ”Quit calling Obama a 'nice guy' ...He's not."
Youtube (2:19)

Steve sa...

Hitler får veta att Obama ätit upp hans hund! ”Hund-ben har påträffats over hela indonesiska landsbygden. De har gnagts rena. Bakben, framben, allt. Man finner dem överallt…!”
- Hela tyska högkvarteret grips av panik. Eva Braun och andra kvinnor gråter…
Youtube ”Hitler finds out Obama ate his dog” (3:50)
Börjar för mig med 10 sek Coop-reklam.
Ni förstår väl inte tyska? Det är engelska texterna ni ska följa.

Steve sa...

’Jim’ ’Treacher’ är i högform på twitter om, eh, hundar.
- Kl 1830 (svensk tid): ’Barack Obama walks into a bar. Bartender brings his drink, and Obama says: "Hey, I ordered a greyhound, not a vodka and grapefruit!"’
- Och (ett lån): Diane Sawyer asked Romney if he would "do it again" [sätta en hund på biltaket under resan]. Will she ask Obama if he will eat a dog again?
https://twitter.com/#!/jtlol

Steve sa...

Elva Secret Service-agenter (och nio militärer) ville få ’tjänster’ från vackra damer i Cartagena, Colombia, när de var där med Obama.
- En agent ville sedan bara betala taxin hem på morgonen efter, $30, men hon ville ha full avtalad betalning, $800, och kallade på polisen. Så blev det hela en stor, omskriven historia.
- Sån’t här hände inte på Bush’s tid. Eller Clinton’s. Eller…
New York Daily News, 19 april. First photos…

Steve sa...

Daily Mail’s USA-redaktör skriver om ”deep trouble” för Obama, inför valet i nov. Det kan mycket väl sluta med att Romney vinner. (Kommentarerna till artikeln är ofta läsvärda.)
- USA:s federala statsskuld var över 100% av BNP 1945-46-47. Sedan sjönk den kraftigt. När Clinton lämnade över (2000) var den 56%. Sedan kom ”9/11”, Afghanistan och Irak. Men skulden var fortfarande bara 63% år 2006. Då tog Demokraterna rodret.
- Och nu, i början av 2012, är den 103%. Och ingen bättring syns. (Har senaten tagit en budget? Ånej. Där styr Dems ännu.)
- Grundorsak? Fanny and Freddie. Bostadslån.
- Det här ska betalas av kommande generationer…
Daily Mail, 19 april.

Steve sa...

Peggy Noonan skriver i Wall Street Journal om ”America’s Crisis of Character” – hur amerikanerna blivit alltmer infantila. Ungdomar, ja. Men även vuxna. Secret Service i Cartagena, t.ex. En gång var det män i Secret Service, män att lita på, män som såg klart på omvärlden. Men nu…
- Fast en kommentator noterar att ”du fick det du röstade på. Obama var din man. Du berättade för oss hur briljant han var, och hur obildad Sarah Palin var… Världen skulle respektera oss igen, när väl Obama grep rodret…”
- Båda kan ju ha rätt. På sitt sätt.
Wall Street Journal, 19 april.

Anonym sa...

Steve
Vilka är det som inte respekterar USA? Kommunister, socialister och islamister! Och hur skall man kunna få en ändring på det? Endast genom att USA upphör att vara USA.
/SB

Steve sa...

USA:s problem idag är Obamas politik, vill jag påstå. Men Obama är fortfarande medias gullegris. Och t.ex. professorn i ’nordamerikastudier’ tycker detsamma.
- Man lär sig att inte lita på tidningar. (TV har jag aldrig sett, sedan ca 1980.)
- Betr USA tycker jag National Review’s ”The Corner”, och RealClearPolitics ger mig en rätt bra bild av situationen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.