05 juni 2012

En mycket märklig händelse - men hur förklara?

Kampen mot islam kan inte föras om vi inte känner stolthet för och vill försvara vår kristna kultur. Och för att göra detta måste man vara öppen för att det som kristendomen predikat genom åren grundas på att det finns en andlig dimension. Folk får naturligtvis tro vad de vill men det är viktigt att så ett frö för öppenheten.

Läs om patienter som kom tillbaka till livet efter att dödförklarats, och vad de berättade

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Mycket intressant video som borde få många tittare. Den sätter fingret på den ömma punkten inom vetenskapen om hjärnan: 1. Hur går det till när nervimpulsen, som är en elektrokemisk impuls, omvandlas till förnimmelse och upplevelse? och 2. Hur går det till när en tanke omvandlas till en handling, dvs. hur startar en nervimpuls. Om detta vet vetenskapen ingenting. Buddhisterna har svaret: 1. Det är själen (det "vatteklara genomskinliga medvetandet") som upplever och 2. det är också själen som startar nervimpulsen.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.