12 juni 2012

Endast i Amerika...


1) Endast i Amerika kan politiker hålla tal om hur giriga de rika är, under en kampanjmiddag som kostar 35.000 dollar per person.

2) Endast i Amerika kan man hävda att regeringen fortfarande diskriminerar svarta amerikaner när vi har en svart president, en svart justitieminister, och där ungefär 18% av den federala arbetskraften är svart. (12% av den totala befolkningen är svart.)

3) Endast i Amerika kan de två personer, som har mest ansvar för vår skattelagstiftning,   BÅDA vara skattefuskare, men rösta till förmån för högre skatter.
(Timothy Geithner, chef för Treasury Depertment  och Charles Rangel, en gång chef för Ways and Means Committee,)

4) Endast i Amerika kan vi ha terrorister som dödar människor i Allahs namn och samtidigt ha media som främst framhåller att muslimer kan skadas av motreaktioner.

5) Endast i Amerika kan vi tvinga människor, som lagligt vill bli amerikanska medborgare,  att vänta i åratal i sina hemländer och betala tiotusentals dollar för förmånen,  medan vi diskuterar  hur vi på enklaste sätt kan låta landets illegalt bli amerikanska medborgare.

6) Endast i Amerika kan de människor som vill balansera budgeten och följa landets grundlag betraktas som "extremister".

7) Endast i Amerika måste du presentera legitimation för att lösa en check eller köpa alkohol, men inte för att rösta.

8) Endast i Amerika kan folk kräva att regeringen utreder om ett oljebolag (Marathon Oil) roffar åt sig på allmänhetens bekostnad när bensinpriset går upp,  men vinsten ändå är mindre än hälften av avkastning från ett företag (Nike,) som gör tennisskor.

9) Endast i Amerika kan regeringen dra in mer skatte-dollar från folket än någon nation i historien, men ändå per år spendera en miljon miljoner mer än vad man har,  ( 7 miljoner dollar per minut) , och klaga över att det inte har tillräckligt med pengar.

10) Endast i Amerika kan rika människor,  som betalar 86% av alla inkomstskatter,  anklagas för att inte betala sin "beskärda del", och det av personer som inte betalar någon inkomstskatt alls.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Var det så ikke bedre, at vi siger farvel og tak til USA, når de nu alligevel er værre end - af alle - Sverige? Er USA noget at samle på?

Steve sa...

USA är uppdelat i två delar: Red States, folkliga och konservativa, och Blue States, elitära och radikala. Blue vid kusterna (DC - Boston; LA - Seattle) och mindre utpräglat från Chicago och norrut.
- Men (amerikanska) media finns i det blåaste blåa…
- Vi i Sverige vet inte hur USA fungerar. Våra dagstidningar kan man inte alls lita på; de har Obama som gullegris, och alla konkreta ekonomiska problem som USA har idag vet ”vi” ingenting om; det har bladen aldrig nämnt. Statsskulden t.ex.!
- Efter andra världskriget var federala skulden över 100% av BNP. Men sen sjönk den; 1981 var den nere på 31%. När Clinton lämnade över (2000) var den 56%.
- Sedan kom ”9/11”, Afghanistan och Irak. Men skulden var fortfarande bara 63% år 2006.
- Då fick Demokraterna full kontroll över kongressen. Och Obama kom jan 2009.
- 69% 2008, 84% 2009, 92% 2010, 98% 2011. Nu i januari var den 103%.
- Och det finns ingen förbättring inplanerad! 108% 2014. 106% 2016…
- Grundorsak? Fanny and Freddie. Bostadslåneföretag som, på order av Clinton, gav lån till osäkra låntagare.
- Har ni hört uttrycket ”Den som är satt i skuld är icke fri”? USA är i mycket hög grad ”satt i skuld”…!
- (I Sverige, förresten, är statsskulden nu 32% av BNP.)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.