07 april 2012

Gud vet vilka tankar hon gjorde sig

Några dagar före påsk uppstod en kort diskussion i svensk TV i samband med en glimt från en förskola där barnen var ivrigt upptagna av att måla med påskfärger.
Frågan var om småbarnen skulle upplysas om bakgrunden till vårt påskfirande, för annars kunde de ju tro att alltsammans var för de små gula kycklingarnas skull.

Det påminde mig om den kommunistiska pedagogiken på 70-talet då man inte tvekade att berätta för barn om världens ondska - krig och tortyr!

Låt barnen vara barn och låt dem ha det mysigt med påskägg och kycklingar utan att störa deras nattsömn genom att berätta om hur man hamrade spikar in i Jesu händer och fötter, och hängde upp honom till en långsam död.

Bifogat foto tog jag för några år sedan. Hennes föräldrar stod och pratade vid Berlings grav utanför den katolska St Andreas kyrka i Ordrup. Hon sprang bort till krucifixet och där stod hon under en lång stund och bara tittade och funderade.
Gud vet vilka tankar hon gjorde sig.

5 Kommentarer:

Knute sa...

Det påminner också om oskicket många svenska lärare har att varje vecka testa om barnen har följt med i nyheterna. Det innebär att barnen måste titta på "Lilla Aktuellt", ett av Sveriges televisions indoktrineringsprogram om orättvisorna i världen.

PS. Jag uppfattar inte Spjutflickans inlägg som riktat mot krucifix och kyrka, utan mot att man inte låter barn vara barn.

Anonym sa...

Bitte Hammargrens artikel Misstron pyr i helig stad missar inte ett tillfälle att framföra sin ensidiga propalestinska syn och kritisera Israel.

Fakta är att endast i Israel ökar antalet kristna. I alla andra stater i MÖ minskar antalet kristna.De flesta arabiska stater är helt rena på judar. I Betlehem under palestinskt styre minskar antalet kristna. Endast i Israel lever muslimer, kristna och muslimer tillsammans. I Egypten har 200.000 kristna lämnat landet sedan revolten tog över. En regim som är fientlig till kristna och judar framväxer i ledningen. Sanningen är också att palestiner lever hellre i Israel än under palestinskt styre.

Jacobssons tankar sa...

Jag håller till fullo med om att barn ska slippa religiös indoktrinering, med på tvingade ritualer och dogmer, allt från omskärelse av små pojkar till att tvinga småflickor att bära schal. Barn ska få vara barn, och tillsammans med andra barn på rasa i leken.

Steve sa...

Har ni gudlösa någon gång lite tyst protesterat mot att 40,1% av barnen i Kramfors avlivas? Naturligtvis inte. ”Det där är en social nödvändighet, förstår du."
- I stället använder du påskafton till att protestera mot det hemska att det finns krucifix utanför en del kyrkor. Eller att man nämner ordet Jesus när man berättar om påsken på förskolan. Rent ”kommunistiskt”, det där!
- Ack ja. Ni har det svårt, ni gudlösa.

Anonym sa...

Anonym
Bitte Hammargren, hon är hemsk. Jag har vid två tillfällen skrivit till henne och klagat på hennes tendensiösa rapporter. Inget svar. Jag klarar inte av att läsa hennes rapporter längre. Läser hon överhuvudtaget några böcker? Här kan man verkligen tala om att inte se skogen för alla träd. Mängder av intervjuer av väl utvalda personer, som för fram det som hon vill satt de skall säga. Har f.ö. sagt upp min prenumeration på SvD. Den blir bara sämre och sämre. Amerikarapporteringen är under all kritik. Är innerligt tacksam för att det finns helt oberoende bloggar, som inte drar sig för att säga sanningen.
/SB.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.