06 maj 2012

Vem är Julia och varför ska jag betala för hela hennes liv?

Obamas kampanj-team har lagt ut en tecknad bildserie  på nätet, The Life of Julia,


där man presenterar hur en kvinnas liv från vaggan till graven kommer att se ut när hon är helt omhändertagen av Staten, vilket är den livsstil som Obama planerar för USA. Man kritiserar naturligtvis Paul Ryans budgetförslag och prisar Obama för att han tillåter att 25-åringar täcks av sina föräldrars sjukförsäkring  (inte underligt eftersom det inte finns arbete för dem!)
Introduktionen lyder: Titta hur President Obamas politik hjälper en kvinna under hennes livstid - och hur Mitt Romney vill försämra det.

Det vi ser är en hyllning till en hur en kvinna kan leva hela sitt liv genom att förlita sig på statliga ingripanden och vara beroende av andra människors pengar i stället för  eget initiativ , hårt arbete  och egna pengar.  Det har tidigare varit ett fullständigt  oamerikanskt sätt att tänka, men genom Obama ska attityden ändras. Hans vision går helt emot amerikansk tradition om att "själv är bäste dräng" och bäddar för  centralplanering i en socialistisk välfärdsstat.
Bildserien visar också Julia som mamma och det verkar inte finnas någon pappa med i bilden.

Det tog inte lång tid för Romneys supporters att sammanställa ett svar som man kallar The life of Julia/Julien.1 Kommentarer:

Berit sa...

Det sociala sönderfallet - relationer mellan människor och medkänsla - ersätts av statlig inblandning, vilket är oundgängligt för varje totalitärt program. Man kan inte härska över en nation om medborgarna uppvisar social solidaritet. Man måste splittra dem och få dem att bli misstänksamma mot varandra, så att staten ses som en surrogat-beskyddare av tjänster

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.