21 maj 2012

Man tror inte det är sant

Man skulle kunna tro att väskryckare och rånare är det stora hotet, om man bär med sig kontanter, men inte ens polisen, som har betalt för att skydda oss mot banditerna, kan man lita på längre.
George Reby från New Jersey, USA fick erfara det när han stoppades för fortkörning, när han var på väg att betala för en bil som han köpt på Ebay.

Utdrag ur videon nedan:

Polisen som stoppade honom ville veta om han hade stora mängder kontanter i bilen.
Rely sade: "Jag har runt $ 20.000," varvid polisen undrade om han hade något emot att få sin bil genomsökt.
Rely svarade att det hade han inte eftersom han inte gjort något fel och det var hans pengar.
Polismannen Larry Bates beslagtog pengarna, baserat på misstanken att det var knarkpengar och att den stora summan gav honom anledning att tro det.
"Den säkraste platsen att förvara pengar är ett bankkonto," förklarar polismannen. Han säger att han hade två. "Jag skulle sätta in pengarna på ett bankkonto för att få ränta , det är säkrare."
"Men det är inte olagligt att bära på sig kontanter?" undrar reportern.
"Nej, det är inte olagligt att bära med sig kontanter", säger polisen. "Det olagliga är vad kontanter används för att underlätta, eller vad det utnyttjas för."
TV-reportern: "Men du hade inga bevis för att pengarna används till narkotikahandel, korrekt? Inga bevis? "
"Och han inte kunde bevisa att det var legitimt," insisterade polisen.
I själva verket visade Reby via sin dator, att han skulle betala för en bil men det var inte tillräckligt för polismannen och han inkluderade inte detta i sin rapport.Den troliga förklaringen till att bilköpet inte finns med i polisrapporten är kanske, att om Mr Reby inte har råd med en advokat för att bevisa sin oskuld (!) så får staten Tennessee och speciellt polisman Bates distrikt behålla pengarna!

Lagen i Tennessee verkar uppmuntra till vad man skulle kunna kalla väpnat rån utfört av poliser. Om Mr Reby dessutom vägrat att släppa ifrån sig pengarna (som de flesta människor förmodligen skulle ha gjort), skulle han utan tvivel ha arresterats för motstånd mot polis och många värre saker.

Detta är en entydig konstitutionell fråga, men polisen, regeringen och rättsväsendet ignorerar det och det skydd som vi tror att vi har genom the Constitution of the United States of America betyder absolut ingenting för de tjuvar som har vårt förtroende.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

USA är ett av världens sjukaste länder

Anonym sa...

Huvva!! och detta får man förmoda bara är toppen
på det "berömda"! och här i S får man komma med max 10000 sek(rätta mig om jag har fel)för att sätta in över det ska det va sko nr o.s.v p.g.a
du kan ha myglat (synd om dom som använd "madrassen"och vill sätta in en slant dom åker dit rejält/GP

Anonym sa...

Anonym.
För en svensk att säga att USA är det sjukaste landet i världen är det dummaste jag har läst på länge. Är du medveten om vad som händer i Sverige?
//Arne

Berit sa...

Titta bara på fallet Dominic Johansson och hemundervisning

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.