02 juni 2012

"Inget att oroa sig över"

Obama-media låter mer och mer ihåliga när de rapar upp att "lågkonjunkturen är över...vi är på rätt väg...vi ser en återhämtning..."
Vilka tror de att de lurar?

Department of Labor rapporterade att endast 69 tusen nya jobb skapades i maj. Det är mycket lägre än de 150 tusen jobb man förutspådde och ungefär på nivå med folkökningen.
 Arbetslösheten steg till 8,2 procent från 8,1 procent i april. För att göra saken värre, visade det sig att siffrorna  från mars och april var felrapporterad med nästan 50,000 och antalet personer som inte hittat jobb under 27 veckor eller mer, ökade från 5.100.000 till 5.400.000.  De som inte kan hitta heltidsarbete eller,  avskräckts från att leta efter jobb, överstiger nu 23 miljoner, en ökning från 14,5 procent till 14,8 procent.
Aktiemarknaden gjorde en störtdykning och priset på guld steg med 40 dollar

Utsikterna är mörka också på andra ställen i världen. Arbetslösheten i de 17 länder som använder euron som valuta låg på rekordhöga 11 procent i april.

I Spanien, det senaste härdsmältan när det gäller europeisk skuldsättning, är arbetslösheten nästan 25 procent, och ungdomsarbetslösheten 51,5 procent, (upp från 45 procent förra året.)

Men detta är inte den enda information som oroar Vita Huset och tillhandahåller argument för  Obamas motståndare. Siffrorna, vad gäller tillväxten från första kvartalets BNP,  har reviderats nedåt från det ursprungligen rapporterade 2,2 procenten till 1,9 procent.  Jag vet inte hur  inflationen räknas in i detta,  men jag vet att statliga utgifter är inräknade och eftersom staten inte producerar,  utan bara flyttar runt skattebetalarnas pengar säger det inte mycket.  Siffrorna är emellertid bättre än de lågkonjenktur-siffror som noterats i många andra länder, men inte något som Obama-laget kan hänga i julgranen,  speciellt efter att ha spenderat  ungefär 1 miljon miljoner i olika "stimulanspaket".

Med färre jobb och högre arbetslöshet kan vi förvänta oss att Federal Reserve drar igång vad man kallar  QE,  - kvantitativa lättnader igen. Med andra ord, trycker mer pengar. Man skulle kunna säga att det passar definitionen av Vansinne... (ni vet det där om att göra samma sak gång på  gång och förvänta sig ett annat resultat)
Vad vi får är Inflation och noll-ränta!

Inflationen i USA förblir ett växande problem, vare sig man väljer att inkludera priset på  livsmedel och energi eller inte. De som sparat pengar är  beroende av ränteinkomster och de skadas när räntan hålls låg.  Feds. försöker  driva samma sparare att riskera sina tillgångar på aktiemarknaden vilket slår tillbaka (som vi ser nu) och om bankerna inte lånar ut och företagen inte vågar ta lån på grund av regler och osäkerhet,  så är det ju ganska lönlöst.

 Obamas valkampanj-team  försöker gardera sig inför de dåliga nyheterna, genom att göra sin politik attraktiv för minoriteter och övre medelklass-vita.  Den svarta gruppen är stabil och pålitlig för Democrats och helt fokuserad på Obama. Det viktigaste när det gäller den gruppen är att se till att de går till vallokalerna, vilket kan vara anledningen till att Obama-administrationen uppmuntrar svarta predikanter,  när det gäller politisk aktivism. De spansktalande väljarna är inte ett lika säkert kort,  men det är tveksamt om Mitt Romney kan nå fram till dem lika bra som den amnesty-vänlige  Bush gjorde under det senaste decenniet. När det gäller vita yuppie är arbetslösheten endast fyra procent bland dem som har examen från college  (och det är förmodligen jämförbart för den vita delen av demografin).

3 Kommentarer:

Berit sa...

I American Thinker hittar jag följande:
So today's number for May 2012 of 69,000 jobs carries with it this disclosure noted in the BLS report's The Employment Situation Technical Note regarding the margin of error of +/- 100,000:
"Since this range (-31,000 to 169,000) includes values of less than zero, we could not say with confidence that nonfarm employment had, in fact, increased that (this) month."

Read more: http://www.americanthinker.com/blog/2012/06/monthly_job_numbers_and_the_margin_of_error_mystery.html#ixzz1wjHmcK5e

Anonym sa...

Den förre chefredaktören på liberala New York Times, Edward Klein, har i sin senaste bok skrivit en förödande biografi över Barack Hussein Obama. På engelska har boken fått titeln The Amateur: Barack Obama in the White House.

Kleins förre arbetsgivare har gjort allt för att försöka förgöra både författaren och boken. Tidningen har rätt fram sagt åt sina läsare att inte läsa boken för att den är otillförlitlig och inte är baserad på säkra källor. Dessutom har tidningen använt sig av diverse nedvärderande epitet.

Tvärtemot vad New York Times hävdar har boken emellertid ett gediget källmaterial. 200 intervjuer är gjorda i Obamas personliga krets. Trots medias motstånd gick boken redan den första veckan upp på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista.

gäster sa...

Bill Clinton: Only recall the ones I don’t like

http://tundratabloids.com/2012/06/bill-clinton-only-recall-the-ones-i-dont-like.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.