23 april 2012

Spekulera, usch så fult

Under inlägget som jag kallade "Distraktion" skrev jag tidigare om Obama och spekulanter:

"En av dessa planer är att skylla de stigande oljepriserna på onda, giriga spekulanter, beskriva oljebolagen som en samling banditer och klämma åt spekulanterna. Democrats har lovat att göra det i 30 år - det var ett av Obamas löften 2008 - och nu ska han göra det igen."


Ytterligare miljoner ska ÅTERIGEN slösas på att försöka bevisa att oljepriserna avsiktligt manipuleras

Enkelt uttryckt beror priset på tillgång och efterfrågan. Vi (världen) använder mer och investerare befarar att Obama har stoppat så mycket av möjligheten att tillvarata landets oljerikedomar att priset så småningom måste gå upp. Och de har rätt. Produktionen från statlig mark sjönk 14% förra året, den största nedgången på tio år.

USA har uppskattningsvis 1,8 miljarder fat olja på en mängd olika platser - offshore, onshore och inbäddade i oljesand och skiffer.
Vi har fler oljereserver än någon nation på jorden - i motsats till Obamas upprepade falska påstående att USA använder 20% av världens olja, men har bara 2% av dess reserver.

Vi måste också komma ihåg att det pågår handelsutbyte över hela planeten, det finns spekulanter överallt och vår regering kan inte göra ett dugg för att hindra dem från att tjäna en slant.
Hur bara vågar de göra en vinst? För en marxist som Obama är det ren ondska att vilja tjäna pengar. Allt ska göras för att hjälpa staten och alla vinster bör beslagtas och regeringen ska tillåtas bestämma vem som är värdig att ta emot pengarna och vem som inte är det. Nu faller priset på naturgas och olja men är det någon som tackar spekulanterna för det?


Bensinpriset har stadigt gått ner under de senaste tre veckorna - mer är 6 cent per gallon - men jag antar att regeln är, att spekulanter bara influerar det som är negativt för oss. De dyker upp eller försvinner rent magiskt och om vi bara kan få dem att försvinna, kommer allt att bli bra här i världen. När priserna stiger, skyller man på spekulanter och profitörer (de är onda)
När priserna faller är det på grund av den "fria marknaden".

Strunt samma att alla företagare som startar eget och varje investerare i dessa företag spekulerar och försöker förutse dess framgång.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.