10 juni 2012

Jag studsade inför en liten notisMan frågar sig hur många andra tidningar än Helsingborgs Dagblad som tagit in samma notis? Sånt här är ju material, som de prenumererar på från olika håll.

Vad jag vet är att han inte skrev något själv. Han kunde inte läsa. Sen minns jag att någon hävdar att det inte ens fanns ett skriftspråk på arabiska vid den tiden. D.v.s. det var människor som hundra år efteråt skrev ner berättelserna i tredje och fjärde led. Och de första verserna skrevs på arameiska, som hade ett skriftspråk.

En samling befängda uträkningar av sagoberättarna: "Ödets natt"

4 Kommentarer:

Knute sa...

Vad som får många sekulära Koran-läsare att slå huvudet i bordet av ren frustration

"Koranen påminner om ett verk som skapats med hjälp av den dadaistiska metoden cut-up-teknik. Detta innebär att texten har styckas i bitar, och sedan satts ihop slumpmässigt igen. Eftersom Koranen saknar en övergripande berättelse, så betyder det att det enda avbrottet i långa ramsor av lösryckta förmaningar och haiku-liknande metafysik är en periodisk förekomst av avbrutna berättelser fyllda med kvarts-poänger och obefintlig moral."

http://everykindapeople.blogspot.se/2011/05/vad-som-far-manga-sekulara-koran-lasare.html

Steve sa...

Shabab, den radikala islamistiska grupp som kontrollerar mycket av Somalia, ses (riktigt nog) av USA som en fiende. Överhövdingen, Ahmed Abdi aw-Mohamed, har ett pris på $7 miljoner på sitt huvud, lovar State Department.
- Nu ger Shabab igen. Profeten Muhammed fick en gång ett pris på 100 kameler på sitt huvud, enligt Koranen. USA:s president kan vara värd en tiondel, i alla fall, tycker Shabab.
- Så man utlovar ett pris på 10 kameler åt den som tar Obama.
- Hillary Clinton är lite billigare: 10 tuppar och 10 hönor. (Russia Today, 9/6)

Steve sa...

Saudi-staden Buraydah, wahabismens centrum, ska visa en ”talang-show” på TV.
Men man är ju wahabister.
Dans är inte tillåtet.
Sång är inte tillåtet.
Kvinnor är inte tillåtna.
Så vad visar man?
Jo: Poem-uppläsning. Religiösa hymner. Sport. (Kamel-jakt?)
”Buraydah’s Got Talent” måste ni se! (Ni har väl satellit?) (Daily Telegraph, 10/6)

gertrud sa...

“Muhammed …....uppfattas som Guds budbärare” Sludder! Gud er Gud og Allah er Allah, og de er så forskellige som dag og nat.
Muhammed skrev ingenting, for han kunde hverken skrive eller læse, hvilket mange muhammedanere ikke kan den dag i dag. Saudiarabien er langt bagud i oplysning og udvikling i følge rapport til FN, skrevet af belæste saudiarabere.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.