08 maj 2012

En oroväckande tendens

USA:s klassrum är inget annat än grogrunder för medgörliga medborgare i polisstaten.
I det ögonblick barn börjar skolan, befinner de sig under ständig bevakning: de är fotograferade, man tar fingeravtryck, de skannas, röntgas, luktas på och undersöks. Mellan metalldetektorer vid ingångarna, drogsniffar-hundar i korridorer och övervakningskameror i klassrummen och på andra håll, ser många av USA:s skolor mer ut som fängelser än en plats för undervisning.

Rutherford skriver:

Eleverna utsätts i allt högre grad för disciplinära metoder som begränsar deras förmåga till kritiskt tänkande, formar dem till konsumenter, testar dem till underkastelse, skalar bort varje känsla av socialt ansvar.

Den institution som ska vara startpunkten vad gäller inlärning av frihet och demokrati har offrat mänsklig värdighet till gudarna för säkerhet, ändamålsenlighet och byråkrati.

Till det ska tilläggas att vi nu har en epidemi när det gäller arrestering av barn, handbojor och allt...och vi får den perfekte medborgaren för ett Orwellian-samhälle - en som enkelt kan kuvas, kontrolleras och styras. Faktum är att det som en gång betraktades som att "vara odygdig" - kasta mat i bespisningen, leka tafatt, klottra, kramas, sätta krokben och få vredesutbrott är nu kriminaliserat.

Ofog som en gång skulle ha lett till ett besök hos rektorn, telefonsamtal till föräldrar eller isolering i ett annat rum har nu uppgraderats till kriminellt beteende och polisen kallas in.

Det finns mängder av exempel här!

Ett som livligt diskuterats här i Georgia, är fallet med en 6-åring som fick vredesutbrott och bortfördes av polisen.Lärare är under strikt order att inte röra vid ett barn. Det finns skolor som tom. har anslag om att det är deras princip. "No touch schools".

Elever får inte röra varandra och en lärare kan inte med kroppskrafter hålla fast ett barn som skadar andra eller sig själv och inte heller hålla om och trösta någon. Så vad gör man?
Man lägger över ansvaret på en annan institution, ringer polisen som kommer och gör vad som förväntas av dem och sedan utsätts de för all kritik.

Bara i Texas fick 300,000 barn böter för mestadels struntsaker under 2010.
Efter tragedin i Columbine och införandet av "noll-tolerans" har man fått den mest bisarra intolerans av normalt barnsligt uppförande i stället.

6-åringar får inte gå i förskolan tex, om de pekar finger mot ett annat barn och låtsas att handen är en pistol, eller en pappa blir arresterad därför att hans 4-åriga dotter ritade en bild av ett vapen.

Noll-tolerans bestraffar allt och alla lika, oavsett allvaret i företeelsen och nästan varje statlig skola har en polis på området. Inte för att avskräcka eventuella galna våldsmän utan för att arrestera barn.

Fram för hemundervisning och privatskolor!

3 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det är verkligen skrämmande hur små (och stora) barn behandlas i skolorna nuförtiden. Det hyss som vi hittade på förr i tiden är nu klassificerat som ett brott och polisen kallas in?! Det är ju så sjukt som det bara kan bli!
Det går ju att hemskola i USA ännu så länge men det lär väl bli lika förbjudet som i Sverige inom inte en alltför avlägsen framtid....

Anonym sa...

In America all too few blows are struck into flesh. We kill the spirit here, we are experts at that. We use psychic bullets and kill each other cell by cell.
Norman Mailer
Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/authors/n/norman_mailer.html#rX3rLgToxlk5R0wr.99

Anonym sa...

Norman Mailer sa för 30 år sedan att han var rädd för att USA skulle utvecklas till en diktatur - nu är vi snart där

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.