06 juli 2012

Jämställdhet är diskriminering

Polismyndigheten i Corpus Christi, Texas har fått en stämning på halsen från Obamas Justitiedepartement som påstår att deras jobbansökningskrav är diskriminerande mot kvinnor.
Som ett villkor för anställning måste nya sökande genomgå ett fys-test (PAT) och endast 19 procent av kvinnliga sökande klarade detta test mellan år 2005 och 2009, jämfört med 63 procent av män.
Justitiedepartementet säger att testet är irrelevant och diskriminerar kvinnor, eftersom "användning av PAT i screening och urval av sökande till polisjobb inte är arbetsrelaterade."
"Om kvinnor hade klarat PAT i samma antal som män, skulle cirka 62 nya kvinnor ha funnits tillgängliga för att gå vidare, för att få jobb inom polisen," säger justitiedepartementet i sitt klagomål.
Rent allmänt har man krav på att den sökande ska kunna utföra ett visst antal armhävningar, sit-ups, springa 300 meter samt 1,5 mile.
 I testet för jobbet som fängelsevakt tex. krävs att man kan dra en "skadad kollega (vikt 83 kilo) från platsen "( 7,5 meter på en slät platta eller betonggolv.) En annan del av testet kräver att den sökande tillsammans med en annan person ska lyfta en 70-kilos docka från golvet och bära den 30 meter. Man testar  de färdigheter som krävs för att svara på ett hypotetisk upplopp i ett fängelse.  Man måste visa att man kan springa den längd som motsvarar en fängelsegård,  springa i trappor till översta våningen i fängelset, dra bort fallna fängelsevakter eller intagna och flytta dem till bårar, och slutligen stoppa våldsamma interner .
Är det för mycket begärt?

 För inte så länge sedan var det otänkbart att en kvinna ens skulle vakta våldsamma fångar, det skulle ha ansetts både farligt och dumt,  men feminister har övertygat oss om att kvinnor kan utföra icke-traditionella jobb lika bra som män. Men något underligt pågår fortfarande.
 Män i största allmänhet är fortfarande större och starkare än kvinnor. Det betyder inte att vissa enstaka kvinnor inte kan vara starkare än en man,  men det troliga är att fler män än kvinnor klarar inträdesprov till arbeten där muskelstyrka krävs.

Det är inte Justitiedepartementets angelägenhet att  tvinga fängelser att anställa kvinnor (eller män) som inte kan hjälpa till att stoppa oroligheter i ett fängelse eller hjälpa sina kolleger.  Att anställa sådana personer är i bästa fall farligt och i värsta fall sätter det liv på spel, även de anställda  kvinnornas. Det är inte könsdiskriminering utan sunt förnuft för Corpus Christi och  andra platser  att fortsätta testa de sökande.

6 Kommentarer:

gäster sa...

Förra året blev en kvinnlig väktare på häktet i Flemingsberg söder om Stockholm mördad av en fånge.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/personalen-varnade-for-ensamarbete_6525460.svd

Knute sa...

Sveriges finansminister verkar inte fatta att islam hotar jämställdheten

Anders Borg är oroad över att stora invandrargrupper från Somalia, Irak, Eritrea och Afghanistan inte skulle känna sig delaktiga i Sverige: “Det är mycket viktigt att inte stöta bort dem, även om de kanske har en annan syn på jämställdhet än den som är dominerande i Sverige.”

http://www.dagen.se/nyheter/borg-sekular-stat-inte-alltid-bast/

Om det bara hade varit så enkelt att slöjan bara var ett klädesplagg, men den medför också politiska förpliktelser. Flickor och kvinnor kan inbilla sig att de bär slöja av egen vilja men det är imamerna som definierar vad slöjan står för. Slöjan signalerar att hon vill avskaffa demokratin och införa sharialagar.

Skomakare bliv vid din läst. Borg borde sig hålla sig till ekonomin där han lär vara Europa-bäst.

Anonym sa...

Jaha- kvotering igen då!
Märkligt nog höjer socialisterna/feministerna aldrig rösten för kvotering av kvinnor som sophämtare, sotare eller skrotare i LKAB gruvan!
pela

Berit sa...

Under en av våra många bilresor över kontinenten försökte jag bilda mig en uppfattning om hur många långtradarchaffisar som var kvinnor.
Utav 100, där jag helt tydligt kunde se ansiktet eller en kraftig, luden arm i fönstret var hur många kvinnor? ???Gissa!

2 stycken!

Anonym sa...

Det är ju samma visa hela tiden. Nyligen vill nån ta bort kravet på taxichaufförer att de ska kunna hitta i Stockholm. Som tur var så röstades förslaget ner. Vad får vi för samhälle om alla är som curlingbarn och börjar grina om nån ställer krav?

Claes sa...

"Jag tycker om kvotering till exempelvis politiska uppdrag.
I vårt parti har vi en sådan regel när det gäller kvinnor och politiska uppdrag.
På arbetsmarknaden är det svårare eftersom det krävs viss kompetens för ett visst jobb."
Margareta Winberg på socialdemokraternas webbchat, 23 augusti 1998.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.