08 juni 2012

För kännedom

En butik i ett shoppingcenter i Houston, Texas, hade denna skylt på dörren:

"Vi kommer att ha stängt fredag ​​11 September 2009 till minne av Imam Alis martyrskap"


Det är lätt att uppfatta skylten som en provokation. Var Imam Ali en av piloterna som flög ett av planen in i tvillingtornen? I Texas, av alla ställen, firar man en muslimsk terrorist som martyr?

När butiksägaren upptäckte folkets vrede satte han upp en ny skylt, som förklarade att martyren de hedrade dog år 661. Imam Ali syftar inte på en 9/11-terrorist utan på Muhammeds svärson Ali, vars minnesdag firas den 21:a dagen i den muslimska månaden Ramadan. År 2009 råkade den inträffa den 11 september.


Det var ju nästan en solskenshistoria. Men misstänksamheten mot islams budskap om heligt krig är befogad. Notera att budskapet är lika aktuellt i Sverige. Som bekant jublade en hel skolklass i Rosengård, när en av klasskamraterna visade bilder från 9/11. I Danmark har flera "svenskar" just dömts för planerade massmord på tidningen Jyllandsposten...

Vi vet inte hur många det kan vara som stöder sådana tankegångar.

1 Kommentarer:

Tony Malmqvist sa...

Det är helt makabert!! Undrar just hur många timmar den fick sitta uppe? För inte är väl amerikanerna lika politiskt korrekta som vi svenskar?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.