21 juni 2012

Här är nästa kapitel

Om ni inte är insatta i vad skandalen Fast and Furious handlar om läs detta först.

Igår röstade utredningskommittén och bestämde sig för att stämma  justitieminister Eric Holder för "ohörsamhet" (det bästa ord jag kan komma på)  eftersom han vägrar att lämna ifrån sig dokument  om vem som gav order och hade högsta ansvar för operationen.
 Skamligt nog röstade inte en enda Democrat i kommittén för beslutet  -  de följde helt partifärg.  Nu går det vidare till The House och vi kan vänta oss en fullständig omröstning nästa vecka.  Man kan  hoppas att några Dems i The House  har mer respekt för Konstitutionen och den ed de svurit att upprätthålla.
Kommitténs ordförande kommer att yrka på tillstånd att vidta juridiska åtgärder för att tvinga fram ett överlämnande av dokumenten. Holder med stöd av Obama kommer att hävda "executive privilege" - (undantag från regler - verkställande privilegium.)
Executive Privilege är en mycket viktig underförstådd makt, som använts i olika former sedan George Washington var president. Det har missbrukats för att skyla över oegentligheter, dölja pinsam information eller föra fram en politisk agenda och för varje gång det används minskar det möjligheten för framtida presidenter att hävda det med rätta.
Den bästa möjlighet Kongressen har, är att förmå råttorna att lämna det sjunkande skeppet.

Och på tal om partipolitik och hyckleri - Lyssna till denna video från 2007 där senator Barack Obama  talade om hur nödvändigt det är för en  justitieminister att vara oberoende - att han är  folkets advokat och inte presidentens och att han måste följa lagen. 
Och  hur en president och en justitieminister inte får gömma sig bakom "executive privilege"

Jag antar att det beror helt och hållet på rasism om människor blir upprörda när en svart president och en svart justitieminister gör det.Hela detta skamliga arrangemang om att avsiktligt ge kriminella personer tillgång till amerikanska vapen, var ett led i att avväpna och misskreditera laglydiga amerikanska medborgare. Liberaler hävdar att regeringen är beskyddaren av alla våra friheter och därför behöver vi inte bekymra oss om att skydda oss själva och våra nära och kära.
Man behöver bara titta på Chicago för att inse det dåraktiga i detta påstående.   Men det verkliga skälet till att man vill  ha en obeväpnad allmänhet är att sådana människor är maktlösa inför en väpnad regering och därför fogliga.  Liberaler och Democrats vet mycket väl att nyckeln till ohämmad makt  är att först avväpna medborgarna.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.