23 juni 2012

Det ser lovande ut för Romney

Enligt Rasmussens opinionsundersökning ser man nu en stadig trend i kapplöpningen mellan Obama och Romney.
Fast and Furious...arbetslösheten... ekonomin...väger tungt.
Inte någon av de tidigare McCainstaterna är ens i närheten av att svänga över mot obamasidan.
Tror ni att det vanliga media skriver om det? Politico, HuffPo, WaPo, CNN Politics, MSNBC, ect...?


Om Obamakampanjen någonsin hade tillstymmelsen till klass så har emellertid botten gått ur nu.

"Om någon du känner planerar att gifta sig eller fira födelsedag, uppmuntra släkt och vänner att donera pengar till Obamas kampanj i stället för att spendera pengar på gåvor."
Jag skojar inte.

Bara föreställa dig hur överlycklig ett ungt par kommer att bli om faster eller morfar säger efter bröllopet: "Hej, jag donerade $ 50 till Obamas kampanj istället för att skicka dig en check. Är du inte glad nu?"
Det är så lurendrejare och kultledare fungerar, eftersom de anser att de har rätt till allt du har, oavsett vad det är.
Ingen skam och inga gränser.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

Ser bra ut, men man ska komma ihåg att Rasmussen är en av de minst pålitliga opinionsundersökningsföretagen - både 2008 och 2010 var många av deras siffror helt fel.

Anonym sa...

Berit
Jag tror man skall vara försiktig med att dra för stora växlar på detta. Det svänger fort. Obama är en bedragare, därom är jag enig. En otäck genomfalsk person, som döljer sin agenda. Men för väldigt många människor tar det lång tid att avslöja en bedragare. Och jag är övertygad om att Obama har ännu många fler kort att plocka upp ur rockärmen. Romney å andra sidan är mormon och det finns ett sekteristiskt hat gentemot mormonerna från katolikers och protestanters sida. Jag befarar att de inte kommer att gå på hans linje. Vi får se. Det kanske är läge för mormonerna att få presentera sig för en större allmänhet. De har i alla fall en mycket mera realistisk hållning till vad som sker efter döden än katoliker/protestanter. Deras övriga tros-bagage har jag dock ingen som helst kunskap om.
/SB

Knute sa...

Liksom islam försöker mormonerna att dra goodwill av den gode Jesus och innefatta honom i sin lära.

Koranens vårdslösa användning av Jesus och andra figurer i Bibeln påminner om Mormons bok som publicerades av profeten Joseph Smith år 1830. I det avseendet är båda böckerna falsarier och förtjänar ingen tilltro. Men mormonernas Jesus är åtminstone fredlig. Enligt islam ska Jesus stiga ned från himlen och slåss på muslimernas sida mot de kristna! Bortsett från namnet är likheten med Bibelns Jesus minimal.

Berit sa...

Något som också bör nämnas på mormonernas plus-sida är att de tar han om de sina.
Man hör så ofta talas om "det kristna samhället" men efter att ha visat sig i kyrkan på söndagen går så gott som alla hem och fortsätter sina egna liv....det finns egentligen inget kristet samhälle.
Så icke mormonerna...de tar hand om de sina och varandra...de månar om sina grannar, sin familj.... Man ser ingen mormonfamilj som ligger samhället till last.

SB, även om andra kristna kritiserar mormonerna verkar det som man har respekt och beundran för de liv de försöker leva.

Anonym sa...

Jag vet inte så mycket om mormoner. Men jag tror att mycket skulle vara vunnet om människor fick grepp om vad som händer när man dör. Och vi har mycket kunskap om detta nu. Sedan 1975 har vi blivit duktiga på att återuppliva människor som varit döda eller nära döden. Och dessa har berättat - i parti och minut, tusentals berättelser finns dokumenterade av välrenommerade forskare. Det är bara frågan om folk vill ta del av detta eller begrava litteraturen på biblioteken och fortsätta stoppa huvudet i sanden. Och döden är mera central än vi tror, i alla fall för dem som vill förstöra demokratin, förhindra friheten och förstöra hela det västerländska samhället. Den är dock inte som muslimerna föreställer sig den, precis det motsatta. Det är inte heller så som katolikerna eller t.o.m. som religiösa människor i allmänhet beskrivit det och inte heller som ateisterna tror. Utan ligger mycket närmare hur de nordamerikanska indianerna uppfattat det och som uttrycktes i indianhövdingen Seattles tankeväckande och vackra tal till den amerikanske presidenten 1854 - "det finns ingen död, bara olika världar". Och i centrum finns Jesus Kristus/Gud eller "den Store Anden", som indianerna uttrycker det. Jag kan förstå att det här resonemanget väcker förundran och säkert retar upp en del. Men tänk då bara på hur muslimerna argumenterar: Ingen kan enligt dem vara säker på att komma till paradiset (hur många goda handlingar han än gör) förutom den som dödar eller dödas i kampen för Jihad mot de otrogna (halshuggning, självmordsbomber etc., etc.). Kan det finnas något viktigare än att rycka undan grunden för deras trosuppfattning - att man säkert kommer till Paradiset endast om man slaktar och förtrycker människor ? Och den vetenskapliga litteraturen om döden rycker undan denna grund. Försök skaffa er en realistisk uppfattning om döden - en som bygger på observation; sådant som människor som varit med berättar. Jag tror att det är livsviktigt. Kanske kan valet av Romney göra att denna fråga får en plats i samhällsdebatten (om än undanskymd). Den höga moral som mormonerna uppvisar i de flesta avseenden, och som påtalades av Berit, är ju en direkt följd av deras syn döden.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.