07 juni 2012

Nu är det Fido man ska rädda

Filosofer genom tiderna har debatterat vilken roll regeringar ska ha. Är det regeringens skyldighet att skydda oss mot oss själva?

Regeringar är uppbyggda runt principen att man tilldelar en handfull mängd individer makt, som ingen människa ska ha rätt att utöva - Rätten att döda. Rättighet att stjäla. Makt att föra krig. Befogenhet att kontrollera vad vi stoppar i våra egna kroppar.

Under hela vårt liv använder regeringar dessa befogenheter för att skapa konstlade skyldigheter och minskar den naturliga frihet vi föddes med. Det är så det går till och de flesta människor  har vant sig vid det.
Sådan politik är ute på mycket hal is, för när regeringen börjar reglera X krävs det att man reglerar Y och i förlängningen måste man också reglera Z....

New Jersey platsar som #2 på den "progressiva" skalan bland USAs stater och är i desperat behov av pengar till följd av X,Y,Z.
 Ny inkomstkälla: Bötfäll alla som inte har bilbälte på hunden eller katten...250 till 1000 dollar!
Fido kan inte längre fladdra med öronen genom fönstret eller åka på pickup-flaket utan att vara fastspänd i sele.

"Folk kör faktiskt omkring med en hund eller en katt i knäet. Det är inte ens gulligt. Det är faktiskt farligt för föraren. Det är farligt för andra förare och det är farligt för djuret.
Hundar kan placeras i selar som passar säkerhetsbältet.  Katter gillar inte selar så bra,  så för dem behövs en bur. Och buren måste spännas fast."

Visst, kan hundar hoppa ner från en pick-up och orsaka problem, men allt detta utgår ifrån att man anser att alla som äger bil och hund är  fullständigt oansvariga idioter. Det är stor skillnad  att köra 25  km i timmen på en skogsbilväg med hunden på flaket, mot att köra 110 på motorvägen.  De allra flesta hundägare förstår det och gör inte det senare. Och inte alla hundar är idioter heller. De allra flesta hoppar inte heller ner utan att bli tillsagda och ägarna vet det också. De allra flesta människor vill nämligen inte att deras hundar ska skadas!

Och hur ska det fungera rent praktiskt? Hur är det tänkt att det ska bli "säkert" för hunden.  Att han inte stryper sig i selen, koppel och bälte?
Hundar rör sig mycket, sitter, ligger , snurrar runt och "bäddar". Jag kan inte förvänta mig att min Osita ska sitta stilla i fyra timmar åt gången mellan kiss-pauser, när vi kör över kontinenten och hundars skuldror och brötskorg är inte heller skapade som våra,  även om man kan övertyga hunden om att den ska sitta hela tiden.
Har vi blivit så bedövade och fördummade att vi förlorat allt sunt förnuft? Att låta enskilda hundägare besluta om sina hundar  går inte för sig längre? Min hund skulle aldrig hoppa ut ur ett fordon i rörelse, andra kanske skulle göra det- och vissa gör det. Men den enda person som verkligen vet det, är att hundens ägare.  En polis som ser din hund vet inte någonting om vare sig dig eller hunden. Varför ge vi honom makt att krångla till livet för oss?


"Follow the money", är ett gott råd i alla sammanhang. Det skulle inte förvåna mig om den person som kom på denna idé, har pengar investerade i ett företag som tillverkar bilselar för hundar. Affärerna gick dåligt eftersom idén var dålig och då övar man påtryckning  på någon politiker i lagstiftande position....ungefär som Michael Chertoff och röntgenmaskinerna på flygplatser.

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Du klagade inte på Bush och hans anhang som hade massor med pengar investerade i företag som profiterade på krig när det begav sig. Det blir lite parodiskt...

Berit sa...

Du är sjuk i huvudet !
Under vems regim arbetade Chertoff.

Anonym sa...

Är jag sjuk i huvudet när jag påpekar din inkonsekvens? Det blir lite parodiskt...

Berit sa...

Du har uppenbarligen ingen kunskap om politik och det är tydligt att du inte ids ta reda på heller. Det enda du är ute efter är att skriva något elakt och det är sjukt. Michael Chertoff var tillsatt av Bush.

Anonym sa...

Jag har massor med kunskap om politik och världen i stort. Du har uppenbarligen ingen koll på något av det så länge det inte är någonslags tokkonservativ aynrandism. Allting som inte passar din världsbild är nazism/fascism/marxism/kollektivism. Det är inte elakt eller sjuk det jag skriver, det är vasst och du vet inte hur du ska tackla det.

Berit sa...

Att du hoppar på mig för att inte skriva om Bush kompispolitik när jag avsiktligt dra upp Chertoff, säger allt om dina kunskaper och din ondska

Anonym sa...

Berit
Jag tycker att du skall ta hans angrepp på dig som en komplimang. Han har uppenbarligen de karaktärsegenskaper som du anger, men kan inte avhålla sig från att försöka bevaka vad som skrivs på denna sida. Vore han säker på sin sak och säker på att det som skrivs här är strunt, så skulle han ju bara vända ryggen åt det.
En gång för många år sedan blev jag också häftigt angripen med okvädningsord och spottloskor, men då jag insåg vilka det var som spottade kändes det faktiskt som att få en uppfriskande dusch.
/SB

Berit sa...

Tack SB , det var mycket därför som jag släppte igenom oförskämdheterna. Ibland är det nyttigt för alla att se hur vissa människors hjärnor "fungerar"

Till skillnad från regeringen är det ingen som tvingar någon att ta del av vad vi skriver här.

Knute sa...

Idioti i Canada

Om det helgalna fallet med en 4-årig ​​flicka som gjorde en teckning av en man med en pistol, varefter hennes far blev arresterad, kroppsvisiterad och förhörd. Polisen hade blivit tillkallad av neurotiska humanitärpopulister på barnets skola.

http://universalgeni.wordpress.com/2012/06/08/video-idioti-i-canada/

Anonym sa...

En pudel på hatthylllan dödar en person i framsätet vid en frontalkrock i 60 km/t...

Så det finns en påtaglig risk med djur i bilen...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.