16 juni 2012

Får Dominic komma hem nu?Fallet Dominic Johansson har placerat Sverige högt på "Skam-kartan" i världen.

Nu äntligen, efter 3 år, har Tingsrätten beslutat att gå emot Socialnämndens yrkande om att vårdnadsrätten ska fråntas föräldrarna.
Familjen Johansson har lidit fruktansvärt och socialarbetare och myndigheter har gjort familjens liv till en mardröm, medan resten av Sverige i princip har tittat på och gäspat.

Enligt Home School Legal Defense Association har svenska tjänstemän brutit mot flera av familjens grundläggande mänskliga rättigheter, erkända av en mängd olika fördrag och konventioner.
Familjen slets isär och man förnekade ett barns rätt att leva med sina föräldrar, som älskar och aldrig vanvårdat honom, enbart därför att byråkrater anser att de har rätt att bestämma hur andras barn ska få sin utbildning!


Upplysningsvis kan nämnas att:

Mer än 2 miljoner amerikanska elever i årskurserna K-12, undervisades hemma under 2010. Det står för nästan 4 procent av alla barn i skolåldern, enligt National Home Education Research Institute. Studier visar att de som går vidare till college, har kunskaper som överträffa andra studenters.
Hemundervisade studenter tar också examen i högre takt än deras jämnåriga - 66,7 procent jämfört med 57,5 procent - och har högre medelbetyg.

De är också bättre socialiserade än de flesta gymnasieelever, säger Joe Kelly, en författare och expert på föräldraskap, som hemundervisade sina tvillingdöttrar.

"Jag vet att det låter bakvänt eftersom de inte är tillsammans med tiotals eller hundratals andra barn varje dag, men jag skulle vilja hävda att det är därför de är bättre socialiserade", säger Kelly. "Många hem-undervisade barn deltar i idrott och umgås mer med elever i olika åldrar."

Eftersom hemundervisade studenter ofta tillbringar mindre tid i klassrum ger det dem större möjligheter att komma ut i världen och samarbeta med vuxna och tonåringar.
"Socialisering är verkligen inte något problem. De får en hel del av det."
Hemundervisade studenter väljer ofta akademiska och sociala yrken för att de tycker att de är viktiga och meningsfulla.
De måste själva bedöma hur de ska använda sin tid...något som andra studenter har schema-lagt för sig. ...40 minuter av det ena ...40 minuter av något annat.

Allt detta vet vi som under en tid varit aktiva inom hemundervisning.

7 Kommentarer:

Steve sa...

”Världen idag” skrev igår om detta. Dominic ska inte slutgiltigt tas ifrån sina föräldrar, säger rätten. Däremot är det till ”Dominics bästa” att tvångsvården får fortsätta. (ViD 15/6)
- Inga andra svenska tidningar nämner den här lilla bagatellen.
- Däremot har amerikanska WND en lång artikel. Mest positivt för Johanssons är väl att indiska tidningar nu intresserar sig för saken. Det här har blivit ”svenska statens största blunder i modern tid”, säger PravasiToday.com. Saken är Europas ”värsta statsstödda child trafficking business”. ”Dominic greps av beväpnad polis ombord på ett flygplan som skulle ta familjen tillbaka till Indien, dit de skulle flytta tillbaka.”
- Skolborgarrådet Lotta Edholm (fp) har (säger WND) i Aftonbladet menat att socialarbetare bör uppmuntras att ta hand om barnen, om föräldrarna vill hemskola. Barn- och äldreminister Maria Larsson (kd) har på sin blogg sagt att lagen bör ändras så att myndigheterna kan ingripa när barnen hålls från skolan av sina föräldrar.
- Nytt är det dessvärre inte. 1912 skulle resultatet blivit detsamma, om föräldrarna var ”vanligt folk”.

Steve sa...

Gå till www.pravasitoday.com och sök på ”Domenic”! (Med e !) Nio artiklar.
(Pravasi Today finns i New Delhi. Nära makten, om man så vill.)

Ann-Marie sa...

Det är helt vanvettigt att barn inte får hemskolas i Sverige! Men det är väl i "bästa" socialistiska anda att indoktrinering inte kan skötas på rätt sätt om barnen inte är i statens klor. Hela historien om den stackars familjen är ju så sjuk som den bara kan bli och svenska myndigheter har verkligen gått emot allt vad mänskliga rättigheter heter! Vilka superhycklare dom är!

Anonym sa...

Home School Legal Defense Association har lagt upp e-mailadresserna till 5 av de ansvariga socialarbetarna. Skriv till dem!
/SB

Knute sa...

Baby tvingas från sin mamma på grund av islamkritik – i England

SOCIAL workers want to seize a baby as soon as it is born because they are concerned about the mother’s violent links to the English Defence League. …

http://www.politisk-ukorrekt.dk/?p=2071

Sara sa...

Interview with Jonas Himmelstrand, a Swedish home-schooler who is now living in exile with his family:

http://www.youtube.com/watch?v=5zaxgB3clbA

S sa...

Har ni sett ?

http://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/13301-in-sweden-persecuted-jewish-homeschoolers-win-court-battle

Sverige: Frihetens stamort på jorden...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.