17 april 2012

Nu hittar han på igen

Barack Obama reser omkring och tigger pengar för omval och insisterade i torsdags att utan statens subventioner skulle "Google, Internet och Facebook inte existera."

Efter att han inte varit kapabel att åstadkomma en egen budget kritiserade han den som antogs av House Republicans. Obama sade att Rep Paul Ryans budget skulle bland annat minska finansieringen av forskning.

"Jag tror på att investera i grundforskning och vetenskap eftersom jag förstår att många av alla dessa extraordinära företag som genererar enorma rikedomar - skulle aldrig ha varit där de är nu - Google,Facebook skulle inte existera, om det inte varit för investeringar som vi gjort som är grundläggande för vetenskap och forskning ", sade Obama. "Jag förstår att det gör att vi alla får det bättre."
Obama sade att Ryans budget skulle urholka "ett avancerat, ansvarsfullt samhället."
Obama är en bedragare som är arrogant nog att tro att han kan lura 51% av folket hela tiden.
Han vädjar till sin "bas", människor som i sitt hjärta tror att bara Staten kan skydda dem. Bara Staten vet vad som är bäst för dem. Bara Staten kan skapa arbetstillfällen. Bara Staten kan mata, klä och hysa dem. Bara Staten kan utbilda dem.

För det första ska Obama inte suga åt sig beröm för investeringar som gjorts av tidigare ledare. Hans investeringar måste stå på egna ben och hittills har hans satsningar varit ett obestridligt, enormt slöseri med skattebetalarnas pengar.
För det andra kan man inte ta äran för de statliga investeringar som råkade bli bra utan att också ta äran för de miljontals beslut som finansierats av staten och som gått åt skogen. De oavsiktliga följderna av statliga investeringar är den främsta anledningen till att vi har en skuld på 15000000000000 dollar. Politik är ett fruktansvärt ineffektivt sätt att använda som grund för investeringsbeslut.

För det tredje, när Staten satsar pengar , måste dessa tas från de människor som förtjänat pengarna i första hand och det innebär att de människorna har mindre att investera. Man kan inte räkna med att statliga investeringar - oavsett hur framgångsrika de är - är bättre än vad den ursprunglige penninginnehavarens investeringar skulle ha varit.
Ingen investeringsplan är komplett utan hänsyn till alternativkostnaden därför att man inte investerade någon annanstans.

Dessa stora upptäckter som Internet, som fick hjälp av "regeringen" var faktiskt finansierade med pengar som tagits med våld från folket. Regeringen ska inte vara någon rik pappa som generöst och frikostigt skänker välsignelser från ovan.
Militären arbetade fram TCP/IP vilket blev standard, men de uppfann verkligen inte Internet och definitivt inte Apple, Google, Mictosoft, IBM....

4 Kommentarer:

Steve sa...

Vem skrev detta om att äta hundkött (lite avkortat av mig):
"Hos Lolo lärde jag mig att äta små gröna pepparkorn, och också hundkött, ormkött, och gräshoppor. Lolo förklarade att man fick kraft från det man åt. 'Jag ska komma med ett stycke tigerkött som vi kan dela.'"
- Barack Obama! Om barndomen med styvpappan Lolo Soetoro i Indonesien. Kapitel två, i hans bok "Dreams from My Father". (£6:56 från Amazon.co.uk)
(Daily Caller : Obama bites dog, 17 april)

Steve sa...

Den 1 april fick jag tipsa om den fina Obama-hymnen för barn från augusti 2008, ”Yes We Can” (3:25)
- Det finns faktiskt en remix från oktober 2008 av den, ”Sing for Change (Pyongyang Remix)” (2:07), med små rara nordkoreanska barn. Den borde ni också se! ”Sing for change! Sing for leaders both Dear and Great!”

Steve sa...

Obamas bok kom förstås också på svenska: som ”Min far hade en dröm” (2008) på Bonniers. Finns på 53 bibliotek i vårt fina land, säger Libris. Memoarerna kom på engelska 1995; då var Barack Hussein 34 år.
- ”Obama går till val på att han är den ende kandidaten som kan bryta det politiska dödläget i huvudstaden och få partierna att börja samarbeta”, skrev prof Åsard (nordamerikastudier) 2008 i SvD. ”Så länge som människor av hans kaliber kan göra sig gällande finns det anledning att hoppas på USA.”

Anonym sa...

Journalisten Jack Cashill har övertygande visat att denna bok inte skrevs av Obama (sannolikt inte särskilt många ord i alla fall) utan istället av f.d. "Weather Underground"-terroristen och kommunisten Bill Ayers. Obama fick visserligen vid 32 års-ålder 125.000 dollar för att skriva denna bok. Efter ett år hade han inte lyckats prestera särskilt många ord och då skulle han naturligtvis tvingas betala tillbaka sitt förskott. Istället överenskoms om att han skulle göra ett nytt försök med 40.000 nya dollar i förskott. Inte heller nu lyckades han prestera någonting, varför Michelle rådde honom att ge materialet till Bill Ayers, mammans gamla polare. Bill Ayers presterade en bok som innehåller 759 paralleller till hans egna böcker och är en blandning av Bill Ayers och Obamas liv plus ren fiktion. Att denna bok planerades av utomstående redan när Obama var i sina 30-år (och aldrig hade skrivit någonting) visar att detta ingick i en mycket större och omfattande planering.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.