29 juni 2012

Väldigt många människor är upprörda över Högsta Domstolens beslut angående Obamacare.
I stället för att förklara att påbudet strider mot grundlagen kallar man det en skatt i stället. Vad domstolen klargjorde var att det inte strider mot konstitutionen, men det betyder inte att man menar att det är en bra lag.
Affordable Health Care Act är en skatt både ur legal och ekonomisk synpunkt, det är det enda sättet Congress kan tvinga människor att betala. Det är en ekonomisk skatt som kräver mängder av subventioner. Alla får samma fördelar pga. de detaljerade regleringarna av försäkringsbolagen och det finns inget samband mellan vad man betalar in och vad man får tillbaka.

Romney hävdar att det enda sättet att bli av med Obamacare,  är att vi röstar bort Obama i november. Jag har mina tvivel om Romneys intentioner, han införde ju ett liknande system i Massachusett, men han kanske håller sina vallöften bättre än vad Obama gjort efter 2008.
Skatten i USA är nu lika hög eller högre än vad man finner i de så kallade demokratiska socialistiska länderna i Europa. Lägg sedan till kostnaden för  privata sjukförsäkringar till de program som redan finansieras av regeringen.
Landet fortsätter att försämras vad gäller ekonomisk frihet  och det är inte att undra på att saker och ting faller samman och att hela städer går i konkurs.

I själva verket skulle det vara mer förvånande om korthusen inte rasar.
Utan en kursändring under de kommande tio åren kommer USA att passeras av minst ytterligare tio länder när det gäller levnadsstandard.

Tanken svindlar när jag försöker förstå vad som skulle behövas för denna kursändring och för att vända inriktningen av den moderna välfärds-krigförings-staten.  Det hela är så överväldigande,  traditionen så djupt rotad, speciella  intressen så väl organiserade att alla som tror att de skulle kunna åstadkomma en förändring genom att ägna resten av sitt liv åt politisk kampanj, bör ha en djup teologisk syn på effekten av politik.
De flesta människor skulle anse uppgiften lämplig för Don Quijote och själva agera likt Sancho Panza och varna halvgalna riddare från att att slösa bort sin tid.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Ni ligger låångt efter Sverige i levnadsstandard Folk lever längre, bäbisar överlerver oftare och det är billigare...,

Steve sa...

Det är svårt för USA nu. Genomsnitts-hushållets netto-tillgångar föll från $126,400 år 2007 till $77,300 år 2010, säger Federal Reserve (riksbanken). 450,000 bostäder har tagits över av bankerna; 2 miljoner behandlas nu; och 1,7 miljoner hem är efter med betalningarna.
-- Orsak till detta? Fannie Mae och Freddie Mac, de stats-kontrollerade bostads-låneföretagen. De kom i akut kris 2008. Gett lån till dåliga låntagare. Clinton hade sagt åt dom att göra det. Men de svenska bladen har väl varit fulla av det här? -- Jasså inte…!?
-- Familjeinkomsten sjönk från ett genomsnitt på $49,600 år 2007 till $45,800 år 2010, och har fortsatt nedåt tills nu.
-- Och idag är det 18 miljoner personer som slåss om 3,7 miljoner lediga jobb. Åtta miljoner har gett upp att söka; det lönar sig inte. Räknar man med dem i arbetslösheten blir den 12% för USA.
Och så vidare. Det är Mortimer B Zuckerman som berättar detta i US News 27/6.
Tur ändå att Obama sköter det hela nu. Tidnings-idolen, ni vet. Han med hjärtat till vänster.

Anonym sa...

USA är kört!
Ni kommer att bli U-land inom 15 år, get used!

De stater och städer jag rest igenom andas en uppgivenhet och en arkitektonisk fulhet som man bara hittar i sydafrikanska förorter.

Diagonalt genande av kablar på hus-fasader, el-stolpar som ser ut som skatbon mitt i "civiliserade" städer, fallande rapping och murbruk på stenfasader.

Jag som trodde USA var ett bra land, nu så tror jag ingenting,
Fy så fult och skitigt ni lever!

Anonym sa...

Men vi lever i ett fritt land här i USA. Inte som ni i Sverige som är ett diktatur land. Sa du att det är skitigt här? Har du varit i Gteborg?
//Arne

Anonym sa...

Sorry.
Göteborg skulle det vara.
Läs gärna Julia Caesar's krönika på snaphanen.dk. Så får du veta hur det står till i Sverige.
//Arne

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

@Arne. Du hade nog mått bra av att lyssna på Alex Jones. Då hade du kanske begripit att USA är med stormsteg på väg att bli en fullfjädrad polisstat!

Anonym sa...

@Robin.
Men jag bor fortfarande mycket hellre här i USA än i Sverige, som allaredan är en diktaturstat.
//Arne

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.