07 maj 2012

"Vi socialister måste hålla ihop"


Obama gratulerade den tillträdande presidenten Francois Hollande i Frankrike efter att resultatet av det franska valet tillkännagavs. President Obama meddelade att han ser fram emot ett nära samarbete med Mr Hollande och hans regering, vad gäller en rad gemensamma ekonomiska och säkerhetsmässiga utmaningar.

Det är svårt att tro det, men Frankrike går åt det socialistiska hållet. Frankrike har valt att belåna sin framtid för hoppet om förändring. Deras framtid kommer att förändras, men det kommer inte att ge hopp. Frankrike har redan provat att ha 35-timmars arbetsvecka och "gratis"-program som eroderat deras ekonomi. Vad kommer Francois Hollande att komma med för att överträffa det? Ökade utgifter? Räddningsaktioner? Utökat arbetslöshetsunderstöd?
Det låter bekant. Hur bra har det fungerat i USA de senaste tre åren?

Nu har Frankrike fått vad de förtjänar för att de röstat, baserat på klasskamp och ett omfattande regeringsinflytande. Vinnaren Francois Hollande drev sin kampanj emot åtstramningsåtgärder och för en omfattande omfördelning av rikedom. Detta är en man som offentligt har förklarade: "Jag tycker inte om de rika."

Tre eller fyra år från nu, kommer Frankrike att djupt beklaga sitt val när de klafsar omkring i massiva utgifter och skulder och Europeiska unionens står och väger, på gränsen till upplösning. Tro inte att tyskarna kommer att rädda dem eftersom även de normalt ansvarsfulla tyskarna börjar svänga åt vänster. Det är lite konstigt med tanke på den ekonomiska framgång tyskarna haft, men kanske galenskap är smittsam.

Det är enkelt att förstå varför socialisten vann. Fransmännen är vana vid sina understöd och bidrag och har svårt att tänka sig att leva utan regeringens mjölkko.

De tror faktiskt, på samma sätt som många amerikaner, att den franska regeringen kan fortsätta att finansiera den sociala välfärdsstaten, om man bara ökar skatten för de rika. Det är vad Hollande säger att han ska göra. Han vill att de rika ska beskattas 75% ... och väljarna tror att detta kommer att finansiera alla statliga löften och åtaganden för kommande generationer. Och om det inte gör det, höjer man bara skatterna lite mer.

Det har varit Obamas stil. Inga nedskärningar utom för militären, allt vi behöver göra är att höja skatterna för ett par som tillsammans tjänar över 250-tusen. Det motsvarar en företagsledare och en lärare.

"Hopp" bygger på att höja skatterna och investeringar är detsamma som mer statliga utgifter.
Hollande säger att han är stolt över att ha gett fransmännen hopp igen.

4 Kommentarer:

Knute sa...

Beteckningen för ledarskapet i EUSSR, duon Merkel/Sarkozy - MERKOZY - ersätts nu med den motsvarande Merkel/Hollande: MERDE!

http://hodja.wordpress.com/2012/05/08/merde/

Knute sa...

93% av muslimska väljare röstade på Hollande

Hollande vann med cirka 1,4 miljoner röster över Sarkozy. 93 procent av två miljoner röstberättigade muslimska väljare ger 1,86 miljoner röster till Hollande.

Innebörden är alltså att muslimska invandrare gjorde att Frankrike nu har en socialistisk president. Det är han säkert medveten om (precis som Reepalu är medveten i Malmö).

http://kentekeroth.se/2012/05/09/93-procent-av-frankrikes-muslimer-rostade-pa-hollande/

Ann-Marie sa...

MAO så har röstboskapet gjort sitt jobb för sig i Frankrike. Men i det långa loppet kommer det nog inte göra någon nytta för även i Frankrike kommer pengarna att ta slut...

Knute sa...

Homoægteskaber?

Et halvt årtusinde af vestlig verdensdominans er ved at gå fløjten på grund af USA’s katastrofale, suicidale økonomi.

Hver nyfødt amerikaner skylder ved fødslen 200.000 dollars væk, udlandsgælden er på 15 milliarder dollars, Obama har øget den med 4 milliarder og hvert sekund øges den med 100.000 dollars og så snakker de om homo-ægteskaber.

Det er overalt på enhver svensk forside, hvor journalistikken jo er sindssvagt interesseret i pseudosager, især hvis de foregår syd for bæltestedet. Gift jer eller gift jer ikke, jeg kan ikke være mere ligeglad, men hvis Vesten ville nøjes med ikke at begå selvmord, ville det vække min interesse af dvalen.

Jeg så i anledning af valget, at Frankrig ikke har haft overskued på betalingsbalancen siden 1974 (!) Hvilken verden lever de folk i?

http://snaphanen.dk/2012/05/10/homoaegteskaber/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.