18 maj 2012

En lögnare - så vad är nytt?


Breitbart var aldrig en "Birther". Han trodde hela tiden att Obama var född på Hawaii, men Breitbart News har hittat en PR-broschyr producerad 1991 av Barack Obamas dåvarande litterära agentur, Acton & Dystel som presenterar Obama som "född i Kenya och uppvuxen i Indonesien och Hawaii."
Den här broschyren är naturligtvis inte bevis för att han föddes utomlands men det är klart och tydligt att man genom åren ansett att han borde ha en lite annorlunda framtoning då och då.
Det är inte första gången som Obama har avslöjas som lögnare eller ska vi säga "förskönat" sin bakgrund.

För inte så länge sedan kom det fram att hans flickvän i college bara var påhittad.
Han ljög om att hans föräldrar möttes under marschen i Salem 1965, vilket inträffade när han var fyra år gammal.
Han ljög om att hans pappa var inkallad under andra världskriget, fast både hans far och styvfar var alltför unga då. Och i den här lilla broschyren som Breitbart hittat, ljög han om att vara född i Kenya, för att göra sig mer lockande och intressant för en publik.

Hans födelsebevis kan mycket väl vara riktigt ... det är vad som kommer ur hans mun som är bluff och varför måste han presentera alla dessa lögner om sin bakgrund?

Svaret är "Mångfald"
Man tjänar poäng om man är "internationell". Man pratar inte om Hawaii utan idealiserar livet i Kenya och Indonesien. Man pratar inte om att man har en vit mamma eller att man uppfostrades av morföräldrar med en konventionell bakgrund, för det gör en inte populär i hippie-ögon.
Man framhåller sig själv som offer i en minoritetsklass och att ens pappa var en snäll och god man i stället för en suput som slog sin fru.
Hippies föraktar människor med amerikansk, konventionell uppfostran så i deras ögon är man mer intressant om man är övergiven, har en exotisk bakgrund och brun hudfärg.

Breitbart News säger att Barack Obama inte är något annat en materiellt bortskämd, känslomässigt missgynnad, typisk amerikansk skilsmässo-unge och att det är därför han ljuger, eftersom det generar honom.

6 Kommentarer:

Steve sa...

Ja. Powerline säger att Obamas födelse i Honolulu 4/8 1961 stod i en tidning där.
Men hans litterära agent skrev under 16 år (från 1991) att han var född i Kenya.
Powerline har i dagarna skrivit mycket om en Elizabeth Warren, som påstått att hon var indian (Cherokee) utan att vara det. Men hon kom in på Harvard som ’urinvånare’…
På samma sätt kan det för Obama ha varit bättre att vara ”från Afrika” än ”afro-amerikan”. Bättre – fram till den stund då han ville bli president. Då (april 2007) blev han ”natural-born citizen” igen.
http://www.powerlineblog.com/archives/2012/05/the-mystery-of-obamas-birth.php

Steve sa...

Obama finns numera med i alla Vita Husets biografier (på nätet) över presidenter osv. På samma sätt visar en ny site hur Obama varit med vid alla historiska ögonblick i USA:s historia; hur han passionerat kysser en flicka efter fredsslutet, och hur han möter Elvis i Vita Huset (det var 1970, det) osv. Det här är en site som kan växa!
ObamaInHistory.com

Leif sa...

Jag får stora problem med era ursäkter för Obama. Låter som ni surfar mycket på kulturmarxistiska sidor.
Varför inte börja med att slänga in en blänkare att Breitbart meddelade att han tänkte göra stora avslöjanden om Obama och fick först en liten hjärtinfarkt och några dagar senare föll död ner, 43 år gammal i vad som påstods vara en hjärtinfarkt trotts vittnen beskrev honom som högröd i ansiktet när han dog.
Obduktionen drar ut på tiden bl.a. för att en av obducenterna just har dött.

Tillbaka till era ursäkter för Obama.

"Hans födelsebevis kan mycket väl vara riktigt" är väl inte något någon annan än vissa Demokrater skulle påstå idag.
Det flesta ( en majoritet enligt Gallupundersökningar ) skulle säga att dom inte vet, vilket är riktigt, för ingen vet.

Enligt Sheriff Joe Arpaio’s Cold Case Posse ( googla gärna presentationen av fallet finns på youtube )är Obamas födelsebevis och hans soc.service card med stor trolighet förfalskade.
I det läget blir det besynnerligt att spekulera i om han ljuger om att han tidigare sagt att han är född i Kenya ( precis som hans släkt i Kenia hävdat hela tiden ).
Beträffande hans uppväxt i Indonesien är den bevisad ( inkl. bildbevis ) och inte en lögn och om jag ska spekulera
( på samma sätt som ni gör )
så är den tiden i hans liv anledningen till att han inte kan visa upp något födelsebevis eftersom han blev Indonesisk medborgare och automatiskt förlorade sitt amerikanska medborgarskap. Jag tror inte han ens är legal medborgare, och det var när dom upptäckte det, som hans advokatlicens drogs in.
Men jag, liksom ni, kan tro vad vi vill. Vet gör vi inte och det gör ingen annan heller.
Förhoppningsvis kommer Sheriff Joe Arpaio ändra på det, men han får inte ut ett enda papper utan att slåss för dom ( trotts laglig rätt ) och landsförädare till journalister tiger som muren och RINO sitter på händerna i rädsla att förlora sin plats vid köttgrytorna.
Uppenbart finns det inte många amerikaner som är beredda att försvara landet mot fienden, within, kanske är det så att U.S.A. förtjänar Obama. Vi får se.
Inser att jag låter lite hård i skrivelsen så får väl försöka släta över med att jag svänger ofta förbi eran blogg med stor behållning trotts att jag sällan hinner kommentera.
Obama berör mej dock mycket illa, för att inte tala om alla dom, som i tystnad, låter detta ske.
Leif

Berit sa...

Leif, naturligtvis tar vi till oss de positiva i ditt skrivande och jag skulle önska att du inte bara "svänger förbi" vår blog utan läser varje dag. Då skulle du veta att vi tidigare skrivit om
Joe Arpios stämningsansökan mot Obama och att obama-administrationen stämt Arizona.

Som jag ser det är det bara ett politiskt maktspel, det kommer inte att leda till någon "avsättning' av Obama; alltför många inflytelserika bevakar sina positioner (som du antyder )
Jag håller inte med dig om att artikeln ursäktar Obama och den är dessutom , i översättning, tagen från Breitbart News som du talar om.

Steve sa...

Hawaii’s Department of Health har inte velat bekräfta att de har ett födelsecertifikat för Barack Obama, sade County Sheriff Joe Arpaio till WND.
Det var Arizonas Secretary of State, Ken Bennett, som frågade, för åtta veckor sedan.
Bennet har sagt att han därför kan hålla Obamas namn borta från valet i november. (WND)
- Skulle det vara något problem för svenska myndigheter att ta fram födelseuppgifter för sonen till en svensk mor från 1961? Lasarettet… Barnavårdscentralen… Folkbokföringen…

Tony sa...

Varför ljuger man? Då menar jag vad man har för grund till sin lögn. Det är alltid för egen vinning. Är det för genant att prata om, då ljuger man för att det gynnar en själv.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.