20 maj 2012

En tecknad film från 1940 med muslimska självmordsbombare och det hela

Nu efter 72 år är en sådan film ganska otänkbar, men som Skjoldungen skriver, det som film, medier och tecknade serier inte längre törs, det klarar muslimerna i våra dagar mycket, mycket bättre själva.

En blodig historia sedan snart 1400 år, men våra makthavare vill så gärna att islam ska betraktas som acceptabel i vårt samhälle. Man påstår att det finns två sorters islam, den ena radikal och den andra moderat. Men det är knappast några "dunkla krafter" som "fortfarande" definierar islam, eftersom de helt öppet predikar om kvinnoförtryck och jihad mot oss otrogna.

Möjligen kan mer historisk forskning motverka den bokstavliga läsningen av Koranens människofientliga budskap. Förutsatt att imamer och vanliga muslimer skulle våga ta del av de nya upptäckterna:

"Mynt och inskriptioner från sjunde århundradet nämner varken Muhammed eller Koranen eller islam, varav man kan dra slutsatsen att den nya religionen inte utkristalliserades förrän ungefär 70 år efter Muhammeds förmodade död.

Endast omkring år 700, när de styrande i ett nu gigantiskt arabiskt imperium kände behovet av en samlande politisk teologi, har de lappat ihop den islamiska religionen.

Nyckelpersonen i detta företag tycks ha varit den brutala guvernören i Irak, Hajjaj ibn Yusuf. Inte undra på att islam är en så djupt politisk religion med unikt framstående krigiska och imperialistiska kvaliteter. Inte konstigt att den står i konflikt med moderna seder och bruk."

Hajjaj ibn Yusuf var verksam för en enhetlig Korantext, kan man läsa på Wikipedia. Med andra ord är det han som ligger bakom den Muhammed-figur vi känner till. Det är inte första gången någon använder sig av en historisk person för sina syften, ett exempel är Platon som använde sig av Sokrates som huvudperson i sina skrifter. Men det är förstås den enda likheten... al-Hajjaj lär ha dödat mer än hundra tusen män.

2 Kommentarer:

Hasse sa...

Robert Spencer har just skrivit en bok som ifrågasätter Muhammeds existens.
http://www.youtube.com/watch?v=bRZtUHUifas

Knute sa...

Tehran police's new target: Pet dogs

http://www.ynetnews.com/articles/0%2c7340%2cL-4231811%2c00.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.