29 april 2012

Kritiskt tänkande, pyttsan

Träd kommer att växa upp ur ditt huvud om du tror att människan orsakar global uppvärmning!

Detta orakel flög från Kalifornien till Massachusetts i sin Gulfstream jet, för att tala om för studenterna vid Amherst att global uppvärmning inte är en myt och familjer betalar tusentals dollar för att deras barn ska indoktrineras med sådan smörja.
Han påstår att 97-98 procent av världens vetenskapsmän håller med honom.Gore var huvudattraktionen vid välkomsfestligheten för universitetets nye direktör som också är Gores gode vän. Temat för kvällen var:

"Utbildning för förändring: kritiskt tänkande i en kritisk tid", vilket verkligen skorrar i öronen.

"Det finns några radio-pratare som säger att den globala uppvärmningen inte är på riktigt, sade Gore. "Det är upp till dig och mig och vi måste reagera. Vad forskarna säger kommer att hända om vi inte gör det är för hemskt att tänka på."

Gore sade också att vissa hävdar att miljöförändringar orsakas av solfläckar eller vulkaner. "Det är inte sant. Detta är ett akut problem som kräver omedelbar uppmärksamhet och måste åtgärdas", sade han.
"De fanns de som tvivlade på president John F. Kennedy när han i början på 1960-talet sade att Förenta Staterna skulle landa på månen inom ett årtionde. Ni kommer att få möjlighet att göra saker större än ni kan föreställa er. Och nu är det dags. Vi behöver en amerikansk vår denna vår. Vi måste ockupera demokrati."

Dessa floskler drog vilda applåder. Gore svarade inte på frågor efteråt.
----

Tänka vad som skulle ha hänt om denne knäppgök vunnit år 2000...

15 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag tyckte verkligen han var en knäppgök redan när han på ett väldigt segt och envist höll på med den där rösträkningen emot Bush. Han gav sig inte och accepterade aldrig att han faktiskt förlorade. Och där visade han verkligen sin rätta karaktär, som nu blir ännu tydligare i det här skådespelet med miljön.
/SB

Anonym sa...

De flesta klimatforskare är ense om att människan påverkar klimatet. De som hävdar motsatsen är bensinbolag och ekonomer. Vilka ska man lita på...

Berit sa...

Här kommer det klassiska "de flesta klimatforskare"...igen

Har du läst detta?

En grupp om nästan 50 mycket framträdande NASA-forskare och astronauter har utfärdat ett offentlig brev till nuvarande NASA administratör Charles Bolden, Jr, i en begäran om att NASA slutar stödja ogrundade påståenden om den ounderbyggda globala uppvärmningen.
"Vi tror att påståenden från NASA och GISS, att människans koldioxid har en katastrofal inverkan på den globala klimatförändringen inte är styrkt, speciellt när man överväger tusentals år av empiriska data.
Det ohämmade förespråkandet att CO2 är den främsta orsaken till klimatförändringarna är opassande för NASA: s anseende och man bör att göra en objektiv bedömning av alla tillgängliga vetenskapliga data innan man fattar beslut eller gör offentliga uttalanden.

http://www.policymic.com/articles/6804/50-former-astronauts-and-scientists-denounce-nasa-stance-on-global-warming

Ann-Marie sa...

Och han lever definitivt inte som han lär! Vilken ärkehycklare!!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Nu vet jag visserligen inte vem av dom före detta makarna som deras super-mansion tillföll vid bodelningen. Även om det råkade tillfalla Tipper, så har säkert Al ett nytt minst lika stort schabrak för att ersätta det gamla. Hursomhelst måste det gå åt mängder av el att lysa upp och driva alla apparater och massor av olja att värma upp. Återigen kommer man att tänka på utsagan, nis skall inte göra som jag gör. Ni skall göra som jag säger.

Ann-Marie sa...

Amen Robin!

Demokratbloggen sa...

Men så fick ju Gore nobelpriset också, och det talar sitt tydliga språk sedan flera decennier tillbaka. Den som får Nobels fredspris är en tyrann!

För den anonyme som inte vet vad han ska tro. Var god läs den här eboken som förklarar miljöproblemet på ett utmärkt sätt:

http://tinyurl.com/caqrpjf

Berit sa...

Tack Demokratbloggen för ett gott arbete. Jag kommer att använda mig av det du skrivit i framtiden, när jag behöver.

Anonym sa...

Alltså, vem/vilka tror ni HAR orsakat de miljöproblem vi har i världen då, undrar jag? Spöket Laban? Eller hävdar ni att det inte finns några??

Sara

Berit sa...

Sara, du måste uttrycka dig lite mer specifikt

Anonym sa...

Sara
Förr dog människorna som flugor trots att människorna då ännu inte orsakat några stora "miljöproblem". Nu överlever de i så stor utsträckning att jorden anses vara överbefolkad. Borde det inte bli tvärtom om miljöproblemen är så stora?
/SB

Knute sa...

I dagens tidningar kan man läsa att 54 procent av journalisterna på Sveriges Radio sympatiserar med Miljöpartiet, medan övriga 46 procent ska göra höja sina knutna nävar à la Breivik tillsammans med sossar och vänster i morgon första maj. Den globala uppvärmningen har tydligen varit ödesdiger för det mentala klimatet.

Anonym sa...

Om jag skall smmanfatta vad jag läst om Breiviks tillstråd så blir det att han varit psykiskt sjuk vid terroistattacken medan han är frisk numera. Därför skall an släppas fri

Melmac sa...

Istället vann en ännu värre knäppgök!

Att Gore har överdrivit det hela kan jag hålla med om, men att påstå att vi människro inte påverkar nånting är inte bara korkat, det är förbannat korkat!

Tycker alla som inte tror att vi påverkar klimatet ska dra in en slang från bilens avgasrör in i kupén o stäng fönsterna. Vrid på tändningen och låt den gå på tomgång i ett par timmar. Det påverkar ju ändå inte miljön eller hur?

Berit sa...

Melmac, att hoppa från en bro eller hålla huvudet under vatten mer än några minuter påverkar också miljön, åtminstone för den som gör det. Hur vore det med lite konstruktivt förnuftigt tänkande?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.