25 april 2012

"Sarah, ett monster"

Fick mig just tillsänd en artikel från HD där någon som heter Johan Malmberg beskriver filmen Game Change, det senaste försöket att tillintetgöra Sarah Palin.
Malmberg sticker inte under stol med att han tycker illa om Palin och gör som så många andra som är ytterst rädda för Palins politiska makt - han framhåller att filmmakarna har rätt och försöker inbilla sina läsare att hon är ointelligent, hämndlysten och sinnessjuk.

Det är förunderligt att Sarah Palin, som inte har någon politisk position och inte aspirerar på någon, kan skapa sådan rädsla hos Vänstern.
Palin, som tillförde McCains valkampanj så mycket energi, att det nästan drev Republicans till seger, framställs som mindre vetande med ett maniskt ego och dessutom psykiskt instabil - raka motsatsen till den verkliga kvinnan, som Malmberg tydligen inte har någon som helst kunskap om.

Historiska filmer har ofta fakta-fel som bara är intressanta för de verkligt insatta men det är skillnad när människor som fortfarande lever avsiktligt förvanskas och där undertonen fortfarande har betydelse för samtida politik.
BigHollywood.com har släppt en lista över de tio mest uppenbara lögnerna i denna HBO-produktion, som de kallar "groteskt karaktärsmord" på Palin.

Om Malmberg haft någon som helst avsikt att vara ärlig mot sina läsare i beskrivningen av filmen skulle han ha påpekat att "Game Change" är ett bevis på hur mycket Vänstern hatar och fruktar Palin. Han skulle ha talat om att filminspelningen startade vid en tidpunkt, då man allmänt trodde att hon övervägde att bli presidentkandidat. Finns det något bättre sätt att angripa en sådan kandidatur än att skapa en film, som skildrar henne som något sorts monster och få dumma journalister att haka på?
Filmen skapades av en grupp bidragsgivare som är inflytelserika vad gäller olika liberala frågor och kan i själva verket ses som ett kampanjbidrag för Obama och Democratic Party.

Obama med anhang är fortfarande rädda för Palin och försöker tigga kampanjpengar genom att visa en video där man anklagar henne för att leverera orättvisa uttalanden. Hon är tydligen fortfarande en kvinnlig politiker att räkna med.

8 Kommentarer:

Steve sa...

Filmen ”Sarah Palin: The Undefeated” (2011) är av hennes vänner. Bloggarna Mark Levin, Tammy Bruce och Andrew Breitbart (†) står som första namn. 116 min. $14:99 hos Amazon.com (från $9:85 hos ’underföretag’).
- Hennes politiker-vänner talar, och man visar bilder om vad som hänt. Det går fort!
- Men vad som kommer fram är ju att hon är smart - och moralisk! Förvisso inte någon okunnig lantlolla, som vänstern vill ha det. Hon var borgmästare i Wasilla, Alaskas snabbast växande stad, och basade för Alaska Oil and Gas Conservation Commission från 2006, men avgick till följd av korruption hos ledande politiker, som hon inte kunde stoppa. Sedan blev hon guvernör över Alaska 2006-2009, och hade helt unika popularitets-siffror, över 80%. (Högsta var annars 56%) De sjönk förstås när hon blev McCain’s VP-kandidat… Politik har sina sidor.

DVD:n har regionkod 1, USA. Men det finns en gratis video-spelare för Windows (eller Mac) som klarar alla regionkoder, således inte bara vårt ’Europa’.
http://www.videolan.org/vlc/
Med den kan ni köpa DVD även från USA, och spela upp.
En knapp för ’helskärm’ finns. O.s.v. Allt förefaller mig bra.
(Mac-versionen finns längre ner på sidan.)
Som vanligt: Man laddar ner, och kör sedan denna installations-fil. (Vars namn och plats man förstås hållit reda på.)

Anonym sa...

Berit
Intressant att de här människorna inte kan komma med någon bärbar kritik mot Sarah Palin utan enbart ägnar sig åt lögner. Det är ju egentligen ett rejält svaghetstecken och tyder på desperation.
/SB

Berit sa...

Ja, och det är lustigt hur svenskar gör samma sak. En kommentar i detta ämne var så naiv att jag inte ens släppte fram den. I princip:
Det är OK att ljuga om Palin eftersom jag, enligt denne person, ljuger om Obama. Inga exempel, inga bevis, bara ett allmänt påstående.

Anonym sa...

Jag kan inte låta bli att tänka på Jeanne d'Arc när jag ser Sarah Palin. Jag vet att jämförelsen kanske haltar något men likheterna är också stora: Sarah Palin är en intelligent, vacker, ärlig, modig kvinna som låter sig styras av sin kristna moral - precis som Jeanne d'Arc.
Jeanne var också 'okunnig', en 16-årig bondflicka med små kunskaper om världen och framförallt inga kunskaper om krigföring, hur man rider på en häst etc. Ändå ingriper hon segerrikt i den hundraåriga engelsk-franska konflikten.
Har just nu läst protokollen för den katolska kyrkans inkvisition mot Jeanne d'Arc 1431 (90 sidor) där det ord för ord redogörs för hur detta gick till - hon fick nämligen ledning 'uppifrån', vilket dock ondskefullt tolkades som 'nerifrån'. Idag spelas den katolska kyrkans historiska roll av media - vår tids maktberusade prästerskap.
/SB

Demokratbloggen sa...

Oftast är det den bästa som angrips mest. Tänk bara om Sarah kunde komma tillbaka, och vinna kampen och bli president. Det hade varit välgörande för hela världen, inte minst för oss i Sverige som är fångade av landsförrädare som råttor i en fälla!

Steve sa...

Regionkoder kringgår man också med ”DVD X Player”, där standardversionen kostar $49:95. Då får man installationsfilen som download. (Det går också att få en CD-ROM, men det kostar $9:95 extra.)
Det förnämliga är (förutom regionerna) att man kan starta från det ställe där man slutade (på denna DVD). Om man som jag nästan aldrig ser ”filmer”, skådespel, men ofta informations- och specialvideos är det en mycket stor fördel.
http://www.dvd-x-player.com/dvd-player/buy.html

Anonym sa...

Palin är ju störtdum.

Berit sa...

Anonym, inser du vad en kommentar som din säger om dig själv?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.