12 juli 2012

Det var varmare förr!


Resultaten från Johannes Gutenberg University in Mainz, (nedan) bör tvinga vetenskapsmän att tänka om, vad gäller teorier om Global Uppvärmning.
De visar på en nedkylning över de senaste 2000 åren, men också att det var mycket varmare på jorden under tex. romartiden, än vad det är i dag.

Från UK Daily Mail:
Hur kunde romarna odla druvor i norra England? Kanske därför att det var varmare än vi trott.
Studien säger att Storbritannien för 2000 år sedan upplevt en lång period av varmare somrar än vad vi har i dag.
Den "långsiktiga nerkylningstrenden" över två årtusenden avbröts av ett par varma perioder.
Dessa är Medieval Warm Period, som är välkänd, men också en period när romarna gick klädda i toga och temperaturen uppenbarligen var 1 ° C varmare än nu.
De säger att en mycket varm period mellan åren 21 till 50AD har underskattats av klimatforskare.
Forskningsledaren Professor Dr Jan Esper ( Johannes Gutenberg University) säger: "Vi fann att tidigare uppskattningar av historiska temperaturer under den romerska eran och medeltiden var för låga.
"Denna siffra som vi beräknat, kanske inte verkar så betydelsefull, men den är inte försumbar jämfört med den globala uppvärmningen, som hittills har varit mindre än 1 ° C.
------
Det har varit så många upptäckter på senaste tiden - alltifrån förhållandet mellan molntäcket och den globala temperaturen, till solens verksamhet, samt det enkla faktum att den globala temperaturen inte har ökat på femton år - att den som påstår sig vara vetenskapsman och med säkerhet tror på AGW, är verkligen inte alls forskare. De tror på vad de vill tro på!
Kanske är det för att de garanteras fondpengar , eller för att säkerställa en hög avkastning på en investering i allt det "Gröna" , som "Klimatförändring" fortfarande ses som ett hot. Det kan även vara en ideologisk envishet eller en ovilja att erkänna ett misstag. Men även om man ser till allt detta, blir det lättare för var dag att bekämpa mediernas och miljömupparnas skrämselpropaganda om att jorden värms upp och att människor och kapitalismen är skyldiga.

.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit
Du glömde ta med att även djuren och skogen idag anses skyldiga av miljömupparna. Och inte bara människorna och kapitalismen. Borde vi inte också ha ett snack med djuren om att de bajsar för mycket. Det är inte hälsosamt för miljön.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.