08 juli 2012

"Kina är bättre än USA"

Det tycker åtminstone Obamas Secretary of Transportation Ray LaHood:

"Kina överträffar USA när det gäller att bygga omfattande transportinfrastruktur som höghastighetståg, tack vare sitt auktoritära system och eftersom kineserna inte har The Republican Party som håller dem tillbaka.
"

Så långt har det gått i USA!
Ett mycket inflytelserik medlem av den amerikanska presidentens administration berömmer det kommunistiska, auktoritära Kina och säger att de hade ett bättre system, eftersom under deras system skulle det inte finnas någon opposition mot Barack Obama. Kina behöver inte heller ta hänsyn till privatägd mark när de planerar sitt transportsystem.
"Kineserna är mer framgångsrika eftersom bara tre personer fattar beslut i deras land. I vårt land är det 3000 människor som gör det.... 3 miljoner... I ett land där bara tre personer fattar beslutet, kan de bestämma att bygga en järnväg, skaffa pengar och göra det. Vi gör inte på det sättet i Amerika."

Kalifornien är bankrutt... under isen.. konkursmässigt. Staden Stockton har just förklarats i konkurs, samtidigt som staten godkänt bygget av en höghastighetsjärnväg mellan San Diego och San Francisco - med hjälp av pengar från the Feds (vilket också är skattemedel, så klart).

Ingen vet hur mycket hela kalaset kommer att kosta, jag har sett siffror allt från 68 miljarder till 200 miljarder. Man planerar att starta med en mindre sträcka från Bakersfield till Madera, en plats jag inte ens hört talas om trots att jag bott mer än 10 år i Kalifornien.
Inför valet i november har guvernör Jerry Brown (kallad Moonbeam) lagt fram ett förslag om skattehöjningar, men mer än en femtedel av de väljare som stöder Browns skatteplan - som tillfälligt skulle öka försäljnings-skatten med en fjärdedel av en procent och höja inkomstskatten för de som tjänar mer än $ 250.000 per år - säger att de kommer att vara mindre benägna att stödja honom om staten börjar spendera pengar på höghastighetståg.

Governör Jerry Brown ser det som sitt kall att förhindra att USA bli ett tredje-världen land, som han säger och att lösningen är en höghastighetsjärnväg i Kalifornien.
"Vi kommer inte att bli ett land i tredje världen om jag har något att säga till om. Fjorton länder har redan höghastighetståg, men inte Förenta Staterna."
Brown, liksom resten av statens politiska elit - Republicans liksom Democrats - lever i en egen värld - en Hollywoodfantasi.

Tusentals personer anländer olagligt från Mexiko i Kalifornien varje år och staten är nu hem för 40 procent av USA:s invandrare, legala och illegala. De kommer i sådan mängd på grund av en tyst allians som skapats av politiker från både Höger och Vänster. Det handlar om att hålla de indirekta arbetskostnaderna nere och sociala problem aktuella, vilket ger politiska aktivister en funktion att fylla.
Det tragiska är att fast illegala invandrare kommer hit i hopp om att lyckas, har de flesta inte tillräckliga kunskaper eller bakgrund för att verkligen lyckas i Kaliforniens konkurrens-kultur.
De politiska aktivisterna ser till att mexikanarna hålls i etniska enklaver, där de obevekligt förblir en underklass och fyller därmed en funktion för aktivisterna. En ond cirkel enligt samma mönster som vi ser i den svarta innerstadskulturen, som tjänar som födkrok för sådana ras-hallickar som Jesse Jackson och Al Sharpton. Begreppet multikulturalism gör att problem blir en social katastrof.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte komma på en enda grej som Kina är bättre på än USA. Förutom att tillverka saker billigare (med slavarbetare).
//Arne

Peter sa...

"Ras-hallick"! Ha ha - den var bra!

Jesse Jackson höll föredrag i Lund för inte så länge sedan. Naturligtvis skrev Sydsvenskan om honom med utgångspunkten: "We're not worthy!"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.