31 juli 2012

"Att leda med baken"

Obama och hans pager  har gjort allt som står i deras makt för att se till att Osama bin Ladens död är de största, gnistrande juvelen i Baracks kejsarkrona - hans kamp mot terrorism 'oförutsedda händelser utomlands.'

Det var meningen att Obama skulle framställas som en tuff och beslutsam ledare som var i kontroll.
Richard Minters nya bok , 'Leading from behind' ger en annan bild. Minter beskriver  hur Obama avbröt planerna att döda bin Laden vid tre olika tillfällen, för att slutligen godkänna uppdraget den 2 maj 2011.   Han väntade 16 timmar för att slutligen trycka på knappen på uppmaning av Valerie Jarrett.

En talesman för obama-administrationen sade, att presidenten också hade uppskjutit ordern dagen innan operationen genomfördes, vilket i så fall skulle vara det fjärde tillfället av obeslutsamhet. Då skyllde White House fördröjningen på ogynnsamma väderförhållanden i närheten av  Bin Ladens hem. Men när Minter granskade väderleksrapporter från US Air Force Combat Meteorologiska Center, sade han att de visade idealiska förhållanden för SEALs  för att utföra operationen.

Det ger uttrycket "att leda från bakgrunden" en helt ny mening, när en Överbefälhavare misslyckas vid tre olika tillfällen och tar militära råd från en politisk rådgivare.
Är det på sin plats att ens kalla honom befälhavare?

Liksom så mycket annat om Barack Obama, som vi fortfarande inte vet,  är historien kring händelsen runt bin Ladens död och Baracks uppenbara ovilja att genomföra operationen,  inte bekräftad. Men med tanke på det vi vet om mannen, är det mycket, mycket trovärdigt.
Han är verkligen inte den person som ska leda Amerika genom de farligaste besluten i världshistorien.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.