24 juni 2012

Obamas mål är att förstöra The American Dream

Se på allt som han gjort.
Han favoriserar en stor omfattande regering och mängder av nya åtgärder för att reglera och motarbeta den fria marknaden. Han tror inte på det kapitalistiska systemet. Alla hans handlingar tyder på det och han kommer inte att böja sig det minsta.

Han är fast besluten att bringa USA på knäna med sina utgiftsplaner och sin miljöpolitik. Det är medvetet och avsiktligt.
Den amerikanska drömmen är drömmen att lyckas. Vare sig det är i form av ett fint hem, eller lyckan i att ha en fungerande familj, eller framgång genom ett företag man byggt upp - finansiell framgång, välstånd, frihet och företagsamhet. Allt detta är framgång som sammankopplas med den amerikanska drömmen.

Den amerikanska drömmen är att starta med två tomma händer och kunna bygga upp allt det där du vill ha genom att vara smart, flitig och villig att arbeta för det. Och på samma gång ge arbetstillfällen till andra som vill förverkliga sina drömmar.

Obamas dröm handlar om skatter och utgifter - det är det enda han kan.

Han försöker ta från dem som utför något och ge bort det i form av statliga program, som alla har någon form av etikett märkt "rättigheter" och det skapar fler och fler hjärntvättade människor som faktiskt tror att de har "rätt" till dessa pengar.

Det är sjukt och den attityden kommer att förstöra den amerikanska drömmen. Det är genomgripande i Amerika och många är inte längre medvetna om att den amerikanska drömmen ens existerar - tack vare att regeringen tillåtits växa över alla gränser

Obamas tänkesätt är väldigt småskaligt, även om han tror att han ser den stora bilden.
Bara tanken på att människor här i USA nu talar om möjligheten att Obama kan bli omvald är häpnadsväckande för mig.
Vad har hänt med det America jag flyttade till för nästan 30 år sedan? Vem kunde då tro att Amerika någonsin skulle rösta för omval av denna person?

11 Kommentarer:

Peter sa...

Underbar video med Bill Whittle, som på ett MYCKET pedagogiskt och underhållande sätt förklarar hur sjukt Obamacare är.

http://www.youtube.com/watch?v=rAPmnWfACck

Jag vet inte om jag är för ett sjukvårdssystem som baseras helt på försäkringar, men både Obamacare och det svenska, "solidariska in i döden" sjukvårdssystemet lämnar mycket övrigt att önska.

Errbe sa...

Obama är symptomet, inte orsaken till problemen

Du gör ett mycket viktigt jobb för Amerikas sundhet, när du påtalar Obamas misslyckande.

Men jag tror inte han är så smart, som du antyder: att han skulle vilja förstöra USA med avsikt, för att uppnå något bättre, ur hans synpunkt.

Problemet är de som röstar på honom. De har frestats att tro på omöjliga löften. Det är en inneboende risk med det demokratiska systemet. För att bli omvalda måste politiker "göra något" för sina väljare. Det säkraste har varit att lova bort andras pengar, skattebetalarnas pengar, till de fåkunniga.

Så länge väljarna röstar för att få mera politik, får dom mindre frihet och därmed också lägre tillväxt. Entreprenörsanda, som är förutsättningen för tillväxt och rikedom, är helt beroende av friheten att agera.

Jag tror att det behövs en nära katastrof, för att "mannen på gatan" skall förstå att han måste rösta för mindre politik och mera frihet. Han måste bli mindre självisk. Kanske börja gå i kyrkan igen.

Obama är bara en "smartnisse" som tror att han kan förföra massorna. Han har bibringats den uppfattningen av marxisterna runt omkring honom. De väntar på att han skall ge dem fullmakten att sköta nationens tillgångar. Så som gjordes i Sovjet.

Du lyckas säkert öppna ögonen på några ! !

Steve sa...

Obama är ju inte ensam om sin världsbild. Och han kommer inte från proletariatet. Hans mamma hette Stanley (efter sin far…) Ann Dunham. Och tillhörde (i alla fall) den int’lekt’ella överklassen. Pappan var en luo från Kenya, tror man; det är inte helt säkert… (Obama Sr hade lämnat en gravid hustru och liten son, hemma i Nyangoma Kogelo.)
- I den akademiska eliten har ju (i stort sett) alla klart för sig att staten är det viktiga. Det är staten som betalar våra löner och pensioner! (Kläder har man inte alltid råd med. Se på Ann Dunham här! Eller här!)
- Barack Hussein inser hur rätt det här är. Efter att ha arbetat som community organizer och liknande, kom han 1997 in i Illinois senat, och 2005 i USA:s senat, tills han 2009 blev president.
- Och nu är statsskulden (som var futtiga 63% när Dems fick makten nov 2006) uppe i 103% av BNP, och ska bli 108% 2013 och 2014. (I Sverige är den 32%.) Lustigt detta förresten; USA har väl ingen budget antagen av kongressen idag? Och ändå vet man hur det blir framöver? Men staten betalar det åt oss, det hörs ju redan på namnet!

Berit sa...

Errbe, i ett nötskal!!!
Det är den stora nackdelen med demokrati. Vi får de politiker och den politik vi förtjänar. :0)

Berit sa...

Känner ni till Hans Hermann Hoppe ?

"Framför allt ser man hur demokratin främjar kortsiktiga lösningar av sociala problem och "förbarnsligar" medborgarna. Det leder till ständigt ökade skatter, tryckning av papperspengar och inflation, en oändlig ström av lagstiftning, och en stadigt växande "statlig" skuld. På samma sätt leder demokrati också till lägre besparingar, ökad rättsosäkerhet, moralisk relativism, laglöshet och kriminalitet. Dessutom är demokrati ett verktyg för konfiskering av välstånd och inkomster och omfördelning av desamma."

Jag har en kortfattad presentation av honom här.

Anonym sa...

Obama + Illuminati
Barack Obama Illuminati
Barack Obama Illuminati? The Antichrist Identity is a series which examines the controversy on the link between Barack Obama and the Illuminati.
theantichristidentity.com/barack-obama-illuminati.htm

Knute sa...

Sverige fick ett demokrati-ministerium, därför att det nog fanns parlamentarism men, nå ja.

http://snaphanen.dk/2012/06/24/oslo-er-blevet-mere-farverig/

Det viktiga är inte principen ”en röst per medborgare”, det viktiga är en maktfördelning i syfte att förhindra maktmissbruk, och en rättsstat som ger frihet från godtycke för den enskilde. Staten ska styra landet för att gynna folket. En rättsstat behöver inte vara en demokrati.

Knute sa...

Den tidigare marihuana-rökaren Obama dricker numera öl för att verka folklig, medan Romney nöjer sig med vaniljglass och kaffe.

BjörnMaria Lalander sa...

Tja, det var en minst sagt obehaglig läsning. Det Usa ni hyllar bygger på våld och slaveri, död åt den som tänker annorlunda. Er självgodhet berättar om primitiva tankesätt där det vimlar av medlöpare, lögnare och folk som gör vad som helst för en dollar. Folk som ni kan inte ingå i ett samhälle som ger plats åt alla då ni anser er vara något mer än alla andra, ni behövs inte, har ingen funktion att fylla för vare sig fred, samförstånd eller demokrati. Lyckligtvis kommer ni att självdö för era tankar kommer inte att kunna accepteras av den unga generationen. De kommer att använda er som avskräckande exempel på för hur det kan bli så galet i den sjukdomshärd USA idag blivit. Ni ägs av Kina och de kommer att avskaffa just personer som ni. Jag tror på en framtid utan de varbölder som kapitalismen fött fram. USA och Öst, två som bara vill härska och söndra för egen räkning men det finns fler människor på samma jordklot som tröttnat på er och slaveriet. USA skapade al kaida mot kommunismen, håll till godo med er skapelse! Br.BjörnMaria Lalander Pax et Bonum

Knute sa...

Så talar en fascist, som säger att "folk som ni kan inte ingå i ett samhälle". Det är sådana som du, Björn-Maria, som snyltar på samhället.

Berit sa...

Jag är fullt villig att försvara mina egna åsikter men begär inte att jag ska försvara de åsikter du påstår att jag har, BjörnMaria.
Har du förresten läst dessa bevingade ord?
"Att se grandet i sin broders öga men inte bjälken i sitt eget"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.