27 april 2012

Kläderna gör mannenBankrånare skippar skidmaskerna och går in för heltäckande burka och muslimska ledare är upprörda och menar att det ger islam dåligt anseende. Dessutom vill det muslimska samfundet att det ska betraktas som ett hatbrott när män klär sig i den islamiska kvinnodräkten (burka) när de rånar en bank eller skjuter folk.
Religiösa ledare har gått samman med lokala politiker i centrala Philadelphia, för att kräva ett slut på missbruket. För bara ett par veckor sedan, var en bankrånare (ut)klädd från huvud till tå i en muslimsk kvinnodräkt i Crescentville. Det är den typ av brott Philadelphias muslimska ledare fördömer. De erbjuder också 20000 dollar i belöning för information som leder till gripande och fällande dom av den som begår ett brott, utklädd till muslimsk kvinna.

"Vi ser det alltför ofta nu", säger Seth Williams, Philadelphia allmänne åklagare. "Fega personer klär sig i muslimsk kvinnodräkt och rånar banker och skjuter människor."


Om det är hatbrott när män klär sig i burka och rånar banker, vad kallas det när muslimska män klär sig i kvinnokläder och är självmordsbombare?


5 Kommentarer:

Demokratbloggen sa...

Det här kan förhoppningsvis leda till ett förbud för dessa spökkläder på allmän plats... och i så fall var det ju något gott som kom ur kriminaliteten för en gångs skull!

Berit sa...

Du är inne på rätt spår! Man är naturligtvis rädd för att det ska leda till ett burka-förbud

Knute sa...

De evigt kränkta

"Det er typisk arabisk at give alle andre skylden, når noget går galt. Hvis jeg vælter min kaffekop, vil min første reaktion være at bebrejde min kone, at hun ikke har sat den langt nok inde på bordet. Sådan er vi."

En intressant text om det arabiska psyket som bland annat beskriver Muhammeds massmord på judarna i Medina. Dessa hade vägrat att ansluta sig till islam, och därmed kränkt både Muhammed och Allah. Vilket man inte gör ostraffat.

De evigt krænkede: mere om den arabiske psyke

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

"Om det är hatbrott när män klär sig i burka och rånar banker, vad kallas det när muslimska män klär sig i kvinnokläder och är självmordsbombare?"

Kulturberikning? Religiös utövning?

Ann-Marie sa...

Bara det blir ett förbud att klä sig i svart sopsäck så kan dom råna hur många banker dom vill ;o)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.