03 maj 2012

Ett enda stort fängelse


Utrikespolitik är en viktig del av varje presidents agenda, men jag har mer och mer börjat inse att det största hotet mot den amerikanska friheten inte kommer från utländska regeringar utan från vår egen. Tyvärr har USA blivit en av de minst fria nationerna på jorden. Våra liv regleras alltmer av en ansiktslös byråkrati, så till den grad att varken Orwell eller Huxley kunde förutse det.
Vill du bygga till ett rum till ditt hus? Ansök om tillstånd. Vill du gifta dig? Ansök om tillstånd. Vill du starta ett företag? Sätta upp en flaggstång på tomten? Äga ett vapen? Låta ditt barn sälja lemonad vid grinden? Kasta frisbee på stranden? Ansök om tillstånd eller bli bötfälld. Om du vill protestera mot regeringen utan tillstånd? Se fram emot att bli arresterad.

Vi har blivit en nation av regler och licenser och tillstånd, böter och straff och hot från en skoningslös, känslokall regering. Vi har blivit som Bob Dylan sjöng 1971, "One Big Prisonyard", där våra vakter alltid tittar på oss, alltid övervakar, alltid lägger sig i, alltid hotar, alltid redo att bötfälla, förlama oss med taser, knäppa på oss handbojor om vi kliver utanför gränsen för vad som är tillåtet. Skattedepartementet kan nu beslagta våra pass om vi är skyldig för mycket på skatten, vilket innebär att vi är fångar både bokstavligt och bildligt. Det var så länge sedan amerikanen var verkligt fri att vi inte ens känner igen det längre.

Obamacare är bara den senaste skymfen mot frihet. Medan jurister och ledarskribenter debatterar det grundlagsenliga i denna bestämmelse, bortser de ifrån det outtalade, verkligt farliga i detta smygande övertagande av våra liv. Vår kropp, vår existens, vårt liv kommer nu att tillhöra staten om Obamacare går igenom. Om min fysiska kropp tillhör staten, hur kan man då definiera frihet?

Vad är det egentligen som vår Nationella Säkerhet, säkrar ? Det är då verkligen inte vår Frihet.
Under årens lopp har vi gett upp större och större bitar av vår frihet för vad man kallar säkerhet och i tron att det gör oss säkrare har vi gett bort allt. Gå till en flygplats, speciellt en amerikansk, om du vill se förlusten av frihet i all sin härliga förnedring. Man kan ju undra om vi verkligen inte tagits över av en främmande makt som begränsar hur vi förflyttar oss, övervakar vad vi gör och styr våra handlingar. En ockuperande främmande makt kunde inte göra det bättre än vad vår egen regering gör just nu.

Sometimes I think this whole world
Is one big prison yard
Some of us are prisoners
Some of us are guards

Bob Dylan

18 Kommentarer:

Anonym sa...

Du silar mygg och sväljer kameler i vanlig god ordning. Det är kanske "war on terror" du ska rikta in dig på kanske? Bush neokonservativa galenskaper har lett er dit ni är idag.

Demokratbloggen sa...

Det verkar vara likadant över hela världen. Landsförrädare som tvingar in oss i ett muhammedanskt kalifat.

Kanske det är oljeberoendet som har gjort oss så sårbara, men som det ser ut i Sverige så är det redan ett muhammedanland och svenska folket är dhimmis. Vi måste betala jiziya för att gå fredade och muhammedanerna har dubbelt så hög välfärd som vi har. Och allt detta har man beslutat om i riksdagen, över våra huvuden.

Då är det svårt att tro att samma riksdag, som är ockuperad av landsförrädare och islamister kommer att ändra sig frivilligt. Historien visar ju att muhammedanerna aldrig ger tillbaka något som de ser som Ummah, en del av Muhammedanien.

Återstår väpnad revolution enligt vidomsordet "Anfall är bästa försvar"!

Visserligen kan väl SD opponera i riksdagen så gott de kan, för det skapar kanske lite opinion i alla fall, men en betydligt radikalare lösning är förmodligen tvunget, och då ser jag statskuppen i Chile som ett positivt exempel.

Med andra ord behöver det bildas en paramilitär armé som genomför den kuppen och håller undantagslagar under två generationer för att tvätta bort kulturmarxismen ur landet.

Det gick ju bra i Chile och det chilenska folket är tacksamma mot Pinochet för det. Endast kommunistsnacket i resten av världen fördömde Pinochet, dock inte folket.

Berit sa...

Till Anonym med så fientlig inställning till mig:
Under de senaste 10 åren har administrationer använt 9/11," war on terror", som ursäkt för att detalj -kontrollera amerikanens liv, men förändringens rötter sitter mycket djupare än så. Om man dessutom i mitt skrivande byter ut ordet amerikan mot svensk skulle artikeln mycket väl kunna beskriva Sverige. Den svenska friheten började urholkas långt, långt före "war on terror", så hur förklarar du det?

Knute sa...

Demokratbloggen är ute på farligt vatten när han pratar om en paramilitär armé. Är det Baader-Meinhof-ligans revolutionsromantik som spökar?

I länder som Sverige, vilka tror du skulle hålla i vapnen. Ingen, utom några udda figurer. I försvarsmakten finns ingen Pinochet inom synhåll.

Namnet Demokratbloggen är missvisande. Ska demokratin först avskaffas med en militärkupp för att sedan införas igen?

Bekymra dig inte, demokratin håller som bäst på att avskaffas. EU håller ju på att avskaffa demokratin för att hålla motsättningarna mellan invandrade muslimer och urbefolkningen i schack. Vi kommer att få en polisstat à la Sovjet.

Det ser dystert ut. Det kanske rentav redan är för sent. Men våld och terror är inget alternativ. Kulturkrig, det vill säga opinionsbildning, är det enda sättet att hålla emot islamisering och EU-diktatur.

Demokratbloggen sa...

Till Knute

Det kan diskuteras vem som är ute på farligt vatten och vem som dessutom försöker tänka självständigt. Dina argument känner jag igen från annat håll, alltså har du bara upprepat vad andra sagt.

Nu till frågan:

Har du någon aning om vem Augusto Pinochet var? Jag tror inte det eftersom du kopplar honom med Baader Meinhof. Minst sagt förvirrat!

I Sverige finns det både generaler och andra högre officerare som kan ta fasta på det här resonemanget. Dessutom finns legosoldater att tillgå.

Det går alltså att immitera Pinochets framgångsrika koncept och rädda vårt folk.

För att du ska förstå krävs det förstås att du måste anstränga dig att, dels ta reda på fakta, och dels försöka tänka själv. Det sista är jobbigast, men är nödvändigt för att du inte ska förvirra bort dig bland Baader Meinhof och andra.

Först bör du sätta dig in i vad som är betecknande för muhammedanismen ända sedan den uppträdde för 1400 år sedan, nämligen att kolonisera andra länder och därefter utföra folkmord på värdbefolkningen.

På min blogg har jag publicerat massor av exempel på grymma folkmord sedan 600-talet och framåt, utförda av muhammedanerna, och tillräckligt många för att det ska vara statistiskt hållbart att det är just så här det går till.

Jag vill påstå att det är du själv som är ute på farligt vatten när du stoppar huvudet i sanden.

Sverige har tagit emot fler muhammedaner än vad USA och Kanada tillsammans har gjort, eller fler än vad hela EU har gjort. De flesta terrorcellerna i världen finns i Sverige. Alltså är det upplagt för en massaker på det svenska folket som inte står judeutrotningen bi.

Dessutom har kulturmarxisterna i Sverige under ett halvt sekel jobbat på att fördumma det svenska folket sedan förskolan och ända upp på universitetsnivå, så idag är folk inte vana att tänka, så därför sitter folk som fåglar fastlimmade på en pinne och låter sig avrättas.

http://demokratbloggen.blogspot.se/2012/05/tank.html

Till dig Knute vill jag säga:

Den som inte är intresserad av sin historia är heller inte intresserad av sin framtid!

När det sedan kommer till Pinochets Chile så blev han betraktad som en hjälte av folket där, ganska snart efter kuppen, och när flyktingarna kom tillbaka till Chile efter 40 års exil mottogs de som landsförrädare av befolkningen, så tro inte att det bara är att ställa sig på knä, knäppa sina händer och be till Gud om hjälp, för då om någonsin, är man "ute på farligt vatten"!

Knute sa...

Ditt tonfall är för överspänt, DB, och du projicerar åsikter på mig som jag inte har. Men bortsett från det har du några träffande poänger:

"Sverige har tagit emot fler muhammedaner än vad USA och Kanada tillsammans har gjort, eller fler än vad hela EU har gjort. De flesta terrorcellerna i världen finns i Sverige. Alltså är det upplagt för en massaker på det svenska folket som inte står judeutrotningen bi.

Dessutom har kulturmarxisterna i Sverige under ett halvt sekel jobbat på att fördumma det svenska folket sedan förskolan och ända upp på universitetsnivå, så idag är folk inte vana att tänka, så därför sitter folk som fåglar fastlimmade på en pinne och låter sig avrättas."

Det är svårt att sia om framtiden, kan du inte göra det på din egen blogg i stället? Jag blir helt utmattad av dina inlägg eftersom det är fel att bara publicera dem utan att säga emot. Jag pallar inte med din överspändhet, skona mig.

Demokratbloggen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
a Martin sa...

Berit citerar Bob Dylan. Snacka om juxtapostion. :|
Det lär inte vara mycket han håller med dig om politiskt.

Berit sa...

Martin, du letar verkligen efter nålar i höstacken för att vara elak. Känner du dig duktig?
Du använder dig också ibland av ord som verkar vettiga, vilket inte behïover betyda att jag håller med dig i det du säger i andra sasmmanhang.

Knute sa...

Okej D-B, mitt påstående att du skulle vara överspänd var onödigt.
Eftersom du gav igen med några förolämpningar publicerar jag inte din kommentar.

Demokratbloggen sa...

Frågan är fortfarande om det här är din blogg och om du har rätt att lägga dig i på det här sättet?

Knute sa...

Obamas Amerika börjar bli kusligt likt det sosse-impregnerade Sverige. Här kan man verkligen tala om att staten äger din kropp.

Om till exempel en kvinna vill ta hand om en sjuk förälder ser man medmänsklighet som ett problem. Den ”liberala” tidningen Expressen skriker:

”Äldrevården ska det offentliga sköta; det är en modell som den stora majoriteten svenskar – inklusive äldre – försvarar. Någon ’sydeuropeisk’ modell önskas inte.”

Det beskrivs som en fråga om solidaritet med mindre lyckligt lottade kvinnor: ”Det ter sig högst möjligt att många kvinnor rycker in för att de är vana att lyda sina föräldrar, eller itutade att kvinnor bör ha ständigt dåligt samvete om de sätter sig själva först i tio minuter.”

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/en-provocerande-medmansklighet_7174255.svd

Anonym sa...

Jag får intrycket att D-B är ganska ung och omogen och att det är därför han är så hetsig. Jag tror att du har skrivit helt rätt - att han måste lugna ner sig lite. Men stöt inte bort honom. I grunden tror jag att han är en god kraft.

Anonym sa...

Demokratbloggen: Du låter ju som Breivik...

Ann-Marie sa...

Sista anonym: Och du låter som en tvättäkta dhimmi.

Demokratbloggen sa...

Jag är inte ung och jag tänker inte kommentera mer på en blogg där Knute hoppar upp som gubben ur lådan och börjar vifta med armarna, Helt oavsett vem som står som författare till ovanstående blogginlägg.

Anonym sa...

Ann-Marie: Så du tycker att statskupp är att föredra?

Knute sa...

Bob Dylan Sued for Racial Hatred in France

http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/bob-dylan-sued-for-racial-hatred-in-france/2013/12/03/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.