22 maj 2012

72 miljarder, bara i USA

Minns ni när den globala uppvärmningen kallades den Globala Uppvärmningen? Ni vet, fram till år 2001, innan ett decennium passerat när det inte förekom någon mätbar global uppvärmning.

Det heter inte Globala Uppvärmningen längre. Det var alldeles för pinsamt, eftersom det inte varit någon globala uppvärmning under ett årtionde. Denna stabilisering av temperaturen har ägt rum trots att hela världens utsläpp av koldioxid har ökat.

Mot bakgrund av 2010 års uppgifter har de globala koldioxidutsläppen ökat med en tredjedel sedan år 2001, men den globala temperaturen har inte stigit under det senaste årtiondet. Den globala uppvärmningens aktivister hävdar att koldioxidutsläppen är den enda eller viktigaste faktorn vad gäller de globala temperaturförändringarna, men ändå visar den globala uppvärmningen ingen förändring trots en 33-procentig ökning av de globala koldioxidutsläppen.

Så, anti-värmarna ändrade taktik. De uppfann ett nytt hot: klimatförändringarna.

Mänskligheten är ansvarig för klimatförändringen, får vi veta. Därför kräver man att den amerikanska regeringen spendera pengar över hela världen för att bekämpa den. USA har ingen juridisk skyldighet att vidta åtgärder utanför landet men det har inte haft någon dämpande effekt på förhoppningar och planer.

Den amerikanska regeringen har spenderat mer än $ 72 miljarder för att bekämpa klimatförändringen sedan 2008.
Men det har misslyckats. Klimatet håller ändå på att förändras. Ibland är det varmare. Ibland är det svalare. Klimatet vägrar att sluta att förändras.
Detta innebär att skattebetalarna fortfarande måste tvingas av regeringen att hosta upp sin beskärda del.

Försvarsmakten har spenderat $ 4 miljarder av de $ 72 miljarderna. Det beror på att militären står inför ett verkligt hot på grund av klimatförändringarna. Vi vet det eftersom försvarsminister-sekreteraren Panetta har sagt så.

Panetta upplyste en grupp från Environmental Defense Fund att klimatförändringarna har ökat behovet av humanitärt bistånd och katastrofhjälp och hotar den nationella säkerheten i processen.

"Problemet kring klimatförändringar har en dramatisk inverkan på den nationella säkerheten", sade Panetta. "Stigande havsnivåer, svår torka, smältande polarisar, de mer frekventa och förödande naturkatastroferna ökar efterfrågan på allt humanitärt bistånd och katastrofhjälp."
Vad vi behöver är en ekologiskt snällare och mjukare militär. Den militärgröna färgen måste betyda vad den symboliserar.


Under de senaste åren har försvarsdepartementet gått i spetsen för ett antal alternativ-energi initiativ och till synes omfamnat miljövänligare metoder på slagfältet.
President Obama placerade Pentagon i täten för en ambitiös, effektiv strategi för alternativ energi vid sitt tal till Unionen i januari. Marinen och flygvapnet har redan spenderat miljarder för att integrera biobränsle i sin flotta av stridsflygplan och krigsfartyg.

Marinkårens stridsförband i Afghanistan använder mobila solpaneler för att ladda batterierna för spaningar under mörka nätter och för kommunikation inom området. Solenergi hjälper också till att hålla i gång ett antal av marinkårens stridande utposter i landet.


Ännu finns inga soldrivna tanks, soldrivna bombplan, eller sol-drivna hangarfartyg. Men man vet aldrig. Det kan bli ett genombrott en av dessa dagar. Låt oss hoppas att vi får ett sådant genombrott innan vi kokar / frysa ihjäl.

Gary North

Läs också Den oförblommerade galenskapen i Durban

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.