04 april 2012

Jag såg ett nytt ord häromdagen

Ineptocracy (i-EP-toc'-ra-cy) - ett statsskick där de minst kapabla att leda, väljs av de som är minsta kapabla att producera, och där de medlemmar i samhället som är minst intresserade av att försörja sig själva eller lyckas, belönas med varor och tjänster, betalda med medel konfiskerade av ett minskat antal producenter. (Inept=oduglig)

Belmont Club skriver:

Strax före sin död träffade Steve Jobs president Obama vid en middag i Kalifornien, där varje gäst ombads ställa en fråga till presidenten.

Men när Steven P. Jobs från Apple talade, avbröt president Obama honom med en egen fråga: "Vad skulle behövas för att tillverka iPhone i USA?"

För inte så länge sedan skröt Apple över att deras produkter gjordes i Amerika. Idag är de få. Nästan alla 70 miljoner iPhones och 30 miljoner iPads och 59 miljoner andra produkter, som Apple sålde förra året, tillverkades utomlands.

"Varför kan vi inte göra arbetet här hemma?", frågade Obama.

Mr Jobs svar var entydigt. "Dessa jobb kommer inte tillbaka"

Presidenten fråga berörde en central övertygelse inom Apple. Det är inte bara att det är billigare att anställa utomlands. Det är snarare så att Apples chefer tror att den stora omfattningen av utländska fabriker samt flexibilitet, flit och industriell kompetens bland de utländska arbetstagarna, överträffar den amerikanska motsvarigheten, och att "Made in USA" inte längre är ett gångbart alternativ för de flesta Apple-produkter.

Detta utbyte mellan Obama och Steve Jobs säger oss att Amerika har förlorat sin status som ledande imperium och också att chefen för det mest framgångsrika företaget inte tvekar att säga till presidenten att det inte längre är möjligt att vinna.

12 Kommentarer:

Ditte sa...

Irakkriget har kostat någonstans mellan 3000 till 5000 miljarder dollar. Undrar varifrån budgetunderskottet har kommit?!

Demokratbloggen sa...

- Från klåpokratin!

klåpare - krati; Klåpokrati

Andreas Störmark sa...

ineptocrasy påminner om författaren Ayn Rands härliga böcker
Där de begåvade flyr samhället för att komma tillbaka när allt liger i ruiner
Orsakat av dessa makthungriga klantskallar
Som inte kan skapa något för egen hand utan måste parasitera

Steve sa...

Den (federala) statsskulden var större än bruttonationalprodukten åren 1945–1946–1947 (116%–121%–105%). 1981 var den nere på 31%. När Clinton lämnade över (2000) var den 56%.
- Sedan kom ”9/11”, Afghanistan och Irak. Men skulden var fortfarande bara 63% år 2006.
- Då fick Demokraterna full kontroll över kongressen. Och Obama kom jan 2009.
- 69% 2008, 84% 2009, 92% 2010, 98% 2011. Och nu i januari var den 103%.
Jag blir så trött på svennar (inkl. media!) som inte fattar att det här kommer att slå även mot vår ekonomi. Men Obama är deras gullegris!
Källa: USGovernmentDebt.US

Anonym sa...

Krisen inom svensk sjukvård är skapad av ineptokratin (=politikerna + administratörerna i skön förening) samt minskade resurser. Men huvudorsaken är utan tvekan inkompetensen inom ineptokratin. Men den finns ju inte bara inom sjukvården (som jag känner bäst till) utan inom alla samhällets områden.
/SB

Berit sa...

Visst, vi har inte råd med krig men den stora kostnaden ligger i socialprogrammen med dess enorma mängd av byråkrater som Democrats och Obama gör allt för att uppmuntra, eftersom Obamas omval hänger på att så många som möjligt ska vara beroende av Staten, både vad gäller anställning och bidrag, och därför rösta på honom. Så enkelt är det!

Steve sa...

I nästan tre år har USA varit utan godkänd (federal) budget. Harry Reid och Demokraterna i senaten vill inte lägga fram en, eller godkänna en. President Obamas framlagda budgetförslag har inte vunnit en enda röst: hans budget för räkenskapsåret 2012 röstades ner i senaten förra året: 97-0. Och hans budget för 2013 röstades ner i Huset detta år: 414-0. Demokraterna älskar att göra ner det Republikanska budgetförslaget. OK. Men varför vill de inte föreslå, eller godkänna, en egen budget? (Powerline)
Budget Act” från 1974 kräver just detta: att man godkänner en budget.

Steve sa...

Tilåt mig ändå påpeka att Sverige har det bättre ekonomiskt än nästan alla länder. År 2011 ökade vi mest inom ”gamla” EU (Västeuropa), och åren 2005-2010 var vi tvåa efter Luxemburg. Vår statsskuld är 32% av BNP. ”Den som är satt i skuld är icke fri”, nämligen.
- Eurons problem berörs vi inte direkt av. Och dollarn - just nu har vi inga problem.

Berit sa...

Powerline har ungefär samma förklaring som jag har till varför Dems inte kommer med en budget.
Det är deras strategi som de utformade för två år sedan. "Vi kommer inte att presentera en budget" ... det var en del av 2010 års omvals- strategi: "Vi presenterar inte en budget, eftersom vi inte vill att väljarna har några specifika siffror om vad vi tänker göra."
På så vis kan de kritisera Republicans budgetförslag och säga att Repubs. vill att gamla ska dö och de vill ha smutsig luft och lortigt vatten, alla fattiga ska svälta ihjäl...
Dems. enda syftet är att enbart attackera Republicans och hitta på vilka vansinnigheter som helst om vad deras budgetförslagen kommer att innebära. Den stora massan följer inte med vad som verkligen händer med ekonomin, speciellt om de är obamasympatisörer, så de går på det mesta.

Steve sa...

President Obama lade fram ett budgetförslag på ”$3.6 trillion” - men representanthuset förkastade det enhetligt förra veckan, säger Politico. Enhetligt. Jag förstår inte det här. Kan man regera ett land utan en budget? Nationalskulden är nu över ”$15,000 billion” – betyder det att man inte längre behöver planera? ”Låt oss äta och dricka, för i morgon ska vi dö”? 1 Kor 15:32.

Berit sa...

Man höjer lånetaket var tredje månad och trycker mer pengar för att betala sina egna lån

Knute sa...

Is America About to Repeat the Awful History of Germany in the 1930s?

In my assessment, Obama will divide us along philosophical lines, push us apart, and then try to realign the pieces into a new and different power structure. Change is indeed coming. And when it comes, you will never see the same nation again.

And that is only the beginning.

As a serious student of history, I thought I would never come to experience what the ordinary, moral German must have felt in the mid-1930s. In those times, the “savior” was a former smooth-talking rabble-rouser from the streets, about whom the average German knew next to nothing. What they should have known was that he was associated with groups that shouted, shoved, and pushed around people with whom they disagreed. He edged his way onto the political stage through great oratory.

http://godfatherpolitics.com/4608/is-america-about-to-repeat-the-awful-history-of-germany-in-the-1930s/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.