16 juli 2012

Knappast en tillfällighet

Jerry Sandusky, den 68-årige före detta assisterande tränaren för Penn State Universitys fotbollslag, har dömts och är skyldig till 45 av 48 åtal om sexuella övergrepp mot unga pojkar. Brotten ägde rum under minst 15 år och Sandusky  kommer nog att tillbringa återstoden av sitt liv i fängelse.  Den mycket populäre chefstränaren heter Joe Paterno och hans staty är man nu redo att riva ner, sedan det framkommit under den långvariga utredningen,  att många i universitetsledningen och förmodligen också Paterno, visste om och anade vad Sandusky höll på med,  men lät det bero för att undvika dålig publicitet.


Men det är inte bara Sanduskys vidrigheter man har dolt vid Penn State.
Jag drar mig till minnes en annan skandal för två år sedan, innan vi var medvetna om hur  ruttna och korrupta man var på universitetet.  Men nu när vi vet vad de går för, kanske det är dags att vi återkommer till Michael Mann, "klimatforskaren med hockeyklubban".
 Andra bedrägerier har ju också avslöjats sedan dess. Michael Mann kan sägas vara klimatforskningens Jerry Sandusky med den skillnaden,  att istället för ofredande av barn har han antastat och förvrängt data för att politisera vetenskapen, vilket kan få ödesdigra ekonomiska konsekvenser för nationen och planeten.

I november 2009 utfärdade Penn State ett pressmeddelande där man deklarerade att man skulle vidta en utredning, oberoende av den som gjordes av National Academy of Sciences.
Resultatet löd:
Professor Michael Mann har friats från alla brott, enligt en rapport från undersökningen som släpptes idag (1 juli). Mann var under utredning för påståenden om forsknings-oegentligheter som uppdagats förra året efter att tusentals stulna e-post publicerades på nätet.
Utredarna vid Penn State brydde sig inte om att intervjua någon annan än Mann själv och ignorerade innehållet i e-posten. Varmisterna frikände honom och han framställdes som det största offret i världshistorien.  Skeptiker i samhället kallade det skönmålning

Michael Mann, Paterno och i viss mån Sandusky var dragplåster för universitetet och drog in miljoner. Chefen för universitetet, som sade upp sig när Sandusky-skandalen uppdagades, var också chef under Mann-utredningen.
Om man var villig att ignorera pedofilia under många år,  är det troligt att man inte har några problem med förfalskningar av vetenskapliga data heller.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju just detta som är den politiska korrekthetens kärna. Att hävda att det som är moraliskt förkastligt ändå är politiskt korrekt. Stalin gjorde så, socialdemokratin i Sverige har gjort så (sopat all korruption under mattan eftersom partiet skulle förlora på att det offentliggjordes), den katolska kyrkan med påven har gjort så i alla år, islamisterna gör så (att yppa någonting - även om det är sant - som är negativt för Islam är en hädelse). Nu visar det sig att man också gör så i amerikanska och svenska idrottsklubbar (Patrik Sjöberg-fallet) och inom universitetet. Och man gör så inom media över hela världen - ljuger därför att det är politiskt korrekt att ljuga! Hur kan en sak som är moraliskt fel vara politiskt korrekt ?
Du har rätt Berit, här skulle behövas en rejäl storstädning i hjärnvindlingarna. Man skulle behöva skrubba hjärnorna med såpa och rotborste. Det är sanningen som skall göra oss fria. Sanningen - ingenting annat !
/SB

Berit sa...

Redan innan "Climategates" e-post skandal 2009, hade många ledande forskare som tidigare varit troende , hoppat av skeppet och gått med på skeptikersidan. Därefter har avhoppen förvandlats till en veritabel flod, säger William Jasper i denna artikel, "Climate Science "in Shambles: Real Scientists Battle UN Agenda, at the New American

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.