20 maj 2012

Därför valdes Obama

Från en tredjeklass-lärare i Nashville:
"Presidentvalet var aktuellt och några av barnen visade intresse. Jag bestämde att vi skulle ha ett val för att utse klass-president.
Vi diskuterade vilka typer av egenskaper som en klasspresident borde ha och fick många nomineringar och bland dessa valdes Jamie och Olivia för att kandidera för topplaceringen.
Klassen hade gjort ett bra jobb i sina val. Båda kandidaterna var bra.
Jag trodde att Jamie skulle ha en fördel eftersom han fick massor av föräldrastöd och jag hade aldrig sett Olivias mamma.

Dagen kom när de skulle göra sina presentationer och Jamie startade.
Han hade många idéer om hur man skulle göra vår klass bättre. Han avslutade genom att lova att göra sitt allra bästa.
Alla applåderade och han satte sig.

Sedan var det Olivias tur att tala.
Hennes tal var kortfattat. Hon sa: "Om du röstar på mig, kommer jag att ge dig glass" och sedan satte hon sig.

Klassen blev alldeles vild. "Ja! Ja! Vi vill ha glass."
Hon kunde säkert ha sagt mer men det behövdes inte.

En diskussion följde. Hur planerade hon att betala för glassen? Hon var inte säker på det men ingen fullföljde frågan. De tog henne på orden.
Skulle hennes föräldrar köpa den eller skulle klassen betala för den?... Hon visste inte, men klassen brydde sig inte. Allt de tänkte på var glass...
Jamie var glömd... Olivia vann med stor marginal.

----------------
Varje gång Barack Obama öppnade munnen erbjöd han glass och 51,4% av amerikanerna reagerade som nio-åringar. De ville ha glass.
De övriga 48,6% procent vet att de måste mata kon och städa upp lorten.
Kommer de att falla för löften om glass igen?
I valsammanhang brukar man tala om oktoberöverraskningar, "glass-strutar" som den sittande presidenten kan erbjuda. Det skulle inte förvåna mig om Obama förklarar att ingen behöver betala tillbaka sina studielån, bara för att försäkra sig om ungdomars röster. Det behöver inte hända, men han kan säga det, på samma sätt som han sa att han hoppas att samkönade människor kan gifta sig...
Han kan säga att alla som inte klarar att betala sina huslån kan få dem betalda också. Han kunde byta ut Biden och invadera Iran. Säga till israelerna att inte blanda sig i. Det finns massor som en sittande president kan lova att göra i sista stund.

2 Kommentarer:

Steve sa...

”Vem är Barack Obama?” Frågan ställs av Roger Kimball på PJ Media. Tre sidor. Allra sist finns en bild över (16) uppgifter som man inte kommer åt, för de är spärrade. Harvard College records – inte behöver vi veta något om dem? Illinois State Senate Schedule, och Records – nejvissst, efter så många år måste de väl förbli hemliga?
Michelle Obama kan inte längre praktisera som advokat – varför?
Michelle har 22 assistenter; andra First Ladies hade en enda – tja?
”Bidrag som utländsk student” i college – men på sätt och vis är ju Obama ganska utländsk. Eller? Det där behöver ju inte vi veta något om…

Steve sa...

Miriam Goderich på Dystel, firman som gjorde författarpresentationer, har sagt att det där om att Obama var född i Kenya var ett slarvfel av henne. (Hon menade att säga att han var född på Hawaii, förmodar jag.)
- Författaren och TV-producenten Steve Boman skriver nu på Breitbart om sina kontakter med Goderich. Hon var ”exceptionellt tuff och mycket professionell. Hon hade en mall som hon ville att författarna skulle använda”.
- Från 1991 till 2007 stod det alltså i presentationen att Obama var född i Kenya.
Ack ja, dessa slarvfel… (Daily Caller)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.