04 juli 2012

Fourth of July


Independence Day - oberoende, frihet, självständighet...är i vanlig ordning vad vi i USA firar i dag när vi skjuter upp raketer, grillar hamburgare och dricker öl vid poolen.
Det startade med engelsmän, som vuxit ifrån den brittiska kungen och krävde "oberoende", inte bara från utländska härskare men också från sina egna landsmän, som de hade problem med, vad gällde vilken typ av regering man skulle ha. Långt innan frihetskriget hade små samhällen i New England mycket mer frihet att styra och ställa med sina egna angelägenheter, än man kunde drömma om i det gamla England. "Oberoende" handlar inte om att ersätta en kung i London med en president i Washington, utan om en republikansk moral om en självständig befolkning, fria att utnyttja sin egen potential.

Och var står vi nu?
Amerikaner som tillhör Democratic Party och alldeles särskilt de som är obamasupporters borde dra något gammalt över sig i dag. Om de firar, kan de inte vara riktigt funtade. Frihet för dem betyder enbart att de anser sig fritt kunna spendera andras pengar. De motarbetar planmässigt allt som Independence Day står för.
Om de hade lite hut i kroppen borde det vara en källa till skam för dagens amerikaner, att detta kommer att vara den första generationen i USAs historia som testamenterar sina barn ett fattigare, hårdare liv. Ett klart uppdelat samhälle med å ena sidan en väl sammangaddad politisk/ekonomisk elit, som åtnjuter undantag och den stora massan som får det sämre och sämre.
På självständighetsdagen 2012, är skuldsatta USA inte beroende av främmande kungar utan den globala obligations-och valutamarknaden och fler amerikaner än någonsin är beroende av regeringen. En av fem (67.3 miljoner!) - det högsta antal i landets historia - får bidrag till allt från bostäder, sjukvård, matkuponger, studiebidrag, pensioner. Den genomsnittliga person, som förlitar sig på Washington, kan få förmåner värderade till 32.748 dollar. Det är mer än landets genomsnittliga disponibla personlig inkomst ($ 32.446).
Samtidigt betalar nästan hälften av den amerikanska befolkningen (49,5 procent) inte några federala inkomstskatter.

Allt detta beroende kommer att fortsätta att öka så länge Democrats är i kontroll. Vill dessa obamasupporters verkligen leva i ett land där den genomsnittlige bidragsmottagaren har mer disponibel inkomst tillgänglig än en medelklass arbetande amerikan? Vill de leva i ett land där fler och fler människor är beroende av regeringen för sin existens och där de fokuserar all sin förmåga på att parasitera på andra?
Alla de som kör omkring med en obama-dekal på sin bil...är det vad de vill ha? - och vad firar de i dag?

Även den dummaste parasitiska varelse, som kvinnan i denna video "Obama's gonna pay for my gas" borde förstår att deras egen överlevnad är beroende av att den de suger näring ur hålls vid liv.

5 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Man brukar säga att us är före (d.v.s.)allt kommer
till sverige 7-10år senare men vette katten om vi
inte var före här: med våra höga skatter storebror
mentaliteten bidragssystemen inte kritisera invandring men nå't känns fel när en pensionär
som jobbat hela livet får ut ca 10000:- e.skatt
samt en flykting som kommer nu får mera i bidrag,
ny lag från 1 juli alla papperslösa får gratis
vård (gissa om det kommer brinna i pappers korgarna) ärligt: är så jädra trött på att lilla sverige ska vara hela världens socialbyrå
/gp

Knute sa...

Sådan är socialismen, de rikas paradis:

Gröna Lund är en privat nöjespark på Djurgården, där är köerna ofta långa vid de olika attraktionerna men det är bara att ställa sig i kö och i demokratisk ordning vänta på sin tur. Lika för alla fattig som rik.

På Liseberg, den stora kommunalägda nöjesparken i Göteborg där det råder vänsterstyre kan man för en 50-lapp köpa sig förbi köandet med ett Quickpass. Det gäller vid vissa populära attraktioner där det finns separata Quickpassingångar.

http://petterssons.bloggsida.se/politik/grona-lund-liseberg

Anonym sa...

Huvudet på spiken eller vad ska man säga.
/gp

Ann-Marie sa...

Anonym, gp: Dags att rösta på något annat parti än sjuklövern? Jag säger inte att SD är lösningen på alla problem, men en stor del av dom, nämligen massinvasionen av socialbidragstagare som Sverige inte har råd med.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.