23 maj 2012

Det är inte vad de kallar sig själva som har betydelse...det är vad de står för

För första gången i historien föds det nu fler små barn i bruna nyanser än det föds vita i USA. Thomas Sowell spekulerar i vad det kan betyda för framtiden.

Politiskt innebär det att minoriteter som traditionellt röstar överväldigande för the Democrats, kommer att se till att landet lutar ännu längre åt vänster, vilket kommer att göra USA ännu mer till en europeisk välfärdsstat, vars ohållbara utgifter slutligen leder till finansiella kriser och omfattande kravaller.

Men det är inte helt en fråga om vita kontra icke-vita. Judar röstar konsekvent och nästan lika överväldigande, för Democrats som svarta gör, medan asiatiska amerikaner inte alls är lika benägna som andra icke-vita att rösta för klasskrig, högre skatter och mer av det regeringsslöseri som fyller Dems. agenda.

Även om Republicans kan dra till sig tillräckligt många röster från grupper som normalt röstar på Dems. för att hålla tvåpartisystemet vid liv, är bevarandet av the Republican Party en trivial fråga jämfört med bevarandet av det amerikanska samhället.

Om Republican-politiker rädda sig själva genom att bli Democrats under ett annat namn - och vädjar till minoriteter, bara för att de är minoriteter snarare än amerikaner - kommer denna politik och dessa attityder att ha samma destruktiva effekt på den amerikanska ekonomin och samhället.

När man vägrar skära ner på sociala utgifter, till exempel, innebär det att den nuvarande generationen kan fortsätta att njuta av statligt subventionerade bekvämligheter, på bekostnad av kommande generationer, som lämnas att kämpa för sina förnödenheter, när pengarna tar slut och regeringens löften inte längre kan hållas.

Vad kan göras nu, för att avvärja de många farorna i vår nuvarande politiska strategi och attityd?
Det finns inte mycket vi kan göra åt den demografiska utvecklingen. Men den förändrade sammansättningen av den amerikanska befolkningen är inte i sig den grundläggande faran. Genom åren har miljontals invandrare krossat Atlanten och börjat processen att bli amerikaner. Miljontals svarta människor började också den processen efter att de frigetts.

Demografi avgör inte ens öde. Men balkanisering och polariserade samhällen under 1900-talet är en historia av fasor som vi inte vågar ignorera.
Vi är inte vid den fruktansvärda punkten ännu. Men det är den riktning som vi är på väg emot, under inflytande av magiska ord som "mångkultur" och "mångfald", som har blivit substitut för tankeverksamhet, även bland dem som är stolta över att kalla sig "tänkande människor".

Hela vårt utbildningssystem, från grundskolor till universitet genomsyras av gruppideologier, klagomål och förbittring, där varje grupp placeras i ett hörn med sin egen separata subkultur, i stället för att dra in dem i huvudfåran i den amerikanska kulturen, som gjorde detta land till den mest framgångsrika nationen på jorden.

Om inte denna fashionabla balkanisering stoppas kan demografi bli vårt öde - och en tragedi för alla.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Så du menar på fullt allvar att om man är brunare i hyn än en gris så röstar man vänster???

Berit sa...

Ja!

72% av latinos som röstar, röstar democrats
88% svarta röstar democrats

minoritier kvoteras in och låter sig behandlas som hjälplösa och det är Democrats som framför allt omhuldar detta (rasistiska) tänkande eftersom det ger dem röster. En ond cirkel.

Anonym sa...

Det var jävligt tramsigt. Klart folk röstar på den som gynnar en själv. Du röstar brunt bara för att det gynnar dig som är vit och förmögen.

Peter sa...

Ser ut som om du råkat för ett riktigt troll, Berit. Det är ganska intressant att trollet förutsätter att du är förmögen.

Trollet kanske skulle fundera på hur det är att vara vit och arbetarklass i USA och se hur svarta och hispanics med lägre betyg kvoteras in till högre utbildningar. Det är i alla fall vad jag kallar rasism.

Jag har stött på dessa troll så många gånger. Å ena sidan kan de hävda att SD sågar invandrare över en kam för att nästa sekund säga att danskar (eller något annat folk) är ett fördomsfullt folk.

De blir också uppretade om man kallar andra eller tredje generationens invandrare för just invandrare, för att nästa gång säga att kåldolmar minsann ursprungligen kommer från Turkiet (även om det var sisådär 300 år sedan maträtten importerades).

Anonym sa...

Berit
Tyvärr tror jag att du har helt rätt.
/SB

Berit sa...

Jag undrar om många av de svenska läsarna vet att artikelförfattaren Thomas Sowell (American economist, social theorist, political philosopher, och författare) är en svart man som växte upp i Harlem

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.