17 maj 2012

Finansmarknaden i panik men homoäktenskap är det viktigaste


Aktiemarknaden registrerar tvåsiffriga förluster när oron växer över att  Grekland förmodligen  kommer att  lämna den gemensamma valutaunionen. Den eskalerande euro-områdets skuldkris och den ekonomiska nedgången i Kina försämrar ytterligare  råvarupriserna. Trots att de lovande att  inte försöka "rädda" fler banker, ger depressionshärjade Spanien pengar till  Bankia, det fjärde största långivaren. Dag efter dag, vecka efter vecka, ser vi massiva utbrott av protester i depression / recession-härjade städer i Europa.

På den geopolitiska fronten, expanderar USA sitt militära engagemang och skickar  drones in i Jemen. Inbördeskriget i Syrien rasar när "rebeller" terroriserar Damaskus, dödar många  och skadar hundratals. Retoriken mellan Kina och Filippinerna blir hetsigare över det spända territoriella dödläget i Sydkinesiska havet. Afghanska trupper dödar fler amerikanska / NATO trupper. Krig i Sudan, Iran och  Israel har kommit till ett kärnvapen-"standoff", fler bomber sprängs i Bagdad ... Bahrain, Egypten, Tunisien, allt är i kaos.
På den ekonomiska fronten har det varit lätt att förutse var och en av dessa trender: Det  grekiska räddningspaket skulle inte fungera, euroområdet skulle splittras, bankerna skulle se fler räddningsaktioner,  åtstramningsåtgärder skulle hetsa massorna till klasskamp och Kina skulle vackla.

Under tiden tillbaka i Dumbfukistan

Den ekonomiska oron och den förödande effekt det skulle ha på liv och försörjningsmöjligheter, geopolitiska oroligheter och rasande krig och krig i upprinnelse,  sattes  på sparlåga när Barack Obama "skapade historia" som den första presidenten som stödjer  homosexuella äktenskap.
Hans  beslutsfattande uttalande: " Jag tycker att samkönade par ska kunna gifta sig" , dominerade alla förstasidesnyheter.  Dag efter dag, timme efter timme, rapporterade den amerikanska pressen denna nyhet med samma  tyngd som rapporterna när man skickade en människa till månen eller Berlinmurens fall... och Michael Jacksons död.
På omslaget till Newsweek, under en skinande  regnbågsgloria, såg vi  president Obama och den djärva rubriken "The First Gay president."  I ledare, i  radioprogram , kabel-TV och i alla nyheter värda sin trycksvärta,  uttalade sig  "experter", "strateger",  förståsigpåare och media-personligheter till leda  om varför han gjorde det, vad det skulle innebära och hur det skulle påverka november-valet.
Vi såg Obama göra sin runda på TV, småprata  med kvinnorna i "The View" om  homosexuella äktenskap . Där var han,  Förenta Staternas president, ledare för världens supermakt,  som avslöjar hur hans beslut  delvis hade formats av hans 14 - och 11-åriga döttrar, som går på skolan tillsammans med barn som har homosexuella föräldrar. Vem bryr sig om vad Obamas barn tänker, eller vad inbitna politiker,  predikanter och "kändisar" tänker, när de i all oändlighet intervjuades av media? (Klicka här för en typiskt dum kändis-intervju.)

Det var bara ytterligare en fånig episod av "The Presidential Reality Show:" Frågan om homosexuella äktenskap hade blivit en viktig nationell fråga, i själva verket var det den enda frågan!
 
 Och det fungerade! Varje ögonblick som ägnas åt  homoäktenskap avleder nationens uppmärksamhet från allt som är viktigt: amerikanska soldater som offrar liv och lem i meningslösa pågående krig,  samtidigt som nya meningslösa krig är  i vardande, tiotals miljoner hus som ingen kan klara avbetalningarna på, miljontals arbetslösa och hemlösa, hela nationen i skuld,  skuldsatta konsumenter och  college-studenter som  drunknar i skuld ... när den globala ekonomin är under förnyad attack.
 Det är de verkliga frågorna.

Verkliga problem kommer att forma och bestämma framtiden - inte homoäktenskap, abort, preventivmedel eller personlighet hos spermier - och de identifieras och analyseras i Trends Journal.

Gerard Celente

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju så när man låter bankerna sätta agendan. Så klart det går åt helvete.

Knute sa...

Nej Anonym, det handlar inte bara om "sådan är kapitalismen". Något man glömmer i euro-ekvationen är att det finns minst en miljon illegala invandrare i Grekland, och att myndigheterna har gett upp inför folkvandringen på ett par hundratusen årligen.

När industrierna flyttar från Väst är användbar lärdom och vetande det enda vi kan satsa på när vi ska byta oss till vad vi inte har. Som bloggen Danmark (http://danmark.wordpress.com/) uttrycker det, den dag då bara hälften av skolbarnen kan läsa är vi verkligen ute på tunn is.

Morten Uhrskov skriver bra om det i "Universalismens endeligt" (universalismens slut):

"Gruppen av amerikaner med rötter i Latinamerika, särskilt mexikaner, presterar betydligt sämre i amerikansk utbildning än vita och asiatiska amerikaner, och gruppen av latinamerikaner, eller latinos, utgör redan i dag minst 16 procent av den amerikanska befolkningen (de illegala är inte medräknade här). Gruppen väntas att växa till 30 procent år 2050, då USA kommer att ha en enorm underklass, främst bestående av svarta och latinamerikaner.

Massinvandringen kommer att dra ner Europa mer och mer ekonomiskt, eftersom de invandrade grupperna, inklusive ättlingar - klarar sig fruktansvärt dåligt i de europeiska utbildningssystemen.

Inget av de arabiska länderna kommer i närheten av demokratiska tillstånd. Om dessa länder kommer att luta mest åt sharia, till klaner, eller bara till de nuvarande auktoritära regimerna, är ur ett europeiskt perspektiv mindre viktigt. Långt viktigare är om européerna kommer att förstå att de arabiska ländernas befolkningsmajoritet inte vill ha styrelseformer som kommer ens i närheten av de europeiska."

http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2012/05/17/universalismens-endeligt-2/

Knute sa...

Today at Camp David, the Obama Administration is expected to push France and Germany to engage in more "stimulus" policies (i.e. spend, borrow, and print more money) to lift Europe's ailing economy.

Obama will likely tell Merkel that she just needs a more efficient printing press.

http://netrightdaily.com/2012/05/obama-to-push-debt-strapped-europe-for-more-stimulus-more-debt-at-g8/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.