06 juni 2012

Walker vann och det var bra

När en representant för regeringen och en facklig ledare sitter ner för att "förhandla", finns det ingen vid bordet som representerar skattebetalarna. Det är två vargar och ett får som bestämmer vad man ska ha till middag. Det resulterar i häftiga pensioner och avtal, mycket förmånligare än vad den privata marknaden kan erbjuda, eftersom den marknaden måste producera och konkurrera.

Att kräva att människor ska gå med i ett fack för att få ett jobb är fel. Fackföreningarnas chefer har vuxit sig stora och inflytelserika från dessa obligatoriska avgifter. Ett stort antal anställda vill sätta stopp för det och också att deras medlemsavgifter används för att stödja The Democratic Party. 
En tredjedel av fackliga hushåll röstade för Walker. 

 Konflikten i Wisconsin brukar presenteras av media som om den handlar om "fackliga rättigheter".
Det finns inget som kallas "rätt" när det kräver pengar, tid eller egendom från någon annan. Det borde kallas fackliga "privilegier".
 För att vara framgångsrika måste fackföreningar se till att de hindra konkurrens från de människor som vill och kan göra jobben billigare.
 Det garanterar att alla statliga projekt kommer att kosta mer än de borde.

Obama stöttade facken i försöket att avskeda Walker och jag understryker: "Det var bra att han gjorde det!"
 Valet i Wisconsin är en fingervisning om att folk börjar fatta att Obama har fel till 99%. En kompass som har fel till 99% kan fortfarande användas för navigering om man alltid går åt motsatt håll.

2 Kommentarer:

Steve sa...

I vallokalen i Wisconsin fanns en stor, vacker bild av ”Dear Leader” Obama på väggen. Bilden finns i en valrapport från Reuters, 9:42pm EDT, som säger att valet är mycket jämnt, ”essentially tied”, mellan Walker och Barrett.

Steve sa...

”Mer än 150 datatekniker skalar av lagren av ditt liv. De vet vad du läser och var du handlar, vilken sorts arbete du gör, och vilka dina vänner är. De vet vad din mamma röstade på förra valet.
”Djupet och bredden i Obama-kampanjens digitala 2012-operation når så långt bortom allt man tidigare sett, att det kan påverka utfallet i valet om det blir jämnt.”
Politico, 9 juni.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.