18 juni 2012

Själv har jag inga synpunkter på homovigslar...

... men Katrine Winkel Holm skriver tänkvärt och läsvärt om det:

"I måndags hölls i Danmark ett massbröllop. Åtta ärevördiga biskopar ingick äktenskap med tidsandan  genom att leverera den vigselritual som jämställdhets- och kyrkominister Manu Sareen har beställt från dem. Flera av dem är egentligen motståndare till en sådan ritual, men som rena ritualautomater gör de precis vad Sareen begär.

Resultatet är en kopieprodukt med extraordinär hög klichéprocent.

Skapelseberättelsen, som annars har varit ett fast element i alla danska bröllopsritualer sedan reformationen, utelämnas, till gengäld har man skapat en hemmagjord bön om att lägga 'våra liv i varandras händer' - inte i Guds hand. ...

Medunderskrivare på detta självbedrägliga dokument, som förtjänar en kortare livslängd än ett specialerbjudande från Netto, är Viborg-biskopen Karsten Nissen.
Jag tycker att den här mannen bör nomineras till årets opportunistpris.
Vi har här att göra här med en biskop som för två år sedan sade att den som gifter sig med tidsandan snabbt blir änka, varefter han själv ingick äktenskap med den.
En sådan biskop är en duktig meteorolog, men en dålig teolog. Och det är folkkyrkans olycka att den leds av vindflöjlar som honom. ..."

- - -
Kommentar: Sannerligen en dålig teologi när man börjar ändra på Bibelns ord för att få dem att passa in.
Äktenskap är något som två människor själva definierar, och ingenting staten ska lägga sig i (om det inte handlar om tvångsäktenskap). Likaså borde Kyrkan själv få definiera vad som är äktenskap utan statlig inblandning.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Katrine Winkel Holm: Fagra nya England?‏

Nästan alla får lov till vad de vill, utom de kristna. »Anything but Christian.«

»Den værste sag, jeg har haft, drejede sig om en mand, der arbejdede på et herberg for hjemløse. I en privat samtale med en kollega en nat, hvor de havde vagt, sagde han: »Jeg tror på ægteskabet«. Hans arbejdsgiver ville have ham fyret for denne udtalelse og han var måske også blevet det, hvis jeg ikke havde ført hans sag. Ved at udtrykke, at du tror på ægteskabet, diskriminerer du nemlig dem, der lever papirløst og dermed bryder du arbejdsgivernes mangfoldighedslov«.

http://www.b.dk/kommentarer/fagre-nye-england

gäster sa...

Politikerne har ikke tydeliggjort for befolkningen, hvad dette tåbelige homo-ritual får for følger, og hvor forvrøvlet alt bliver, når andre love skal rettes ind efter de nye ægteskaber. Jeg har tidligere bare tænkt på den tossede verden, homoadopterede børn kunde komme til at vokse op i, men det går jo langt, langt videre. Dette debatindlæg fra JP burde oversættes til svensk:

Det kønsneutrale og Jesu ord

http://m.jyllands-posten.dk/opinion/breve/article4732256.ece

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.