17 juni 2012

"Kan läsaren förklara för mig varför SD:s logga saknas?"

... frågar bloggen MXp
Svar: Politiker och journalister i överklassvänstern är livrädda för arbetarklasshögern och därför censurerar de bort Sverigedemokraterna inklusive vanliga människors oro över massinvandringen och det ökande våldet.

22 Kommentarer:

Big Swede sa...

Härifrån potatisens och tomatens hemland Peru söder om ekvatorn kan jag bara konstatera att Sverige blir tokigare och tokigare!
Det väl två år kvar till nästa val? Varför tjata om dessa ointressant op-undersökningar var och varannan vecka? Helt vansinnigt. Jag läser numera bara rubriken, skippar texten!

Lima-Lasse (email: starrpass99@gmail.com)

Anonym sa...

Svenskerne gør som strudsen, stikker hovedet i busken, og hvad den ikke ser findes ikke.

falkeøje

Unknown sa...

Skulle vara mycket intressant att få veta hur många som ringe in till redaktionen och undrade vad de höll på med. Men nu va det ju "bara" Sd, den här gången.
Hur hade det låtit i massmedia om säg moderaternas logga inte fanns med?

Knute sa...

Jag är benägen att hålla med dig, Falkeøje, även om det bär emot mig, eftersom jag är svensk. Men det är precis som om det fanns ett Stasi som lyssnade överallt, folk är ovilliga att lufta åsikter om islam och invandring.

Anonym sa...

Bloggen Avpixlat uppmanade i samband med denna händelse; att säga upp sin TV-licens på Radiotjänsts hemsida.
Resultatet blev en sällan skådat digital anstormning där resulterade i att Radiotjänsts hemsida brakade ihop.
Kan vi inte få fram budskapet genom debatt, kan vi strypa SVTs ekonomi.

http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Skicka-ett-meddelande-till-oss/

Ann-Marie sa...

@ peerpede, just det, slå till där det gör som mest skada, plånboken! Då kanske det kan bli någon ändring.....

Steve sa...

Genomsnittsdansken ser TV tre timmar och 18 minuter varje dag. Finns i alla fall framför TV:n så länge. (Danmarks Statistik via TT - Ritzau 14 juni)
På SVT/SR sympatiserar 80% med de rödgröna. (JMG, april)
Jag hade TV några år fram till c:a 1980; se’n kastade jag ut den. Hade lyssnat på kortvåg, och visste en del om USA. Det gjorde inte STV, märkte jag.
(Idag tittar jag på Youtube, någon gång i veckan… Behövs ingen licens för det.)

Steve sa...

Inspirerades att se på Youtube. Peter Robinson, Hoover Institute, intervjuar Stanley Kurtz om dennes bok om Obama - ”Radical-in-Chief”. 37 minuter som kan delas upp i fem segment. Inspelad januari 2011. (Finns som ”transcript”, PDF, också.) Klart intressant, om man är intresserad av amerikansk politik. Amerikansk ”välfärd”, ekonomi.
- Klicka längst upp t.v. för hemsidan. Titta på ”gästernas” namn! Det kan finnas någon där som du är intresserad av.
(Högerklickar du på startknappen kan du få Youtube-adressen också. Men där finns inga segment, i regel.)

Steve sa...

Att nu 2012 vara socialist förefaller mig rätt gammaldags. Storindustrierna är till stor del borta. De stora ’fabriker’ som finns kvar sköts av kunniga tekniker, inte ’arbetare’. De man ser ute på sta’n jobbbar åt små företag. Alla lär inse att deras eget väl är sammankopplat med företagets väl.
- Kvar finns statlig och kommunal verksamhet, och alla som inte arbetar riktigt. Invandrare t.ex. Men kan de ta makten över vårt land? Eller USA?
- Men att Obama har hjärtat till vänster är väl uppenbart? Var har han verkligen arbetat?

Olli Rein sa...

Jag såg just det här inlägget av dig Knute, och tänkte direkt att du kan få låna vårt korta ca 30 sek videoklipp. Det här ska vara länken till klippet

Olli Rein sa...

Jag tror att jag glömde länken till videoklippet, så det är därför jag skriver det här som dubbelpost
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1D2NyUhX9f0

Anonym sa...

SD har ingen skolpolitik att tala om.

Anonym sa...

Till Anonym
Och vilka andra partier har en skolpolitik "att tala om"?
/SB

Knute sa...

Tack Olli Rein, det var en kul video-snutt!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1D2NyUhX9f0

Anonym sa...

De flest partier har en skolpolitik som är grundad på forskning förutom SD och FP. SD:s utspel om att slopa modersmålsundervisningen är ett populistiskt och värdelöst förslag. De förtjänar inte att vara med när man pratar skolpolitik.

Knute sa...

Tvärtom är det bara SD och FP som har några utförliga skolpolitiska program. De övriga partierna har bara några intetsägande floskler som knappast är "grundade på forskning".

Hur är det med svenskan i skolan? Normalt utvecklade barn till invandrare borde väl klara av att undervisas på svenska, och inte på modersmålet.

Man gör invandrare en otjänst om de inte får lära sig ordentlig svenska. I det fallet gör hemspråksundervisning / modersmålsundervisning varken från eller till.

Läs ett par intressanta kommentarer här:

http://everykindapeople.blogspot.se/2009/03/en-korkad-och-en-smart.html

Anonym sa...

Som sagt var Knute, du har ingen koll på skolforskningen heller. Modersmålsundervisning gör att eleverna får bättre resultat i alla ämnen. Modersmålsundervisningen är viktig och nyttig.

Berit sa...

I vanlig ordning uttalar du Anonym dig om sådant som du inte vet något om. Bevisa!

Det är ingen som argumenterar emot att modersmål (eller riktigare hemspråk) är viktigt, men i Sverige ska man tala svenska, speciellt i miljöer som finansieras av svenska skattepengar.
Ex: För några år sedan röstade föräldrar i Kalifornien bort undervisningen i hemspråk (spanska) eftersom man upplevde att det hindrade barnen från att absorbera engelskan.
Två år efter att förslaget gick igenom kunde man se att de tidigare "två-språkiga" barnen i andra klass, hade ökat sina kunskaper betydligt i både engelska och matte.
De personer som trodde att barnens resultat skulle försämras var förvånade.
I stället lärde de sig riktig engelska både i tal och skrift mycket snabbare än de tidigare gjort. Detta hade naturligtvis positiv effekt på alla andra skolämnen.
Jag finner det "rasistiskt" att man tror att invandrarbarn har sämre förmåga att lära sig, samt att man tror att deras föräldrar är mindre intresserade av hur och om deras barn lär sig engelska.
Samma slutsatser kan man säkert dra vad gäller förhållandena i Sverige också.
Förslaget om hemspråksundervisning kommer framför allt från lärarkåren som vill utöka sina arbetsmöjligheter. speciellt som tjänar sitt uppehälle genom att hålla vid liv fullständigt onödiga, slösaktiga, skattebetalda, multikulturella program.

Modersmål håller man vid liv i hemmet, om familjen anser det viktigt.
Min erfarenhet inom detta område kommer dels från arbete inom det svenska skolsystemet samt från Kalifornien, samt från mitt eget hem (i USA) där vi har tre modersmål men inte drömmer om att skattebetalarna ska ge barnen undervisning vare sig i koreanska eller svenska. Skolundervisningen ska naturligtvis ske på landets språk.

Tvåspråkig undervisning är bara en del av anledningen till Amerikas allvarligt dåliga kvalitet när det gäller den allmänna utbildningen. Det är en illa utformad social ingenjörskonst som inte bara bidrar till att inlärandet och anpassningen försämras och fördröjs men som också skapar höga kostnader.
Det drabbar naturligtvis i första hand invandrarbarn i städer med uppsvälld byråkrati (Halva NewYorks budget går till administration, inte lärare) .
Bilingual utbildning (som vi kallar det) orsakar försämring av utbildningskvalité och produktivitet och går emot föräldrarnas önskemål. Det resulterar i att invandrarbarn får ännu svårare att konkurrera och det kostar massor med pengar.

Berit sa...

Anonym jag har slängt dina 5 sista kommentarer eftersom du alltid är personligt oförskämd. Vad är ditt problem???
Du skulle behöva hemundervisning i hur man uppför sig, samt i läsförståelse!

Allmän undervisning är en fråga om samhällsresurser och lärare vill naturligtvis se till att de får så stor del av kakan som möjligt.
"Jag tycker att varje barn ska ha en alldeles egen lärare- en lärare eller kanske två per barn."
Varför hävdar vi inte det? Tänk vilka resultat vi skulle se då.

Anonym sa...

Jag saknar fortfarande bevis Berit.

Berit sa...

Jag vet redan att du saknar bevis, Anonym, men att döma av alla dina tidigare oförskämda kommentarer saknar du mycket mer än så. Jag har varken tid eller intresse att ägna mig åt det. Sök professionell hjälp!

Steve sa...

I Finland (Helsingfors, Åbo) är det inte helt ovanligt att finska föräldrar sätter sina barn i 'svenska' skolor. Det är till fördel för barnen, längre fram, att vara tvåspråkiga.
I Sverige finns ”finska”, dvs svenskfinska skolor på många håll. Och en del estniska.
Men då är föräldrarna ofta akademiker. Hispanics i Kalifornien kan väl ibland vara näst intill analfabeter?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.