05 april 2012

Gröna dollar


Solyndra var bara början. Nu är det dags för världens största solpanelstillverkare, Solar Trust of America (STA) att packa ihop, men inte förrän de gjort slut på den näst största lånegarantin som Depertment of Energy och Stephen Chu någonsin betalat ut och som var tänkt för en utbyggnad av företagets projekt i Kalifornien.

Man kunde ha satsat dessa 2.1 miljarder dollar på Keystone Pipeline i stället. Det är föga troligt att de går i konkurs.

Bloomberg skriver
: STAs konkurs är bara en del av många.
Energy Conversion Devices Inc. stoppade sin produktionen förra året, LSP Energy LP, tillverkare av litiumbatterier för elektriska bilar, sol-panel tillverkaren Solyndra LLC. och energilagrings-företaget Beacon Power Corp (BCONQ) har alla bitit i gräset.

Men det finns alltid plats och pengar för fler att gå under. Administrationen gör också sitt bästa för att sabotera beprövad teknik, ni vet de där hemska koleldade kraftverken. Vi får 45% av vår el från kol, och icke-existerande solpaneler kan knappast ersätta det. Kanske älvorna i algdammarna kan arbetar övertid, annars får vi hacka tänder.

Man har tydligen glömt bort att det finns stora rör som skulle kunna transportera olja från Kanada till raffinaderier i USA. Obama bygger spektakulära luftslott och gömmer sig bakom miljömupparna, eftersom resultaten av deras önskemål passar hans ekonomiska politik.
Hans energipolitik går ut på att vi alla ska sitta och frysa i mörkret medan hans kumpaner skrattar hela vägen till banken.

bild flickr

1 Kommentarer:

Demokratbloggen sa...

Apropå kolkraftverk så finns det väl effektiva filter idag från utsläpp av koldamm? Dock släpper de ut koldioxid, men det är ju inte farligt enligt riktiga forskare!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.