15 maj 2012

Inte alla är positiva

En äkta narcissist kan inte föreställa sig att det finns någon som agerar utifrån "orubbliga principer", eftersom för dem existerar ideal och värderingar enbart för att tjäna det grandiosa jaget och kan justeras efter behov för varje tillfälle.

Många av Obamas viktigaste finansiella anhängare är homosexuella - inklusive finansdirektör Rufus Gifford och kassören för Democratic National Committee, Andrew Tobias - och valkampanjen har regelbundet haft insamlingar fokuserade på givare bland homo-bi-och andra sexuella inriktningar.
Så det kom inte som en överraskning, när Obama uttalande sitt stöd för samkönade äktenskap, att donationerna från dessa grupper skulle få ett uppsving som följd.

En genomgång av Obamas främsta insamlare, som har tiggt ihop $ 500.000 eller mer, visar att ungefär en av sex offentligt identifierar sig som gay. Listan över insamlarna visar också ett antal homosexuella par som gift sig i länder där samkönade äktenskap var lagligt.

"Det är en mycket viktig valkrets", säger Los Angeles advokaten Dana Perlman, en topp-organisatör som engagerat 700 HBT-personer för presidenten. "Samhället är för det mesta helhjärtat bakom denne man."

Jag skulle nog inte uttala mig så tvärsäkert om jag var hon. I går var det många präster som tog upp detta ämne från predikstolen och fördömde Obama.

"Han har sagt till sin bas, afro-amerikaner: Jag går emot er tro och era tankar"

Det finns präster i svarta kyrkor som är motståndare till samkönade äktenskap och som öppet uttalar att de inte längre stödjer presidenten och de har större delen av sin församling bakom sig.
De förutspår att Obama kommer att förlora valet på grund av sitt ställningstagande.
Om inte annat ger de alla som röstade på Obama "för att han ser ut som de", en ursäkt att inte göra om samma misstag, men ändå behålla ansiktet.

På ett tidigt skede i karriären kallade News Week Obama för "en sorts Gud." Det senaste numret visar honom med en regnbågsgloria och nu är han landets första Gay President. Regnbågsfärgerna används ju som symbol för all möjlig kopulering, bara det inte involverar enbart en man och en kvinna.
Obama ska på kampanjparty i kväll där värden är Ricky Martin. Martin är inte känd för att föredra kvinnor och hela tillställningen arrangeras av gay-och -lesbian-organisationer.


4 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja och? Obama är den förste presidenten i USA som är positiv till samkönade äktenskap. Om det kostar honom fyra år till så blir det väl så. Det är ändå ett ställningstagande som ingen annan där borta har vågat ta.

Berit sa...

Ja är det inte fantastiskt att han anser det så viktigt!

Tänk om han kunde ägna lika mycket tid och intresse åt Amerikas budgetunderskott och skuld!
Då skulle jag bli "gay" också (jag är gammal nog att minnas när ordet gay betydde glad.)

Steve sa...

Keith Judd, som avtjänar 17 ½ års fängelse för utpressning, fick 41% av rösterna i West Virginias Demokratiska primärval i tisdags – 72.000 röster mot Obamas 106.000,
Kort sagt: West Virginia, en annars Demokratisk delstat, gillar inte Obama.
(Washington Post blog, 9 maj)

Tony sa...

Tror inte det handlar om mod, anonym. Det handlar om att de tidigare inte ansett homoäktenskap som något moraliskt försvarbart. Det är ett allvarligt psykologiskt experiment, särskilt när barn blir inblandade.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.