14 maj 2012

Åtstramning är bara tomt prat

Jerry Brown, "Moonbeam", guvernör i Kalifornien, har samlat namnunderskrifter för att presentera ett  omröstningsförslag för att höja skatterna efter valet i november. 
Lagstiftarna i Kaliforniens kongress, trots att majoriteten är Dems., har redan förklarat att de inte stöder förslaget så tillsammans med sina nya politiska rådgivare, - fru Brown och deras hund -  lämnade han in namnlistor för att kunna presentera förslaget  direkt till väljarna i stället.
(Det är politiskt viktigt nu att visa att man inte äter hundar.)

Underskottet har vuxit  från  9.2 miljarder i januari till 16 miljarder,  trots att Brown hävdar att man gjort nedskärningar och besparingar.
I vanlig ordning hotar man naturligtvis med att skolor måste stängas och polis avskedas om inte skatterna höjs.

Polisens viktigaste och kanske enda uppgifter numera verkar vara att dra in pengar till staten genom radarbevakning, koll av bilbälten och att bötfälla de som textar  eller talar i telefon medan de kör bil.

Att höja skatter på företag och rika ger aldrig den förväntade intäkten.  Det beror på att prognoserna inte är baserade på hur människor faktiskt fattar beslut. De flesta framgångsrika människor är inte dumma. Om man straffar  någon för att de arbetar hårdare, kommer de att vägra att samarbeta. Titta bara på  Illinois. Massiva höjningar  av skatterna inbringade  betydligt mindre intäkter än väntat.
 Det, i sin tur,  leder  till fler skattehöjningar som kommer att åstadkomma ännu mindre intäkter än man planerat för.
Vänstern har inte åstadkommit någonting över huvud taget, som man kan rubricera som storslaget och produktivt . Det enda de gjort är att de skaffat sig rätten att distribuera vad andra människor slitit ihop.  De går till och med så långt att de spenderar flera miljarder dollar på de människor som är här i USA illegalt, både när det gäller sjukvård och skolgång. Det senaste är att högvis med pengar också  betalas ut i bidrag för de barn de lämnat kvar i Mexico.

 I stället för att inse att problemen beror på dem själva fortsätter Vänstern att insistera på höjda skatter, mer regleringar, mer regeringsinflytande, fler statsanställda som ska tala om för folk hur de ska leva sina liv och försöker inbilla oss att det är lösningen.

De har tunnelseende och ångrar ingenting och tar inget ansvar. Om deras politik inte fungerar, om folk lider mer på grund av dem, är det inte deras fel för de "menade väl".


1 Kommentarer:

Steve sa...

I Lowell, Mass., fick beväpnad Environmental Police stopp på en glassförsäljning (som ger jobb åt 13 ungdomar) -- för man hade gjort ändringar på byggnaden utan tillstånd! En lada från 1910 hade förändrats!
”Vi måste försäkra oss om att folk som äter glass här är skyddade!” förklarade kommissionären från Department of Conservation and Recreation.
Tur att ni i USA har staten som tar hand om er! Hur skulle det gå annars!
Lowell Sun, 16 maj.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.